zrobiłam z podwójnej porcji Składniki na uda kacze z piekarnika: 4 kacze uda 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki majeranku ząbek czosnku sól, pieprz 2-3 łyżki oleju warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera i pora kilka wędzonych śliwek 3/4 szklanki bulionu Wykonanie: kacze uda umyć, usunąć pozostałe piórka, wyciąć nadmiary tłuszczu. Czosnek obrać, posiekać. Posiekać także igiełki rozmarynu. Wszystkie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!składnikiem wielu sałatek czy też surówek. Konieczce skuście się i przygotujcie tę wariację smaków. Sałatka jarzynowa z marynowanym czosnkiem Składniki : 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka - korzeń kawałek selera 1 puszka mieszanki kukurydzy z groszkiem 4-5 średnich ogórków konserwowych 1/2 małego słoiczka czosnku marynowanego 4 jajka 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiciepły dodatek do obiadu. P rosty do przygotowania i bardzo smaczny. Ponadto to pozycja obowiązkowa na moim wigilijnym stole 😜 Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty z marchewką 200 g suchego grochu w całości kilka liści laurowych kilka kulek ziela angielskiego 2 małe cebule sól, pieprz olej Dzień wcześniej groch namoczyć w zimnej wodzie. Odcedzić. Ponownie przełożyć
Ugotowaćłyżki cytryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki do przystrojenia: oliwa z oliwek kilka gałązek posiekanej natki pietruszki słodka mielona papryka do smaku Dodatki, wedle uznania: kolorowe papryki ogórek marchewka Ciecierzycę namoczyć dzień wcześniej, na noc, w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki sody Na drugi dzień ciecierzycę odcedzić, opłukać na sitku i zalać dużą ilością wody. Dodać pół łyżeczki sody, zagotować
Szczęśliwa kuchniałyżki cytryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki do przystrojenia: oliwa z oliwek kilka gałązek posiekanej natki pietruszki słodka mielona papryka do smaku Dodatki, wedle uznania: kolorowe papryki ogórek marchewka Ciecierzycę namoczyć dzień wcześniej, na noc, w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki sody Na drugi dzień ciecierzycę odcedzić, opłukać na sitku i zalać dużą ilością wody. Dodać pół łyżeczki sody, zagotować
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsamo, wystarczy od czasu do czasu zamieszać. Składniki (porcja dla 2 osób): 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 opakowania mieszanki warzywnej (kalafior, brokuł, marchewka) pojedyncza pierś z kurczaka sól pieprz bulion warzywny (lub w mniej zdrowej wersji rozpuszczona kostka rosołowa) olej do smażenia Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, gdy się
Cynamonowe szczęścieGROVER gruszka (50%) * mango (30%) * szpinak (20%) * koncentrat soku cytrynowego BERT jabłko (55%) * mango (35%) * pomarańcza (10%) ERNIE jabłko (65%) * marchewka (25%) * dynia piżmowa (10%) * koncentrat soku cytrynowego
Zdrowie na języku :Pwarto pamiętać, że wszelkie kiszonki są dla nas po prostu bezcenne! ( cyt .) Tym razem przygotowując zakwas na barszczyk skorzystałam z przepisu Pyzy . składniki: 1 kg buraczków ćwikłowych 1 marchewka 1 nieduża pietruszka plaster korzenia selera 1 łyżeczka kminku 6 dużych ząbków czosnku 2 l wody łyżka cukru łyżka soli kromka suchego chleba żytniego na zakwasie (opcjonalnie) Wodę zagotować, dodać
6niebopoziomie przygotowania kanapki z serem ), nie wyobrażam sobie, że mogłabym podać swojej rodzinie tę zupę ugotowaną w inny sposób. Składniki na barszcz: 1kg buraków 1 litr zakwasu 3 marchewki 2 pietruszki 2 cebule pół selera pół pora 3 ząbki czosnku kilka liści laurowych i ziela angielskiego opcjonalnie: pół szklanki wywaru grzybowego* łyżeczka cukru, łyżka majeranku sól, pieprz, ocet Przygotowanie barszczu
NiePieprz.pldziś zrobiłam troszkę inną wersie , a moja córka wcina ją jak szalona wiec chyba jej zasmakowała , więc zapraszam serdecznie może tobie też zasmakuje . Składniki 4 marchewki 2 pietruszki puszka kukurydzy 1 jabłko 2 łyżki musztardy 4 łyżki majonezu 2 ziemniaki pieprz czarny sól do smaku 2 ogórki kiszone
Mój Smakprostu domowy. Bez niego nie ma u nas wigilijnej kolacji. Podaje go zawsze z uszkami a także do po picia krokietów czy pierogów. składniki: 1 kg czerwonych buraków 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 3 duże ząbki czosnku 4 listki laurowe garść suszonych grzybów kilka ziarenek pieprzu kilka ziarenek jałowca kilka ziarenek ziela angielskiego 3 łyżki majeranku
Monia miesza i gotujewymaga długiego przygotowania. Kilka składników i gotowe a pyszna. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Piersi kurze ugotować w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, vegety i marchewki obranej i pokrojonej w plasterki. Gotować 10 minut. Następnie wyjąć piersi kurze, lekko przestudzić i pokroić w kostkę. Do miski wrzucić odcedzoną kukurydzę, zimny ugotowany makaron, pokrojone ugotowane piersi kurze
Kuchnia Pokoleńpłat karpia marchewka pietruszka kawałek selera pół cebuli sól pieprz 3 łyżeczki żelatyny sok z cytryny Włoszczyznę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok 15 min następnie wkładamy płat karpia (jeśli nie mamy pewności czy uda nam sie go w całości wyłowić przygotowujemy sobie np koszyk do frytek) tak przygotowaną rybę wkładamy do wywaru i na wolnym ogniu gotujemy
Gotowanie jest łatwesoku z cytryny polewa czekoladowa owoce z nalewki (np wiśnie) lub syropu (jeśli dla dzieci) nalewka lub lekki syrop do skropienia do dekoracji : wiórki kokosowe, czekoladowe kamyczki, kawałek marchewki W 1/3 szklance wrzatku rozpuść żelatynę cukier. Ubij kremówkę, dodaj przestudzoną żelatynę i sok z cytryny - wymieszaj dokładnie. Blaty skrop nalewką. Ułóż na dolnym blacie owoce, nakryj
Gotuj Sam!Składniki: 3 kg kiszonej kapusty (z marchewką) 3 cebule 50 g suszonych grzybów (borowików) 2 szklanki suszonych śliwek 100 ml półwytrawnego czerwonego wina 1 łyżka oleju roślinnego po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu i jałowca Sposób wykonania: Grzyby płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia na kilka godzin (np. na noc). Kapustę odciskamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki
Qchnia po prostu