marchewki - 4038 przepisów (strona:234/270)

Na taką pogodę, to tylko curry:) 163

Curry wzorowane na przepisie Marty Gessler z Wysokich Obcasów. Zmieniłam warzywa na całkiem zimowe, bo w przepisie był szpinak, marchewka (nie lubię) i kalafior, a także pomidory, których o tej porze roku nie kupuję. Ja dałam pietruszkę, seler, kapustę włoską i pora, a pomidory wzięłam z zimowych zapasów słoikowych. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
zupa z młodej kapusty 131

Składniki : 1 kapusta młoda 1 cebula 2 młode marchewki koperek woda 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki sól, pieprz olej rzepakowy np RAPSO kwaśna śmietana Kapustę poszatkować, obgotować w wodzie - odcedzić. Gotować 2-3 minuty. Przełożyć do garnka, zalać wodą. Ilość wedle uznania - zależy czy wolicie gęstą czy rzadką zupę. Dodać pokrojoną marchew - gotować do miękkości warzyw. Cebulę zeszklić

kolorowotorcikowo
Sałatka jarzynowa 226

tradycyjna sałatka jarzynowa, którą lubi chyba każdy. U nas to taka klasyka, dlatego sałatka jest obowiązkowa na wszelkich uroczystościach:)    Składniki:  6 dużych ziemniaków, 2 marchewki, 4 jajka, 2 grube parówki, 1/2 pora,  puszka groszku, 6 ogórków kiszonych, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz.   Przygotowanie Ziemniaki i marchew umyć, ugotować w łupinach do miękkości, następnie ostudzić

Z miłości do słodkości
Zupa warzywna 231

każda jest inna, - przez to o nich też mówimy że są wiosenne :) Zupy są lekki, pożywne I dodające energii zawsze na resztę dnia. Zaczynamy :) Składniki: 3-4 marchewki 1 pietruszki 1 seler 3-4 ziemniaki 1 mały kalafior 1 mała główka kapusty 100 gr pieczarek sól, pieprz, paprika , 2-3 liście laurowe Wykonanie: Na rosół z bulionu, lub z kurczaka

Smaki Edyty
Ziołowa polędwica na parze ( część na obiad - część na zimno) 132

nawtykałam obok polędwicy wszystkiego zielonego co mam, lekko posoliłam, dołożyłam łyżeczkę masła i go gara. A , że lenistwo ma u mnie potencjał - w drugim woreczku ułożyłam obok ziemniak z marchewkami i porem ( odrobinę posolone) z płatkiem masła. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Sałatka śledziowa 187

imprezę. Można ją zrobić wcześniej i trzymać w lodówce. Wtedy jest nawet lepsza. Polecam oczywiście na Wigilię.  Składniki : * 6 płatów śledziowych ala matias * pół czerwonej papryki konserwowej * mała marchewka * natka pietruszki * pół czerwonej cebuli * sól , pieprz * łyżka soku z cytryny * 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie : Śledzie kroimy w paski , takie idealne na jeden kęs. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy

Magiczne Życie Marty
Ryba po grecku 148

zrobić to danie postne. Danie dobre i na ciepło i na zimno. insertCookd("3f369d6e18c10dab9b81ddeb34f5b177"); Składniki : * 1,2kg filetów dorsza, mintaja * jajko , mąka pszenna , bułka tarta - do panierowania ryby * 4 marchewki  * kawałek selera  * 1 pietruszka * 2 cebule * 4 łyżki oleju rzepakowego * mały koncentrat pomidorowy * łyżka ketchupu łagodnego * cukier , sól , pieprz do smaku     Przygotowanie Warzywa zetrzeć na tarce

Magiczne Życie Marty
Nadziewane koperty z fetą 170

się co z nimi zrobić. W tym przepisie wykorzystam wczorajsze naleśniki, nafaszeruję je warzywami i domową fetą. Polecam zrobić te nadziane koperty. Składniki : * naleśniki * mieszanka dowolnych warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa * łyżka oleju kokosowego * domowy ser feta  * ulubione przyprawy * bułka tarta * jajko * olej rzepakowy Przygotowanie : Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut

Magiczne Życie Marty
Mięso zapiekane z kapustą kiszoną 141

Cześć :)Idzie zima, więc zapraszam na kolejne rozgrzewające danie. Tym razem z kapustą kiszoną :)Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Gulasz 112

500g miesa wieprzowego  2 srednie cebule  1 marchewka  0.5 pietruszki  0.5 papryki czerownej  3 ziarenka pieprzu  2 ziarenka ziela angielskiego  2 liscie laurowe  2 zabki czosnku  tluszcz do podsmarzania maka Myjemy mieso kroimy w kostke, solimy i macerujemy czosnkiem  Podsmarzmy na tluszczu (olej, oliwa )  Mieso wrzucamy do rondelka

Klaudynkowa kuchnia
Zupa ogorkowa z ryzem 177

kurczaka  2 marchewki  1 pietruszka  kawalek selera  1 por  1 zabek czosnku 3 duze kiszone ogorki   warzywko  8 ziaren pieprzu  5 ziaren ziela angielskiego 3 liscie laurowe  Mieso myjemy, w garnku zalewamy woda i stawaimy na rozgrzany palnik  Warzywa marchewke, pietruszke i seler obieramy Wszystko sieramy na tarce

Klaudynkowa kuchnia
Ryba, boczek i mięta. Pstrąg z pieca. 181

przełożyć na talerz. Pstrąg upiekł się doskonale - mięso było delikatne, soczyste i aromatyczne. Wolisz inaczej przyrządzonego pstrąga ? Zobacz przepis na Chrupiącego pstrąga z kurkami albo Roladki z pstrąga z marchewką i masłem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Przekąska z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą i pieczarkami 229

kiszoną - oczywiście ich własnej roboty, więc przyszedł mi do głowy pomysł, jak ją zaserwować. Spróbujcie, a nie pożałujecie :)  Składniki: 1 op. ciasta francuskiego, 30 dag kapusty kiszonej, 1 marchewka, 40 dag pieczarek, 2 łyżeczki kolendry (ja użyłam w ziarenkach i roztarłam je w moździerzu), 2 łyżeczki miodu, masło do wysmarowania formy, oliwa z oliwek, pieprz, sól, Kapustę szatkujemy, zalewamy(...)cała woda z nich odparowała. Do pieczarek dodajemy oliwę oraz cebulę pokrojoną w kostkę i chwilę podsmażamy. Wszystko solimy i pieprzymy, dodajemy obgotowaną kapustę i startą na dużych oczkach marchewkę. Przyprawiamy kolendrą, słodzimy miodem i dusimy na wolnym ogniu przez ok.15-20 minut od czasu do czasu mieszając. Farsz z kapusty studzimy. Ciasto kroimy na 12 kwadratów i wykładamy do wysmarowanej

Delicious Titbits
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler 14107

Post Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje