moją rozgrzewką było to pyszne mięso,super smakuję z chlebkiem , ale nie tylko , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki 1 kg szynki 2 cebule 1 marchewka 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka soli 2 listki laurowe 4 łyżeczki majeranku 3 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki papryki
Mój Smakrazy, bo mi bardzo smakuje i do tego jest zdrowa. Jak zrobić surówkę do ryby? Przepis na pyszną i prostą surówkę do ryby z kiszonej kapusty z koperkiem, marchewką, jabłkiem i czerwoną cebulą Składniki: 1/2 kg kapusty kiszonej niezbyt kwaśnej 1 marchew 1 czerwona cebula 1 jabłko 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek czarny pieprz posiekany koperek Przygotowanie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięweekend mamy plany iść do kina na kolejną bajkę, i że ewentualnie mogłabym mieć focha Składniki na 6-8 porcji: 1-2 pory kawałek selera 2 kalarepki 1-2 marchewki 2 batat 3-4 ziemniaki 150 g ziaren słonecznika około 500 g kiszonych ogórków (było 700 ale Nina zdżarła przez chwilę mojej nieuwagi) łyżeczka soli łyżeczka pieprzu łyżeczka kozieradki Przygotowanie
greenscarfsmaczny , i ma swoich zwolenników, z mojej strony mogę serdecznie zaprosić na przepis . Składniki 1 kg żołądków drobiowych 2 średnie cebule 2 listki laurowe 2 marchewki 5 ziaren pieprzu kolorowego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól kostka rosołowa 3 łyżeczki mąki Wykonanie Żołądki dokładnie oczyszczamy z zanieczyszczeń , błon ,różnych płon
Mój Smaktego co w wiem jest nieosiągalna. Kapuśniak jest pyszny, a odgrzewany nazajutrz jeszcze smaczniejszy. Składniki: 500 g kiszonej czerwonej kapusty lub więcej 400- 500 g wędzonego boczku 2-3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 4 ziemniaki 2 łyżki smalczyku ze skwarkami 2-3 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz około 2 l wody Wykonanie: boczek ugotować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach. Składniki: 6 udek z kurczaka 500 g ziemniaków 200 g marchewki 2 białe części pora 2 łyżki oleju 5 łyżek mleka 200 g startego sera żółtego kiełki rzodkiewki koperek papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenżaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni obsmażyć cebulę, aż zmięknie. pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Rozłożyć wszystko na mięsie. Patelni nie myć, będzie jeszcze potrzebna. Marchewki obrać, pokroić w plasterki i rozłożyć na grzybach. Sos – na tej samej patelni co smażyły się grzyby, roztopić masło. Wsypać mąkę chwilkę smażyć, ale nie pozwolić żeby zbrązowiało. Wlać wodę
Kuchnia Pokoleńrozgrzewająca idealna na takie deszczowe ponure lub mroźne dni. Składniki : 3-4 l wody lub bulionu włoszczyzna : ( ja jednak użyłam 300g gotowej krojonej włoszczyzny w paski) 1 mała marchew 1/2 selera 1 por 1 cebula 500g mięsa mielonego - rodzaj według uznania 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1/2 główki kapusty - lub takiej z której najczęściej robicie gołąbki 100g
Garnkowe fanaberieCZARNY Wywar z szyszek olchy zabarwi nasze jajka na czarno. KOLOR CZERWONY Uzyskamy go z łupin cebuli czerwonej. Postępujemy tak samo jak z łupinami ze zwykłej cebuli. KOLOR POMARAŃCZOWY Marchewkę (dużą ilość) pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do wody z jabłkami. Gotuj przez minimum 45 minut. Sposobów na ozdabianie jajek istnieje wiele. Aby uzyskać dodatkowy efekt , można obwiązać jajko
Gotuję TestujęILOŚĆ: kilka słoików Fasolka szparagowa z papryką do słoików WYPEŁNIENIE SŁOJA 1 kg szparagi pół kg papryki czerwonej pół kg papryki żółtej pół kg cebuli pół kg marchewki ZALEWA OCTOWA 3 l wody 1 i pół szklanki octu 15 dag cukru 10 dag soli 4 liście laurowe 8 ziarnek ziela angielskiego szczypta gorczycy Fasolkę szparagową umyć i obciąć końcówki
Gotuję TestujęTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: powyżej 60 min -PORCJE: 8 Skrzydełka z warzywami z grilla 8 skrzydełek z kurczaka 1 marchewka 1 cebula 1 pora 1 garść szczypiorku przyprawa do skrzydełek papryka słodka mielona przyprawa uniwersalna, sól, pieprz Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i tak przygotowaną mieszanką natrzeć z obu stron skrzydełka. Przełożyć je na tackę do grillowania
Gotuję Testujęgodziny. Po tym czasie wykładamy ciastem formę do tarty. Nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 20 min w 190 st. Nadzienie: 1 cukinia (ok 40 dag) pół papryki 3 marchewki (ok 10 dag) 3/4 szkl. śmietany kremówki 1 jajko 15 dag sera żółtego gałka muszkatołowa sól, pieprz 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie szczypta imbiru Paprykę owijamy w folię
Gotuj z Agneswolno aby się mięs zrumieniło z każdej strony. Podajemy z tym co tam kto lubi, świetnie komponuje się z kuskusem lub zwyczajnie jak na załączonym obrazku z surówką z marchewki. Kapusta i prażone orzechy oraz przyprawy to takie proste, a tworzą taki znakomity bukiet. A do tego jaki zdrowy i na czasie
Dieta moja pasjapowiedzieć.... to nasza grochówka. Zupa ta od 2010 roku jest wpisana na listę produktów regionalnych, pod tą właśnie nazwą. Gdzie ją tak scharakteryzowano : Gęsta zupa z widocznymi kawałkami warzyw: marchewki, pietruszki, ziemniaków oraz łupinkami rozgotowanego grochu. W okresie letnim dodatkowo posypana pokrojoną natką pietruszki. Jednak te grochówki z różnych regionów kraju niewiele się od siebie różnią. O tej pisano
Dieta moja pasjajogurtem naturalnym. Ciekawa jestem, czy u Was taka sałatka cieszy się powodzeniem i co w niej się znajduje? Składniki: (porcja dla 3 - 4 osób) 3 - 4 średnie marchewki 3 ziemniaki 1 korzeń selera 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 3 - 4 ogórki kiszone 3 - 4 jajka 1 cebula (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu
Kuchcik gotuje