marchewki - 4038 przepisów (strona:230/270)

Muffiny- piknik charytatywny dla Mateusza Bednarczyka 226

zrobienia mufinów:Muffiny z brzoskwiniami znajdziecie tutaj Muffiny z jagodami znajdziecie tutaj Marchewkowe znajdziecie tutajZ rabarbarem znajdziecie tutaj Z truskawkami - przepis jak na marchewkowe, ale użyłam truskawek zamiast marchewki :) Pozdrawiam I zachęcam do odwiedzenia strony Mateusza Bednarczyka

Smaki Edyty
Zupa spalająca tłuszcz 112792

Zupa wspomagająca przemianę materii, możecie jeść ją w każdych ilościach :)  Seler- ktory ma wlaciwosci odchudzajace, a takze oczyszczajace. Ma mnostwo witamin( witamina C dwa

Smaki Edyty
Zupa spalająca tłuszcz z brokułami 3250

Zupa wspomagająca przemianę materii, którą możecie jeść w każdych ilościach :) Dzisiaj z brokułami I z porem. Polecam.Zaczynamy: Składniki:1 brokułmała kapusta1 papryka - zielona5

Smaki Edyty
Marynowana wołowina z warzywami 208

Dzisiaj serwujemy marynowaną wołowinę z warzywami- pyszne azjatyckie danie- dokładnie pochodzące z kuchni chińskiej. Krótka obróbka mięsa I warzyw- dodaje tej potrawie niesamowity smak. Także

Smaki Edyty
C - Zdrowa Pomidorowa - czyli zupa pomidorowa z płatkami owsianymi 182

przecier - jeżeli korzystamy ze świeżych pomidorów uprzednio je sparzamy, obieramy ze skórki,  gotujemy  w odrębnym rondelku, przecieramy przez sitko i dodajemy do rosołu. Włoszczyznę i mięso wyjmujemy, marchewkę kroimy w kostkę, mięso  rwiemy na kawałki i dodajemy z powrotem do zupy, którą doprawiamy pieprzem według uznania i świeżą zieleniną  (np.natką pietruszki).  Płatki (bądź

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zupa z charakterem czyli rybna z chili 153

filet tołpygi i przystąpiłam do dzieła! Zupa rybna z chili Składniki: ok. 1 kg ryby (u mnie tołpyga, może być dowolna inna, ponoć wskazane są słodkowodne) 1/2 cebuli 2 marchewki 2 pietruszki średni por 3 pomidory pęczek natki pietruszki 1 łyżka suszonego lubczyku 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 papryczka chili ostra papryka w proszku 2 łyżki przecieru pomidorowego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Jajko galaretka czyli niespodzianka w skorupce / Egg jelly or surprise in the shell 277

przelewamy delikatnie wrzątkiem i zostawiamy do osuszenia. W kolejnym kroku są już gotowe do wypełnienia przygotowanymi składnikami do galaretki (u mnie w tym rozdaniu ugotowane mięso drobiowe i warzywa: marchewka, brokuł, groszek, pietruszka, zalane drobiowo-warzywnym wywarem z dodatkiem żelatyny).Napełnione skorupki pozostawiamy do zastygnięcia. Przygotowane galaretki obieramy ze skorupek przed podaniem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kotlety sojowe z warzywami i kaszą / Cutlets with vegetables and soy grits 184

potrzeby prezentowania szczegółowego przepisu :) Wystarczy tylkowrzucić gotowe kotlety sojowe na 5 minut do wrzątku (u mnie bulion, może być woda z dodatkiem przypraw), warzywa zaś (np. por, marchewkę, cebulę, paprykę, kapustę pekińską) pokrojone w mniejsze części  poddusić na patelni na oliwie z oliwek doprawiając ulubionymi przyprawami i ziołami. Przygotowane podawać z kaszą

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sajgonki 204

Składniki ( na ok. 20 w zależności od wielkości sajgonek) : 450-500g mięsa mielonego 1 mała cukinia lub pół dużej 2 marchewki kapusta pekińska makaron ryżowy nitki (200g) papier ryżowy puszka pędów bambusa świeża bazylia sos sojowy, tabasco curry, papryka słodka, papryka ostra, oregano olej sos chilli słodko-pikantny Na początek myjemy wszystkie warzywa obieramy i drobno kroimy. Dodajemy poszatkowane

Pudełko rozmaitości
Warzywna potrawka z kurczaka 222

kurzego. Wg mnie najlepiej pasuje do ziemniaków lub ryżu. Składniki na 3-4 porcje: 2 pałki z kurczaka – ugotowane z rosołu Dowolne warzywa – u mnie mrożonka jarzyn wiosennych hortex (marchewka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, brukselka ), brukselki nie dodałam do dania, bo jej nie lubię. Można także wykorzystać sezonowe warzywa np. fasolka szparagowa, pieczarki, cukinia i papryka. Ząbek czosnku Pół cebuli

Fabryka pomysłów
Kurczak curry 286

zarejestrowałam się jak chciałam:) Składniki na 4-5 porcji: 400-500g piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw (ja zawsze wybieram takie, żeby był kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, marchewka itp.) 1 cebula 1 mała papryka (opcjonalnie) 2-3 płaskie łyżki przyprawy curry (do smaku) – u mnie Kamis, bo wg mnie jest najlepsza w smaku. Robiłam kiedyś z inną

Fabryka pomysłów
Zupka chińska z kurczakiem 370

makaronu ryżowego Biała część pora – kilka cm 1,5l bulionu 4 łyżki sosu sojowego ½ łyżeczki imbiru mielonego 0,25 – 0,5 łyżeczki pieprzu cytrynowego + ciut do mięsa 1 mała marchewka 1 ząbek czosnku Sól 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, czosnek posiekać.  Posolić  i posypać odrobiną pieprzu cytrynowego. Podsmażyć na odrobinie oleju

Fabryka pomysłów
Duszona młoda kapusta z koperkiem 246

dodatek do obiadu, grilla czy być oddzielnym posiłkiem np. na kolację. Nie napracujemy się przy niej za dużo, a smak jest po prostu boski. Ja do swojej dodaję zawsze marchewkę, boczek parzony oraz pół pomidora dla smaku.  A jaka jest Wasza ulubiona wersja młodej kapuchy? Ps. przepraszam, że zaniedbuję Wasze blogi, ale do poniedziałku włącznie mam nawał obowiązków

Fabryka pomysłów
Kurczak masło-czosnek 770

panierki Panko Szczypta pieprzu cayenne 1/3 szklanki mleka mąka Sól Pieprz Olej do smażenia Sos: 450g mieszanki mrożonych lub świeżych warzyw: kukurydza, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, marchewka 5 ząbków czosnku (ja miałam bardzo duże, takie podwójne nawet niż normalne) albo 1 mała główka czosnku 50-55 g masła (ja dałam 82%) 500 ml bulionu Sól Pieprz 1 łyżka mąki

Fabryka pomysłów
Makaron z tuńczykiem i warzywami 302

porcje: 300 g makaronu świderki 80 g koncentratu pomidorowego 600 ml bulionu 1 ząbek czosnku 1 cebula Puszka tuńczyka w oleju – 185 g 300g mieszanki warzyw świeżych lub mrożonych: marchewka, cukinia, papryka, fasolka szparagowa 1/3 łyżeczki chili ¾ łyżeczki oregano Sól Pieprz Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę, czosnek i warzywa. Podlać bulionem. Dodać koncentrat

Fabryka pomysłów