marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:77/253)

Faszerowane pomidory w greckim stylu 190

gdyż mają one niezbyt przyjemny gorzki smak. Mięso dokładnie wymieszałem, tak aby całe obtoczyło się w marynacie i odstawiłem do lodówki, aby smak mięso wzbogacił się o smak marynaty. Ponieważ kurczaka pokroiłem w drobną kostkę, wystarczającym czasem marynowania mięsa był czas 15 minut. 150 gram zielonych oliwek bez pestek odsączyłem z zalewy i dość drobno posiekałem. Dodałem do nich(...)mocno rozgrzałem około 2 łyżek oliwy i dodałem do niej pokrojoną cebulę. Po chwili, kiedy cebula zrobiła się lekko szklista dodałem również czosnek, a zaraz po nim pokrojonego kurczaka wraz z marynatą. Całość smażyłem na średnim ogniu, aż mięso kurczaka straciło swój różowawy kolor i stało się białe. Wówczas zmniejszyłem ogień i dodałem wydrążone z pomidorów gniazda nasienne oraz miąższ

Wyprawy kulinarne
PIERŚ Z KURCZAKA W JOGURTOWO- MUSZTARDOWEJ MARYNACIE 129

Wymieszanie jogurtu naturalnego z musztardą i zamarynowanie w tym piersi z kurczaka to był strzał w dziesiątkę. Mięso po upieczeniu jest soczyste, kruche, idealnie doprawione. Łatwy i szybki do przygotowania obiad dla całej rodziny.  Składniki: * 600 g piersi z kurczaka * 400 g jogurtu naturalnego * 2 łyżeczki musztardy sarepskiej * 1 łyżeczka czosnku granulowanego (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżeczka curry (użyłam(...)pół. Każdy kawałek mięsa zanurzyć w marynacie, tak by mięso było nią pokryte. Całość wstawić do lodówki na około 3 godziny.  Po tym czasie pierś z kurczaka łącznie z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego (mięso powinno być ułożone jedno obok drugiego). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec bez przykrycia około 20 minut. Następnie odlać nadmiar płynu

Zrób to smacznie
PIERŚ Z KURCZAKA W JOGURTOWO- MUSZTARDOWEJ MARYNACIE 123

pół. Każdy kawałek mięsa zanurzyć w marynacie, tak by mięso było nią pokryte. Całość wstawić do lodówki na około 3 godziny.  Po tym czasie pierś z kurczaka łącznie z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego (mięso powinno być ułożone jedno obok drugiego). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec bez przykrycia około 20 minut. Następnie odlać nadmiar płynu

Zrób to smacznie
Kotlety drobiowe z marynaty 96

Kotlety drobiowe z marynaty to kotleciki z piersi kurczaka, które przed smażeniem zamarynowałam w marynacie zrobionej z ketchupu z cukinii, musztardy, czosnku i majeranku. Takie kotleciki są soczyste, mięciutkie i aromatyczne. Panierka wychodzi przyjemnie chrupiąca. Takie kotleciki to świetna alternatywa jeśli znudziły się wam tradycyjne kotlety drobiowe z piersi. Będą fajną propozycją na codzienny obiad lub na świąteczny stół. Niby(...)klasyka, ale w nowszym wydaniu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większa pojedyncza pierś z kurczaka 2 jajka kilka łyżek bułki tartej 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Marynata: 1 łyżka ketchupu z cukinii 1 łyżka musztardy 5 łyżek oleju 0,5 łyżeczki majeranku 1 duży ząbek czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Pieczony kurczak w marynacie musztardowo-pomidorowej z marchewką, groszkiemi kaszą jaglaną 138

Idealne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Aromatyczna marynata sprawia, że kurczak jest bardzo delikatne - wprost rozpływa się w ustach. Składniki: Marynata: 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego  2 łyżeczki musztardy delikatesowej  przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka 1 ćwiartka z kurczaka 225g marchewki z groszkiem 50g suchej kaszy jaglanej Sposób przygotowania: Koncentrat pomidorowy z musztardą i przyprawami

