marynata - 6549 przepisów (strona:235/437)

Pierś gęsi pieczona z winem 79

push({}); Wykonanie Do naczynia, w którym będzie marynowała się gęś, wlać wino, wrzucić goździki, cząstki anyżu, połamaną korę cynamonu, zielony pieprz oraz liście laurowe. Pierś umyć, osuszyć, przełożyć do marynaty. Naczynie zamknąć przykrywką lub folią spożywczą, wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia mięso z piersi gęsi wyjąć z zalewy, posypać solą oraz pieprzem. Dla lepszego wytopienia się tłuszczu, skórę

niecodziennikpary
Pieczona brukselka 82

zapach tych małych kapustek. Użyliśmy mało popularnego w Polsce sosu Worcestershire, ale z powodzeniem można go zastąpić łatwo dostępnym sosem sojowym. Jeśli lubicie nieco pikantniejsze dania, to do marynaty można dodać odrobinę chili i miodu, a pieczona brukselka nabierze nowego wymiaru, którym przekona do siebie brukselkowych niejadków. Udostępnij Pieczona brukselka – składniki 500 g brukselki 4 łyżki oliwy 1 łyżka

niecodziennikpary
Pieczone udka z kurczaka 128

płatków chili po pół łyżeczki oregano i tymianku 3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki oleju Przygotowanie: Udka myjemy i osuszamy. W miseczce przygotowujemy mieszankę do marynaty. Mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy, dodajemy olej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Nacieramy dokładnie udka z każdej strony. Odstawiamy na ok 2 godziny do zamarynowania. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni

Życie zaczyna się w kuchni
Kebabowe sznycle drobiowe 94

Kebabowe sznycle drobiowe Ciekawy pomysł na soczyste i bardzo aromatyczne mięsko z kurczaka. Dzięki marynacie z jogurtu mięso nabiera kruchości i kotleciki wychodzą mega smaczne i chrupiące. Pyszny obiad dla całej rodziny!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 1/3 szklanki mąki 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Dodatkowo: 1 szklanka mąki do obtoczenia

Blog z Apetytem
Sałatka z buraczków i groszku do wędlin 135

majonezu pieprz czarny mielony do smaku lubczyk suszony według uznania ewentualnie sól do smaku Wykonanie: 1. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy, dodajemy do niego buraczki również dokładnie odsączone z marynaty, majonez i dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku lubczykiem, pieprzem mielonym i ewentualnie solą. 2. Odstawiamy żeby sałatka przegryzła się, następnie podajemy do mięs i wędlin

Izabelawkuchni
Łosoś z pesto pomidorowym z sezamem czarnym 151

dzwonka łososia przyprawa do ryb sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 mała cukinia 5 pomidorków koktajlowych 1 łyżka pestek dyni 1 mała cebulka  1 gałązka rozmarynu Ryba marynata: Łososia przekładam do miski, posypuję przyprawą do ryb, solą, pieprzem, majerankiem, obkładam plastrami cebuli i wstawiam do lodówki na noc albo na godzinę przynajmniej. Każdy kawałek łososia zawijam osobno w folię

wesoła kuchnia
KURCZAK W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH + FILMIK 88

PRZYGOTOWANIE :  Skrzydełka przecinamy na pół, piersi kroimy w paseczki. Mięso doprawiamy do smaku przyprawami. W misce mieszamy jajko, ketchup i majonez.  Kawałki mięsa maczamy w marynacie i następnie w pogniecionych na małe kawałki płatkach.  Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180 % C, termoobieg. Kawałki mięsa podajemy ciepłe

Kulinarne Fantazje Marioli
Stripsy/nuggetsy a’la KFC 1310

kroimy w ok centymetrowe plastry, do garnka/miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, 3/4 szklanki mąki, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy do powstania jednolitego ciasta, pokrojonego kurczaka przekładamy do marynaty z ciasta, dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na ok 2-3 h aby mięso przeszło smakiem, następnie kawałki kurczaka pojedyńczo obtaczamy w mące i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju

Blog kulinarny S9.PL
Domowe nuggetsy jak z KFC 212

olej do smażenia     *** Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w około 1 centymetrowe plastry *** *** Składniki na ciasto przekładamy do miski i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Mięso wkładamy do marynaty z ciasta i odstawiamy na minimum 1 godzinę *** *** Następnie kawałki kurczaka wyjmujemy widelcem kolejno z ciasta i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch

Blog z Apetytem
Chipsy z jarmużem 86

części (tzn. nerwy liściaste). Następnie do miski dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki oraz szczyptę papryczki chili. Liście mieszamy z przygotowaną marynatą w taki sposób, aby każdy liść był pokryty oliwą. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na nim rozkładamy pojedynczo liście jarmużu w taki sposób, aby nie zachodziły na siebie. Piekarnik

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jak długo gotować ziemniaki przed pieczeniem 151

tego czasu ziemniaki po 5 minutach wyciągamy. Podgotowane ziemniaki powinny być lekko twarde, ale z łatwością powinny się kroić. Po podgotowaniu ziemniaków możemy wymieszać je z ulubioną marynatą. Pieczemy na blaszce wysmarowanej olejem. Wtedy dostaną idealnie przyrumienioną skórkę. Polecamy Wam nasz poradnik , gdzie znajdziecie wiele inspiracji. Artykuł Jak długo gotować ziemniaki przed pieczeniem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Raclette z kiełbasą i brokułami 97

talerz i od razu zjadamy. Możemy do tego podać kawałki bagietki wcześniej skropione oliwą i posmarowane czosnkiem, opieczone na górnej płycie raclette. Do dania pasują również różnego rodzaju marynaty lub kiszonki. Możemy również podać ketchup lub inny sos… Wszystko co lubimy jest dozwolone, tu nie ma ograniczeń! Smacznego

Tajemnice Smaku
Piersi z kurczaka w sosie z dwóch rodzajów papryk i szpinaku FIT 83

czasie skórka powinna łatwo odchodzić od papryk, obieramy je wszystkie. Mięso kroimy w kostkę, a w małej miseczce łączymy oliwę, paprykę słodką i chili, sól oraz pieprz. Tak przygotowaną marynatą obtaczamy mięso i odstawiamy. Paprykę pieczoną i marynowaną blendujemy na gładki sos. Cebulę kroimy w kostkę. Kurczaka obsmażamy na patelni, gdy już będzie gotowy – ściągamy go z patelni

Be Fit Be Strong