Taki pieczony schab możemy podać z sosem na ciepło lub na zimno jako wędlinę. Często przyrządzam go na Święta Bożego Narodzenia. Do marynaty użyłam przyprawy Bosforskiej i Adźika od firmy Rafex , schab jest bardzo smaczny i aromatyczny. Składniki: 1,5 kilograma schabu 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka ostrej papryki
Bajeczna Kuchniaprzepisów na śledzie przyda się ich smakoszom na Święta, Sylwestra i na Karnawał. Nasza TOP 12. Najlepsze przepisy na śledzie. Wigilijne śledzie. Śledzie na 12 sposobów: Śledzie w cytrusowej marynacie śledzie w oleju, przepis podstawowy Świąteczny śledź w oleju z żurawiną, ogórkiem i papryką Śledzie wigilijne z kurkami Śledzie wigilijne z marynowanymi grzybami , ogórkami i papryką Wigilijne Śledzie z marynowanymi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękuraka , bynajmniej według moich chłopaków . Uwielbiają je praktycznie pod każdą postacią , pieczone, smażone, duszone , a nawet gotowane . Czasami jednak powiewa nudą , nawet od tak wspaniałego kąska . Ciekawym rozwiązaniem jest marynata z majonezu i mielonej papryki , pyszna lekko pikantna i chrupiąca. Majonez może nie najzdrowszy ale na pewno bardzo smaczny , mięsu nadaje soczystość i delikatność , pozostawia fajny smaczek…Polecam
Ogrodnik w podróżystopni C. Na dno brytfanki wylałem troszkę oleju, położyłem połowę marchewek i część czosnku , ułożyłem na tym mięso. Dołożyłem resztę marchewek, czosnku i to co zostało z marynaty. Całość oblałem 2 łyżkami miodu, przykryłem i piekłem półtora godziny. Ostatnie 10 minut zapiekałem bez pokrywki, aby płyn odparował a mięso się zrumieniło. Po przestudzeniu podałem mięso na zimno
R'n'G Kitchenłyżki oliwy wymieszałem z sokiem z jednej cytryny, dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, otartą skórką z cytryny, szczyptą soli i szczyptą czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Tak przygotowaną marynatą natarłem z zewnątrz kurczaka. Otworzoną puszkę piwa włożyłem do wnętrza kurczaka - niejako sadzając go na niej. Ziemniaki gotowałem w mundurkach w osolonej wodzie przez 10 minut. Marchewki obrałem i pokroiłem wzdłuż
Wyprawy kulinarneczosnek mielony, zalewam olejem. Dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki co najmniej na godzinę. Po tym czasie mięsko przekładam na mocno rozgrzaną patelnię ( bez tłuszczu, bo jest on w marynacie z mięsem ) , smażę na wysokim, ogniu , co chwilkę mieszając, aż mięso będzie miękkie, ale nie wysuszone. Trwa to ok. 15 minut. Upieczone przekładam na talerz wyłożony ręczniczkami papierowymi aby pozbyć
Kuchnia z widokiem na ogródjuż pisałam wcześniej, grudzień to dla mnie czas śledzia. Dziś do kolekcji śledzi na moim blogu dołączą śledź wiejski. Śledź jest marynowany w octowo-olejowej marynacie z dodatkiem przypraw i cebuli. Inspirację zaczerpnęłam od Agi, zaprzyjaźnionej blogerki, która prowadzi video-blog pod apetycznym tytułem Talerz pokus . Śledź wiejski Czas przygotowania: 20 minut + czas marynowania Składniki
Kulinarne przygody Gatityswojemu" ziemniaki obrać i pokroić w słupki, opłukać, zalać zimną wodą i odstawić co najmniej na 30 minut każde udko podzielić na 2 porcje, opłukać, w misce zrobić marynatę z podanych składników, włożyć porcje kurczaka, dobrze je natrzeć i schować do lodówki najlepiej na całą noc Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ porcje kurczaka włożyć
W Mojej Kuchni Lubięminut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 220 stopni , dodać pozostałe żurawinę i piec dodatkowe 15 minut (do czasu kiedy dynia będzie miękka i zacznie rumienić się na brzegach, a marynata i żurawina karmelizować ) . Wyjąć z piekarnika i doprawić do smaku solą wedle uznania (można także skropić dodatkowym sokiem z pomarańczowy, miódem lub octem balsamiczny m ) . To read this in English click
Jem więc Jestemdusić pod przykryciem przez ok. 5 minut, a następnie kolejne 5 minut bez przykrycia. Ostudzić. Śledzie odcedzić z wody, osuszyć, pokroić na ok. 1,5cm paseczki. Dodać do nich marynatę z marchewki i rodzynek, przemieszać. Wstawić do lodówki na minimum 5h, by dobrze się zamarynowały. Smacznego! The post Śledzie z rodzynkami i marchewką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jogurt naturalny łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, kuminem, oregano i oliwą truflową. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, tak aby pokryła całe mięso. Odstawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kurczaka pieczemy ok 15-18 min ( w zależności od grubości mięsa). Świetnie smakuje ze świeżą kolendrą
DefinicjaSmakuprzez kolejne 15-20 min. W tym czasie zamarynowanego wcześniej kurczaka, pokrojonego w paski (ok. 2 cm x 6 cm) gotujemy na parze, co trwa ok. 10 min. Do marynaty użyliśmy oliwy z oliwek, 2 ząbków czosnku, soli, pieprzu, bazylii i przyprawy Knorr do mięs. W międzyczasie przechodzimy do ciasta francuskiego. Rozwijamy je, środkiem pozostawiając
Ania i Marcin gotująliście laurowe, pieprz ziołowy, rozgniecione nożem ziarna ziela angielskiego, lubczyk, majeranek, suszony czosnek, cukier,oraz sól. Szynkę myjemy, wkładamy do miski i dokładnie z każdej strony nacieramy marynatą. Miskę przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 12 godzin ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny). Następnego dnia kroimy dwa jabłka w grube plastry
Miód i pieprzwody w miarę jej odparowywania, tak, aby na koniec uzyskać dość gęsty sos. Podany czas jest wystarczający, aby mięso było tak miękkie, że dosłownie rozpływa się w ustach. Dzięki marynacie do mięsa w jakiej przygotowywane były roladki, sos przechodzi jej smakiem i nie ma potrzeby jego doprawiania. Ewentualnie można dodać troszkę pieprzu, żeby podkręcić smak ;) Smacznego!! aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!użyłam przypraw od firmy Skworcu . Zapraszam :) Składniki : 2 steki wołowe po 300 g 1 duża cebula 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka mielonego liścia laurowego od Skworcu 1 łyżeczka marynaty staropolskiej od Skworcu 1 łyżka zió ł prowansalskich 1 łyżeczka czosnku mielonego sól , pieprz do smaku 3 łyżki ramy do smażenia Sałatka szwedzka z Ogródka
Sama słodycz i szczypta chili