Truskawkowa Fiesta
Gorący kurczak z ziemniakami na sałacie. 210

średni filet z kurczaka 1 pomidor 2-3 ogórki zielone (gruntowe) 3-4 liście sałaty lodowej szczypiorek 8-10 ugotowanych młodych ziemniaków ulubione przyprawy: chili, sól, pieprz, vegeta marynata do kurczaka-np. jedna z grillowych  sos winegret sos czosnkowy WYKONANIE: przygotować marynatę do mięsa, pociąć filet na skos, rozbić, zamarynować, zostawić na przynajmniej 2 godz., filet smażymy na maśle(...)nadal smażymy na złoty kolor, sałatę rwiemy na kawałki, ogórki kroimy na półkrążki, łączymy z sosem winegret, rozkładamy na talerzu, na wierzch rozkładamy pomidor, następnie kładziemy ziemniaki z kurczakiem i polewamy danie sosem czosnkowym, posypujemy szczypiorkiem i gotowe

Kuchnia Beaty
Nóżki kurczaka z chrupiącą skórką 258

POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Nóżki kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Dokładnie nacieramy ząbkiem czosnku. W miseczce mieszamy miękkie masło, przyprawę "kurczak złocisty", słodką i ostrą paprykę, zioła prowansalskie. Marynatą nacieramy naszego kurczaka, do miski dorzucamy przecięty na pół ząbek czosnku, przykrywamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin (6-12). 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. W naczyniu żaroodpornym(...)układamy nóżki kurczaka (ząbek czosnku wyrzucamy), doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50-60 minut, aż skórka ładnie się zarumieni, co 20 minut polewając go bardzo dokładnie powstałym sosem. Wyciągamy i podajemy z frytkami/ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego! :) *aby skórka była bardziej chrupiąca, do marynaty można dodać 2 łyżeczki miodu

My Culinary Art
AZJATYCKA GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA 152

Dziś na obiad proponuję wnieść do naszych kuchni troszkę orientu. Delikatne piersi z kurczaka i mocniejsze smaki marynaty pasują idealnie. Polecam na poniedziałkowy obiad. Niech smacznie zacznie się Nam tydzień!   Składniki: 2 piersi z kurczaka pół szklanki oleju 2 łyżki octu winnego po pół łyżeczki: kolendry, kuminu, kurkumy, imbir, kardamonu,goździka, czosnku granulowanego, chili łyżeczka trawy cytrynowej suszonej Wykonanie(...)Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przyprawy, do tak przygotowanej marynaty wkładamy pokrojone na plastry piersi z kurczaka na min, noc. Po tym czasie grillujemy na rumiano z obu stron. http://www.alma24.pl

Z Majeczką w kuchni
kurczak w sosie musztardowo-miodowym 185

nadaje słodycz, musztarda sprawia że danie nie jest mdłe. Boczek nadaje aromatu wędzonki, a papryka w sosie jest wspaniałym elementem estetycznym. 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżki miodu płynnego 1 łyżka oliwy do marynaty 3 łyżeczki musztardy francuskiej pikantnej 1/4 papryki czerwonej około 80 ml śmietanki 30 oliwa do smażenia 1 grubszy plaster boczku wędzonego szczypta sproszkowanego czosnku sól(...)smaku Kurczaka pokrojonego w kostkę zamarynować w miodzie , musztardzie, oliwie i czosnku w proszku. Marynować najlepiej kilka godzin.  Boczek pokrojony w kostkę podsmażyć na patelni. Potem dodać kurczaka razem z marynatą. Podsmażyć. Dodać śmietankę i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić przez chwilę. Doprawić. Smacznego

cukrem pudrem posypane
Udka z kurczaka marynowane w soi 198

czosnku, przeciśnięty przez praskę 1 łyżka winnego octu 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki miodu sól i czarny pieprz do smaku Udka z kurczaka opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę w pojemnej misie. Dodaj mięso. Wymieszaj(...)całe mięso było pokryte marynata. Przykryj szczelnie folią i odstaw na 2 godziny lub na noc do lodowki. Nastaw piekarnik na 200ºC. Ułóż mięso na blasze. Zachowaj marynatę do pędzlowania. Piecz kurczaka przez około godziny w zależnosci od wielkości udek. Pedzluj udka resztą marynaty. Podaj z kaszą, ryżem lub sałatką oraz z jogurtem doprawionym świeżą kolendrą, miodem i sokiem

