marynata do piersi z kurczaka - 1212 przepisów (strona:50/81)

AROMATYCZNE PIERSI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH A LA KFC – 3,70 zł 463

Lubicie soczyste, aromatyczne mięso z piersi kurczaka? Czy dodatek chrupiącej panierki was przekonuje? A co powiecie na to, że panierka jest do tego nieziemsko aromatyczna? Propozycja na domowa alternatywę do stripsów w KFC, która jest znacznie tańsza i jesteście pewni, że dostaniecie porządny kawał mięcha bez chemicznych dodatków w panierce. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu(...)więcej niż na zwykłe kotlety), bierzemy kawałek kurczaka z marynaty, strzepujemy nadmiar ciasta, wkładamy do płatków, oblepiamy nimi kurczaka i kładziemy na rozgrzany olej, smażymy na ŚREDNIM OGNIU! z każdej strony aż płatki będą zarumienione na brązowo (dlaczego nie na ostrzejszym ogniu? bo płatki zaczną się palić a w środku kurczak będzie surowy), w razie potrzeby wyławiamy z patelni przypalające

Nerds Kitchen
Makaron chow mein z kurczakiem 211

porcje) pojedyncza pierś z kurczaka 120 g makaronu chow mein 8-10 sztuk grzybów shiitake pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku 1/3 kapusty pekińskiej 3 łyżki sosu sojowego 1 jajko szczypta cukru papryczka chili sól pieprz odrobina soku z cytryny Makaron chow mein z kurczakiem – przepis Filet z kurczaka kroimy w paseczki i marynujemy w marynacie z sosu sojowego , cytryny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak po seczuańsku 288

cukinii i marchewki, paseczki czerwonej papryki, talarki pora.A wszystko zanurzone w aromatycznym sosie.Podane z ryżem smażonym po chińsku.Domowa chińszczyzna wprost z polskiej kuchni.Polecam!Składniki:500 g filetów z piersi kurczaka;2 łyżki oleju (najlepiej z orzeszków ziemnych);2 białe części porów;1 duża, czerwona papryka;1 mała cukinia;1 średnia marchewka;1 czerwona papryczka chili;Szczypta soli;Pieprz syczuański(...)łyżki mąki kukurydzianej;3 łyżki sosu sojowego, jasnego;1 łyżka octu ryżowego;250 ml przegotowanej, zimnej wody.Marynata:1 łyżka sosu sojowego, jasnego;1/2 łyżeczki płatków chili.Sposób przygotowania:Składniki marynaty wymieszać ze sobą.Kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę.Do marynaty dodać pokrojonego kurczaka i dokładnie wymieszać (tak, aby marynata dokładnie pokryła kurczaka). Tak przygotowanego kurczaka przykryć folią

Gospodyni Miejska
Kalafior pieczony 308

pikantny . Przed pieczeniem dzielę kalafiora na różyczki co znacznie skraca czas pieczenia. Inne nasze przepisy z kalafiorem: Zupa kalafiorowa z liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką(...)cytryny 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonego białego pieprzu 100 ml oliwy z oliwek Jak przygotować Kalafior pieczony? Umyty, osuszony kalafior dzielimy na różyczki. W dużej misce przygotowujemy marynatę mieszając wszystkie przyprawy z oliwą i sokiem z cytryny. Do miski z marynatą przekładamy różyczki kalafiora, mieszamy łyżką aby marynata dokładnie pokryła wszystkie różyczki. Układamy kalafiora na blasze wyłożonej papierem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
szaszłyki z kurczaka i boczku 123

piersi z kurczaka 200 g boczku w plastrach, wędzonego 1-2 łyżeczki ostrej papryki, sproszkowanej 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju lub oliwy po ok. 1/4 łyżeczki soli i pieprzu białego dodatkowo: drewniane szpatułki wykonanie: Mięso kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Dodajemy kawałki mięsa i dokładnie mieszamy, pokrywając

Domowy Smak Jedzenia
Jak zrobić domową kiełbasę? 496

szynkowara Składniki: 40 dag piersi z kurczaka 60 dag łopatki 25 g soli peklowej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1,5 łyżki żelatyny woda Sposób przygotowania: Mięso myjemy i kroimy w kostkę, nie mieszamy ze sobą! Pokrojone mięso z łopatki rozbijamy tłuczkiem, aby stało się bardziej kruche. Z pozostałych składników przygotowujemy marynatę. Marynujemy mocno dociśnięte mięso

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowane warzywa – jakie warzywa grillujemy? 222

Grill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta z mozzarellą 257

Przepisów na bruschetty jest tak wiele jak wielu jest kucharzy. Oczywiście podstawowym składnikiem każdej z nich jest pomidor. Bruschetta z mozzarellą to bardzo prosty przepis, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś pieczona w marynacie jogurtowej 166

Podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki estragonu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Odrobina oliwy czy oleju do posmarowania naczynia żaroodpornego Piersi kroimy na mniejsze części Jogurt grecki łączymy z przyprawami, dokładnie mieszamy, wrzucamy pokrojone piersi i bardzo starannie obtaczamy je w marynacie. Odstawiamy do lodówki

Mamuśka wraca do formy
Kurczak cytrynowy 183

Składniki : 2 podwójne piersi kurczaka łyżka suszonego tymianku  i bazylii sok z cytryny sól i pieprz oliwa - 3 łyżki Przygotowanie : Filety rozciąć , oczyścić z kostek i błonek , opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie natrzeć sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wlać oliwę, dodać bazylię suszoną i tymianek, wymieszać. Mięso dobrze natrzeć marynatą, włożyć do woreczka , zawiązać

Kuchnia Danusi
Kurczak po tajsku 199

tylko za sam wygląd ;)  Kurczak po tajsku SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka  2 łyżki sosu sojowego ciemnego  1 łyżeczka imbiru  sól morska do smaku  pieprz kolorowy młynek do smaku  300 g warzyw chińskich  makaron ryżowy  olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w paski.  Do miseczki wlewamy(...)sojowy, dodajemy imbir oraz pieprz i sól.  W powstałej marynacie obtaczamy kurczaka i pozostawiamy na około godzinę. Następnie  kurczaka nabijamy go na patyczki do szaszłyków  i smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Warzywa chińskie wrzucamy do woka i podduszamy przez kilka minut  na niewielkiej ilości oleju. Makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą,  przykrywamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Uratuj świat i zjedz jakiegoś hipisa. Albo soczewicę – soczewica z kurczakiem i burakami 193

przygotowanie. PIERŚ Z KURCZAKA – weganie i wegetarianie zamykają oczy filet z kurczaka łyżka miodu dwie łyżki sosy sojowego sok z jednej cytryny 3 ząbki czosnku łyżeczka koncentratu pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki olej Dzień przed obiadem właściwym filety lekko solimy i oprószamy pieprzem. W misce w której będziemy je marynować mieszamy wszystkie składniki marynaty. Ma być lekka emulsja. Nurzamy

ladykitchen
Pomysł na obiad- Medaliao z sosem serowo- musztardowym i surówką z pora i marchewki ;) 816

boczek  Składniki: pierś z kurczaka (400-500g) 20 plasterków boczku 50 ml jasnego piwa 2 ząbki czosnku 50 ml oleju sól, pieprz ziołowy słodka papryka 2 listki laurowe Wykonanie: Mięso dokładnie myjemy i kroimy na kawałki o wielkości około 3-4 cm. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Następnie przygotowujemy marynatę- mieszamy olej, piwo, czosnek, listki

Czerwona Porzeczka
Szybkie azjatyckie danie z kurczakiem i makaronem 260

piersi z kurczaka - 500 g mieszanki chińskich warzyw i grzybów - 250 g makaronu (jak wyżej) - 500 ml bulionu  - 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy) - sos sojowy - słodka i ostra papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę i marynujemy. Co do marynaty? Łyżka czosnku, dwie łyżki słodkiej

Kulinarne zapędy Kokosa
Domowa wędzonka na herbacie i ryżu---Casa Tea Smoked Meat -ryżowa 176

Wędzenie mięsa w domu jest nie tylko możliwe, ale i bardzo proste.  N ie jest konieczny do tego żaden specjalny sprzęt Potrzebujemy: rondel,patelnia kratka folię aluminiową Marynata : około 300 ml wody 1 łyżeczka soli 1łyżeczka.przypraw do gyrosa 1/2 .łyżeczki oregano,bazylii(...)Piersi kurczaka marynujemy w zalewie minimum 2 -3 godziny . Po 2 godzinach,lub po kilku, wyciągamy i układamy na kratce do osuszenia. Patelnie z grubym dnem wyścielamy , podwójną warstwą folii aluminiowej.Rozgrzewamy patelnie 5-6 minut. Na rozgrzana folię sypiemy 0,5  szklanki ryżu . Dla aromatu dodajemy, łyżeczkę czarnej herbaty, skórke z pomarańczy , ł yżeczkę cukru

w mojej kuchni