Składniki : 2 podwójne piersi kurczaka łyżka suszonego tymianku i bazylii sok z cytryny sól i pieprz oliwa - 3 łyżki Przygotowanie : Filety rozciąć , oczyścić z kostek i błonek , opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać oliwę, dodać bazylię suszoną i tymianek, wymieszać. Mięso dobrze natrzeć marynatą, włożyć do woreczka , zawiązać
Kuchnia Danusitylko za sam wygląd ;) Kurczak po tajsku SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka imbiru sól morska do smaku pieprz kolorowy młynek do smaku 300 g warzyw chińskich makaron ryżowy olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w paski. Do miseczki wlewamy(...)sojowy, dodajemy imbir oraz pieprz i sól. W powstałej marynacie obtaczamy kurczaka i pozostawiamy na około godzinę. Następnie kurczaka nabijamy go na patyczki do szaszłyków i smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Warzywa chińskie wrzucamy do woka i podduszamy przez kilka minut na niewielkiej ilości oleju. Makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzygotowanie. PIERŚ Z KURCZAKA – weganie i wegetarianie zamykają oczy filet z kurczaka łyżka miodu dwie łyżki sosy sojowego sok z jednej cytryny 3 ząbki czosnku łyżeczka koncentratu pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki olej Dzień przed obiadem właściwym filety lekko solimy i oprószamy pieprzem. W misce w której będziemy je marynować mieszamy wszystkie składniki marynaty. Ma być lekka emulsja. Nurzamy
ladykitchenboczek Składniki: pierś z kurczaka (400-500g) 20 plasterków boczku 50 ml jasnego piwa 2 ząbki czosnku 50 ml oleju sól, pieprz ziołowy słodka papryka 2 listki laurowe Wykonanie: Mięso dokładnie myjemy i kroimy na kawałki o wielkości około 3-4 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Następnie przygotowujemy marynatę- mieszamy olej, piwo, czosnek, listki
Czerwona Porzeczkapiersi z kurczaka - 500 g mieszanki chińskich warzyw i grzybów - 250 g makaronu (jak wyżej) - 500 ml bulionu - 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy) - sos sojowy - słodka i ostra papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę i marynujemy. Co do marynaty? Łyżka czosnku, dwie łyżki słodkiej
Kulinarne zapędy KokosaWędzenie mięsa w domu jest nie tylko możliwe, ale i bardzo proste. N ie jest konieczny do tego żaden specjalny sprzęt Potrzebujemy: rondel,patelnia kratka folię aluminiową Marynata : około 300 ml wody 1 łyżeczka soli 1łyżeczka.przypraw do gyrosa 1/2 .łyżeczki oregano,bazylii(...)Piersi kurczaka marynujemy w zalewie minimum 2 -3 godziny . Po 2 godzinach,lub po kilku, wyciągamy i układamy na kratce do osuszenia. Patelnie z grubym dnem wyścielamy , podwójną warstwą folii aluminiowej.Rozgrzewamy patelnie 5-6 minut. Na rozgrzana folię sypiemy 0,5 szklanki ryżu . Dla aromatu dodajemy, łyżeczkę czarnej herbaty, skórke z pomarańczy , ł yżeczkę cukru
w mojej kuchnipiersi z kurczaka, 2 cukinie, pęczek koperku, 5 łyżek oliwy lub oleju, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, 0,5 łyżeczki pieprzu Wykonanie: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w mniejsze plastry. Oliwę lub olej mieszamy z papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem. Dodajemy koperek. Dokładnie nacieramy kurczaka marynatą. Odstawiamy do lodówki
Passion of Cookingziarnami pierś kurczaka (podwójna) twarożek naturalny szpinak baby słoiczek czarnych oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy ząbek czosnku łyżeczka miodu sól, pieprz Oliwę, ocet balsamiczny i miód wymieszać, dodać lekko zgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz. Kurczaka kroimy w poprzek na cieńsze kawałki (chodzi o to, aby się szybciej usmażyły) i zanurzyć w marynacie. Marynować przez godzinę
Kulinarne Inspiracjedomu odpowiednim rożnem shoarmę przygotowuję na patelni Zapraszamy na naszą fotorelację z Maroka - link Składniki: (porcja dla 3 - 4 osób) · około 500 - 600 g mięsa z piersi kurczaka lub indyka 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki papryki ostrej lub chili (może być więcej jeśli ktoś lubi(...)łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu szczypta zmielonych goździków szczypta gałki muszkatołowej oliwa lub olej do smażenia i ok. 5 łyżek stołowych do przygotowania marynaty Przygotowanie Mięso pokroić w jak najcieńsze płatki. Najłatwiej kroić mięso kiedy jest średnio zamrożone. Oliwę lub olej wymieszać dokładnie z przyprawami i zamarynować mięso (minimalny czas marynowania
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapiersi z kurczaka Garść mieszanki sałat 1,5 pomarańczy 1 łyżka pestek słonecznika 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżka miodu Przyprawy: tymianek, sól, pieprz Kurczaka kroimy w małe plastry. Obsypujemy solą i pieprzem z obu stron. Podsypujemy tymiankiem i zalewamy sokiem wyciśniętym z połówki pomarańczy. Mięso zostawiamy na chwilę w marynacie. Pestki słonecznika prażymy na patelni
Kolizje Smakówfiletów z piersi z kurczaka 2 średnie cebule 5 łyżeczek oliwy z oliwek łyżeczka pieprzu kajeńskiego łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki sproszkowanego imbiru ( można użyc świeżego startego ) 2 łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżki kolendry łyżka sproszkowanej papryki 2 utarte ząbki czosnku Wszystkie przyprawy umieszczamy w miseczce , dodajemy oliwęz oliwek , całośc mieszamy.Mięso kroimy w paski , nacieramy marynatą , przykrywamy i odstawiamy
Słodkości i nie tylkopiersi z kurczaka 4 łyżki oliwy lub oleju 1 opakowanie przyprawy gyros sól pieprz Przygotowanie: Fileta myjemy, dokładnie osuszamy, a następnie kroimy na małe kawałki i obsypujemy solą oraz pieprzem. W niewielkiej misce wsypujemy opakowanie przyprawy gyros, dodajemy 4 łyżki oliwy i mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię, ale bez dodatku tłuszczu. Fileta obtaczamy w marynacie z oliwy
Gotuj z Mąkąnaszą marynatą staranie z obu stron. Warzywa myjemy i kroimy na duże kawałki pozostawiamy. Następnie na brytwankę, blaszkę rozkładamy umyte liście selera i pora ,kładziemy kurczaka i pieczemy 1 godzinę w 180C Po godzinie równomiernie rozkładamy wszystkie warzywa na samego kurczaka tak by go zakryć całkowicie (papryka,cebula,cukinia) Dzięki tej metodzie nasz kurczak będzie soczysty a pierś mokra ;-) Posypujemy
Viola cooks with passionpiersi kurczaka ● 12 suszonych śliwek ● 1 mały ananas ● 1 cytryna ● 1 łyżeczka ziaren fenkułu lub kolendry Wykonanie: Filety z kurczaka pokrój w dużą kostkę i włóż do miski. Wyciśnij sok z cytryny. Rozgnieć ziarna fenkułu (lub kolendry). Wymieszaj w miseczce sok z cytryny z czterema łyżkami oliwy z oliwek, dopraw pieprzem i solą. Polej pokrojonego kurczaka marynatą, dobrze wymieszaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakurczaka 4 czubate łyżki miodu 4-5 łyżeczek musztardy (np. sarepskiej lub rosyjskiej) 5 ząbków czosnku sól, pieprz 300 g cukinii łyżka suszonego tymianku Wykonanie: Piersi osuszmy papierowym ręcznikiem, kroimy w poprzek na dwie części, po czym doprawiamy solą Miód rozpuszczamy w osobnym naczyniu, dodajemy musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Każdą pierś obtaczamy w marynacie
IMPRESJA SMAKU