Co powiecie na stare, dobre, domowe marynaty warzywne ? Prawie takie jak robiła wasza babcia . No może niezupełnie takie same, ale coś w tym stylu. Są idealne
Jem więc JestemOdmładzający koktajl z mango (smoothie z mango). Czemu odmładzający? Bo składniki tego smoothie świetnie wpływają na kondycję naszej cery. Owoce mango są szczególnie bogate w tzw
Poezja smakuDzisiaj przepis podpatrzony od Konrada z bloga Konrad Gotuje , czyli zupa krem z marchwi. Przymierzałam się do tej zupy dość długo, aż w końcu ją ugotowałam
Codzienna kuchnia niecodziennaChciałam Wam pokazać fajny sposób na serwowanie świątecznych sałatek ale... nie chciało mi się robić przed świętami sałatki jarzynowej :) A tu niespodzianka - zapukał kurier z paczką
Kto ugości moich gości?Przepis na błyskawiczne galaretki z kurczaka, ponieważ warzyw nie trzeba kroić, a mięsa nie musimy obierać. Samo przygotowanie (już z gotowaniem) zajmie mniej niż 1
UgotowaćWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna i sycąca zupa. Z dużą ilością warzyw, bo taką lubię najbardziej. Ma piękny kolor dzięki dodania dużej ilości buraków
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Śledzie pod pierzynką znane inaczej szuba to warstwowa sałatka śledziowa z warzywami. Połączenie wyrazistych śledzi z łagodnymi warzywami
Marta GotujeMakaron jak dla mnie jest królem kuchni. Można go przyrządzić na tysiąc sposobów, ile kucharzy tyle przepisów. Ja dzisiaj sobie wymyśliłam, że będzie przede wszystkim z
pieprzny smaczekDziś zapraszam Was na niesamowite, jak to mówią "wilgne" babeczki. Jak zjecie raz, na zawsze staną się częstym gościem na Waszym stole. Jak to mówią
Humanistka w kuchniZapiekane kotleciki są świetnym pomysłem na niedzielny obiad. Zazwyczaj w tym dniu nie mam zbyt dużo czasu na przesiadywanie w kuchni, dlatego też danie to przygotowywuję
zielonacukinkaUwielbiamy domowe pasztety i robimy je dość często. Tym razem postanowiłyśmy przyrządzić go w nieco odchudzonej wersji. Część składników zamiast gotować w wodzie, przygotowałyśmy na parze
Kolizje SmakówNigdy wcześniej nie robiłam ciasta marchewkowego.Jadłam jeden jedyny raz, w tym roku na Wielkanoc.Kupione przez mojego męża, specjalnie dla mnie, bo z myślą o matce
bistro mamaNie wiem czy tak bezkarnie mogę używaćnazwy znanego wszystkim soczku ;)Poza tym nawet nie wiem czy chcę,bo jak stwierdziła mama Tymka - smakuje bardziej jak BoboFrut.Jednak
bistro mamaDomowy koncentrat warzywno-drobiowy, innymi słowy domową kostkę rosołową, mam w domu od trzech tygodni. Zdążyłam nią obdarować znajomych, kilka osób zaraziłam chęcią zrobienia w domu
bistro mamaCzulent pochodzi z kuchni żydowskiej. Powinnam to danie nazwać raczej czymś a'la czulent. Prawdziwy czulent przygotowywany jest z koszernego mięsa wołowego. Po hebrajsku „koszerny
bistro mama