marynata do mięs - 884 przepisów (strona:39/59)

Klasyczne udka z kurczaka z grilla 141

godziny wyjąć uda z marynaty. Nadmiar marynaty wylać. Uda grillować na grillu rozgrzanym do około 150 °C przez około 20 minut obracając od czasu do czasu. Pod koniec grillowania kurczaka natrzeć wcześniej przygotowanym sosem. Mięso kurczaka powinno osiągnąć minimalną temperaturę wewnętrzną 74 °C. Do jej sprawdzania polecamy termometry do mięs GrillPro 13850 z wyświetlaczem LED. Klasyczne udka z kurczaka

naRuszcie
30 spotkanie warszawskich blogerów kulinarnych 148

tylko zimnych przystawek, ale i ciepłych, grillowanych mięs. Nie obyło się również bez deserów i pysznego, orzeźwiającego picia – o czym za chwilę opowiem więcej.Tym razem naprawdę było w czym wybierać!Choć trudno wymienić wszystkie potrawy które pojawiły się na pikniku, to podejmę wyzwanie i spróbuję.Dominika przygotowała: mięso w marynacie, które zostało upieczone na grillu i sałatkę

Słodkie Przyjemności
Karkówka grillowana w miętowej marynacie czyli Ostatnia Pocztówka 163

To ostatnie wspomnienie z urlopowego grillowania, które gdzieś zapodziało mi się w ferworze świetnej zabawy. I pamiątka po schodach, których już nie ma :)Soczyste mięso z

Dzieje kuchennej Wiewióry
1440.Kiełbasa z grilla 162

Wino czerwone argentyńskie Celebro pasuje do potraw z grilla..tak więc jest i kiełbaska z grilla...do marynaty wykorzystałam miód rzepakowy..z Anielskich Przysmaków

Moje domowe kucharzenie
żeberka cielęce z cebulą pieczone w rękawie... 133

Składniki: marynata klasyczna Prymat 1 opakowanie, żeberka 1,5 kg/cielęce, cebula 5 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, woda 1/2 szklanki żeberka pokroić na porcje, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, włożyć do większej miski, wsypać cebulę pokrojoną w piórka, wsypać całą przyprawę do mięs i wymieszać, przykryte schować do lodówki najlepiej na całą noc przed pieczeniem wszystko

W Mojej Kuchni Lubię
PULLED PORK- ciągnięta wieprzowina 156

mieszanina coli, cebuli, smaku mięsa i marynaty. Jeśli boicie się, że będzie za tłusto- włóżcie rondelek z sosem do lodówki i zdejmijcie tłuszcz, gdy już się schłodzi i zetnie. Resztę zmiksujcie lub przetrzyjcie przez sito. Możecie go zamrozić w porcjach i używać kiedy będzie potrzebny jako sos pieczeniowy- do wzmocnienia smaku mięs duszonych czy gotowanych. Na blogu znajdziecie przepisy

Kocham Czekoladę
Soczysta pieczeń z indyczego udźca 175

królika, cielęciny i strusia zaliczane jest do mięs białych, nawet udziec indyczy w czerwonym kolorze. Lekkostrawne, niskokaloryczne, do tego smaczne i łatwe do przygotowania, czego chcieć więcej. Przygotuj i podaj indyka! Smacznym daniem jest pieczony lub duszony udziec z indyka. Jeśli wcześniej go zamarynujesz mięso jest wyjątkowo kruche i soczyste. Moja ulubiona marynata do indyka to sos sojowy z octem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pulled pork- ciągnięta wieprzowina 221

mieszanina coli, cebuli, smaku mięsa i marynaty. Jeśli boicie się, że będzie za tłusto- włóżcie rondelek z sosem do lodówki i zdejmijcie tłuszcz, gdy już się schłodzi i zetnie. Resztę zmiksujcie lub przetrzyjcie przez sito. Możecie go zamrozić w porcjach i używać kiedy będzie potrzebny jako sos pieczeniowy- do wzmocnienia smaku mięs duszonych czy gotowanych. Przy robieniu „redneck burgerów

Karo in the Kitchen
Kaczka z persymoną, 127

mięs. Dzisiaj proponuję udka kaczki z tym smacznym ,bogatym w witaminy owocem. 1  persymona  2  udka kaczki  1  łyżka oliwy 1  łyżka miodu  1  łyżka soku z cytryny 1  ząbek czosnku 1  łyżka tłuszczu do obsmażenia udek 150 ml wina czerwonego  Udka natrzeć solą i marynatą przygotowaną z oliwy

Kulinarny karnet Christophera
SCHAB PO CHIŃSKU 5255

roztarty czosnek. Każdy plaster schabu nacieramy marynatą i wstawiamy do lodówki na 2h. Następnie rozgrzewamy dość mocno olej i podsmażamy schab z obu stron. Do podsmażonego schabu wsypujemy mieszankę chińską, dodajemy sól, curry, paprykę i zalewamy całość bulionem. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i  dusimy na małym ogniu ok 45 minut, aż mięso będzie dostatecznie miękkie. Powstały sos zaciągamy

Walijskie Pichcenie
Pasta paprykowa 248

Kolejną moją propozycją, która nadaje się do zamknięcia w słoiki jest pasta paprykowa. Po sosie pomidorowym na zimę to kolejny bardzo smaczny dodatek do pieczonych czy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karczek pieczony. 189

łyżeczka przyprawy do mięs 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku      Czosnek obieramy i kroimy wzdłuż na pół. W mięsie ostrym nożem robimy nakłucia, w które wciskamy czosnek. W misce mieszamy olej z przyprawami i wkładamy tam karczek. Dobrze go nacieramy tą marynatą i wkładamy na noc do lodówki

Rozpustne gotowanie
Miodowe skrzydełka 98

łyżeczki soli Sposób przygotowania: Składniki na marynatę mieszamy dokładnie w dużym naczyniu za pomocą trzepaczki lub dużej łyżki. Gdy się połączą wrzucamy do niej umyte skrzydełka z kurczaka. Każdy kawałek drobiu musi być dobrze pokryty naszą zalewą w związku z czym najlepiej go kilka razu poobracać. Odstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin (mięso musi być przykryte lub zamknięte

Wielki apetyt
Grillowana pikantna jagnięcina 166

jogurcie stosuję także do innych mięs, np kurczaka. Zamiast soku z cytryny, czasem używam soku ze świeżego ananasa lub pomarańczy. Dodaje to mięsu delikatną, słodkawą nutę. Metoda: Jogurt wymieszaj z przyprawami i sokiem z cytryny. Mięso zamarynować w jogurcie, upewniając się, że jest całe zanurzone. Przykryj i odstaw do lodówki. Zostaw w marynacie przez co najmniej 2 godziny, a najlepiej

MamaOskarka