codojedzenia
Kurczak w curry 96

false false false PL X-NONE X-NONE Przepis na kurczaka w curry zna chyba każdy, ale może spróbujesz naszego, nieco zmodyfikowanego? Jest nieziemsko pyszny!    Przepis na kurczaka w curry   SKŁADNIKI - 2 piersi z kurczaka - 1 cebula - 200 ml śmietany 30% - kurkuma - curry   SKŁADNIKI DO MARYNATY - 1 ostra papryczka - ząbek czosnku - 2 łyżki oleju - pół limonki(...)drobno. Ścierasz na tarce skórkę limonki i łączysz z olejem, sokiem z połowy limonki, solą, pieprzem, cukrem i sosem sojowym. Wszystko mieszasz. KROK 2: Pierś z kurczaka wymyj i pokrój w paski. Zalej marynatą i włóż do lodówki na około 10-15 minut. KROK 3: Cebulę pokrój w piórka i smaż na patelni. Następnie dodaj kurczaka i smaż aż będzie

Związek na patelni
Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami 579

osoby. 1 porcja dostarcza ok. 490 kcal. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami – Składniki: 1 pierś z kurczaka (ok. 160g) (ok. 160kcal) 3 łyżeczki oleju lub oliwy (ok. 100kcal) do marynaty: 2 łyżeczki papryki słodkiej, pieprz (do smaku), sól (do smaku), 1 łyżeczka czosnku, 1 łyżeczka bazylii 200g młodych ziemniaków (ok. 150kcal) 200g warzyw(...)push({}); Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami – Składniki: Olej rzepakowy (lub oliwę z oliwek) wymieszać z bazylią, czosnkiem, papryką słodką, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą natrzeć porządnie kurczaka i odstawić go najlepiej na całą noc do lodówki, by się zamarynował. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na nim kurczaka. Piec w 180st.C przez

Kulinarne Przeboje
Kurczak tandoori 208

wywodzi się z kuchni indyjskiej. Mięso marynuje się w gęstym jogurcie z przyprawami, a następnie piecze. Składniki: 1 kg kawałków kurczaka, u mnie udka, skrzydełka i filet marynata: … Czytaj dalej Kurczak tandoori

czarrna od kuchni
Makaron soba z kurczakiem i brokułami w sosie sojowym 238

pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, ocet ryżowy, 100ml wody i cukier kokosowy. Ugotuj makaron soba zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z łyżeczką oleju kokosowego umieść kurczaka w sojowej marynacie i smaż do zezłocenia. Do usmażonego kurczaka dodaj brokuły oraz 3/4 zawartości miseczki z sosem sojowym. Resztę zawartości miseczki wymieszaj ze skrobią ziemniaczaną i dodaj na patelnię

Moja Micha
"Lizaki" z kurczaka w maśle orzechowym 155

kilkakrotnie. Szczególnie dużą popularnością cieszyły się podczas letniego grillowania. Delikatne i soczyste mięso z kurczaka, podane na patyczkach w postaci "lizaków" to świetny pomysł nie tylko na zabawę w plenerze, ale także na każda imprezę w tym oczywiście sylwestrową. Soczyste mięso w orzechowo - kwaskowej marynacie jest po prostu fantastyczne i jestem przekonana, że zrobi furorę wśród Waszych gości. Polecam! Zajrzyjcie(...)mocno kwaśna. Marynata powinna być dość gęsta, aby trzymała się na mięsie, jeżeli jest zbyt rzadka dodać masła orzechowego, a jeżeli zbyt gęsta dodać niewielką ilość oliwy. Kurczaka włożyć do marynaty, wymieszać, aby masa dokładnie pokryła mięso. Miskę z mięsem zawinąć folią spożywczą i odstawić na około 30 minut.  Mięso nadziewać wzdłuż na patyczki do szaszłyków i grillować

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania