Łazanki Absolutny numer jeden. Przepis przepisem, ale to co dzieje się w komentarzach :) Dziś dodałabym jeszcze kilka franiowych perełek. Na przykład: najecznica, zderwowałem się itp.:) 2. Marynata do karkówki Miało jej na blogu nie być, bo za jej przygotowanie wziął się mąż. Jak widać zrobił to dobrze :) 3. Gulasz wołowy Mój ulubiony. Przygotowuję wtedy, kiedy nigdzie mi się
bistro mamaFirmy Fanex otrzymałam paczkę z pysznymi produktami do testowania, za co bardzo dziękuję. Firma zajmuje się produkcją pysznych sosów, ketchupów, musztard, dressingów, marynat oraz paluszków. Zainteresowanych zapraszam do zapoznania się z ofertą Fanex
Bajeczna Kuchniaszklanki mleka przecier pomidorowy przyprawy: sól himalajska, pieprz, bazylia, kminek mielony Zaczynamy od przygotowania farszu. Kurczaka kroimy w kostkę i dokładnie mieszamy w kilku łyżkach marynaty - eliksiru . Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Cebulę drobno siekamy i szklimy na 1 łyżce oleju kokosowego z dodatkiem 1 łyżeczki ksylitolu. Jarmuż również siekamy i podduszamy z cebulką . Dodajemy przetarty przez praskę
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!przepisu ( możemy też nie luzować kaczki, ale wtedy trudniej ją będzie przekroić po upieczeniu). Następnie mieszany ze sobą pieprz, sól, olej, połowę majeranku, wcieramy dokładnie marynatę w kaczkę i odstawiamy ją w chłodne miejsce na co najmniej pięć, sześć godzin. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy je w ćwiartki, dodajemy do nich suszone śliwki, oraz
Miód i pieprzbazyli 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki białego wina smalec gęsi do pieczenia lub masło klarowane Skrzydełka rozcinamy na części, robimy z wszystkich składników marynatę i dokładnie nacieramy skrzydełka. Odstawiamy na noc do lodówki, jeżeli nie mamy tyle czasu to skracamy go, ale najsmaczniejsze są gdy poleżą co najmniej 12 godzin. Skrzydełka wrzucamy do rondla
harrisailość . Istnieje wiele odmian ostrych papryczek, ale na większość mówi się po prostu "chili". Im mniejszych rozmiarów jest papryczka, tym ostrzejsza. Bardzo chętnie używana do dań mięsnych, sosów, marynat, czatnejów i past. Jest popularnym dodatkiem do wyrobów cukierniczych, bo podkreśla smak słodyczy. Suszona jest składnikiem curry. Należy pamietać, że ostrość chili, a także na moment, w którym je poczujemy, wpływa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Obok koreczków serowych obowiązkowy element domowych przyjęć, prywatek nie tylko w PRLu. Przygotować można je prawie ze wszystkiego, wykorzystać „resztki” z lodówki, puszki z rybkami, marynaty... . Ogranicza nas tylko nasza pomysłowość/wyobraźnia smakowa. Jako podstawę można wykorzystać krakersy, pieczywo tostowe, bagietkę, pumpernikiel..... Pamiętajmy, takie kanapki nie mogą być duże! Przedstawiam trzy propozycje. Chleb tostowy, jajka ugotowane na twardo, majonez
królestwo garówpieprz łyżka masła klarowanego ew. oliwy do smażenia sok z połowy cytryny Przygotowanie : Filet oczyść i pokrój na 8-10 słusznych kawałków (2 kawałki na porcję). Zrób marynatę z oliwy z oliwek musztardy, miodu i do smaku soli i pieprzu, włóż do niej kurczaka, wymieszaj i odstaw na 30 minut. Nadziej po 2 kawałki na grube i krótkie patyczki
Mechanik w kuchnismażenia Piersi pokroić na ok. 10-12 kawałków, przyprawić solą, pieprzem i przyprawa do gyrosa. W misce wymieszać jogurt z jajkiem i papryką. Pokrojone piersi zanurzamy w misce z marynatą i odstawiamy do lodówki. U mnie stało całą noc, ale powinno wystarczyć nawet 30 min. Rozgrzewamy mocno olej tak by móc smażyć w głębokim tłuszczu. Na talerz wsypujemy
Kubki smakuwylać na sito aby dobrze odciekły z wody do rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki oprócz matiasów, buraczek zostawiłam jeden ugotowany z barszczu, można użyć też ćwikłowy wszystko dokładnie zmiksować-rozdrobnić marynatę wylać na matiasy, zamieszać i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki aby smaki się przegryzły - matiasy są aromatycznie chrzanowe.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSoczysta i pełna niezapomnianych smaków. Składniki 1 kg szynki wieprzowej 100 g musztardy z całymi ziarnami gorczycy 100 g słoniny 5 ząbków czosnku 2 łyżki masła marynata : po pół łyżki roztartego rozmarynu, majeranku, bazylii, imbiru i ziela angielskiego sól pieprz dekoracja : świeży rozmaryn, czosnek marynowany kisiel żurawinowy z żurawinami Przygotowanie Przygotowałem mieszankę przypraw : rozmaryn, majeranek, imbir, bazylię
R'n'G KitchenSoczysta i pełna niezapomnianych smaków. Składniki 1 kg szynki wieprzowej 100 g musztardy z całymi ziarnami gorczycy 100 g słoniny 5 ząbków czosnku 2 łyżki masła marynata : po pół łyżki roztartego rozmarynu, majeranku, bazylii, imbiru i ziela angielskiego sól pieprz dekoracja : świeży rozmaryn, czosnek marynowany kisiel żurawinowy z żurawinami Przygotowanie Przygotowałem mieszankę przypraw : rozmaryn, majeranek, imbir, bazylię
R'n'G Kitchendelikatnie zapach piernika i wędzonego mięsa. Przygotowanie szynki jest proste i nie wymaga skomplikowanych zabiegów, dlatego można ją przygotować tuż przed samymi Świętami. 1 kg ładnej szynki w kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka soli 1 kopiasta łyżka słodkiej papryki wędzonej 1/3 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżki oleju
https:KKuchniaMniamkroimy na 2 cm kawałki. Cebulę kroimy w krążki i szklimy na oleju, dodajemy cukier, koncentrat pomidorowy, sok z cytryny i żurawinę. Mieszamy, chwilę dusimy, studzimy. Śledzie i marynatę układamy warstwami w słoiku, zamykamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin
Smakowity Blog Kulinarny