się nie przyklejały). Pieczemy przez ok. 15-20 minut w piekarniku z termoobiegiem ustawionym na 200 stopni C. Gotowe podajemy z natką pietruszki, ziemniakami/ryżem i np. surówką z marchewki
Kuchnia Ellieosób 1 cały spory leszcz, lub kilka mniejszych ryb o wadze ok. 1,2-1,5 kg 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 średnie marchewki 4-5 ziemniaków 4-5 pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 ostra papryka 1 niewielki por kawałek selera 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 3 ząbki czosnku pieprz, sól
Miód i pieprzsię makaron, ryż albo różne rodzaje kasz. Ale czy zamiast ziemniaków do obiadu serwujecie alternatywnie puree z warzyw? Ja tak robię. Można zrobić puree np. z groszku, marchewki... Dzisiaj zrobiłam puree z selera. Co Wy na to? Lubicie seler? Sam, jako warzywo nie jest zbyt smaczny. Co innego jeśli dodaje smaku w zupie. Ale, odpowiednio przyrządzony
Kuchnia u Krysipodkręci smak pieczonych warzyw i bardzo fajnie zaprezentuje się na talerzu. Przepis zaczerpnęłam ze strony Kukbuk wprowadzając swoje modyfikacje. Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych 2 buraki ćwikłowe 2 duże marchewki 2 duże pietruszki 1 duży seler rukola sałata lodowa Marynata: 3 łyżki miodu 4 łyżki oliwy 2 łyżki octu 3 łyżeczki przyprawy garam masala 1 łyżeczka sproszkowanego chili (można dodać
sierotka maRysia w kuchnibardzo dużo żelaza, a przede wszystkim jest niskokaloryczny. Można przyrządzać go na mnóstwo sposobów. Dzisiaj prezentuję go w postaci bardzo delikatnej zupy. Składniki: -1 l wywaru z warzyw ( 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek korzenia selera, zielona część pora, 2 ziela angielskie) -50 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku -jedna duża cebula -łyżka masła -pojemnik śmietany 12% (330 g ) -łyżka
Kulinarne przemysleniarozgrzewającą zupę dyniową z delikatnie wyczuwalną nutką limonki a to za sprawą suszonych liści , nie inaczej jak od Skworcu.com.pl Zapraszam! Składniki; 1 udko kurze 1 marchewka 1 pietruszka 4 ziemniaki 1 mała dynia hokkaido 2 suszone liście limonki Skworcu sól do smaku, słodka papryka czerwony pieprz Skworcu 1 cebula 1 łyżka masła ziarna słonecznika do podania Przygotowanie
Radość kipiąca uśmiechem.kiełbasy od wędzarza Hańderek 1 szkl białej fasoli lub 2 puszki 1 puszka pomidorów w przecierze kawałek selera pietruszka marchewka por ok 80 g sól pieprz oregano słodka papryka szczypta chili w płatkach 1 listek laurowy 3-4 ziarenka ziela angielskiego Fasolę moczymy przez całą noc w wodzie, Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na półmiękko, dodajemy pokrojoną włoszczyznę
Gotowanie jest łatweskładniki: 500 g buraków 200 g fasoli jaś 300 g ziemniaków 250 g warzyw (marchewka, pietruszka, seler) 1500 – 2000 ml wywaru (rosołu) 2 łyżki śmietany sól, pieprz wykonanie: Dzień przed gotowaniem zupy fasolę, płuczemy zalewamy letnią wodą i pozostawiamy do napęcznienia (ok. 12 godz.). Następnego dnia fasolę gotujemy do miękkości. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do innego
Domowy Smak Jedzeniapieprz Obtoczyć filety w marynacie i smażyć na patelni grillowej lub teflonowej bez dodatku tłuszczu. Marynata jest na tyle mokra, że tłuszcz jest po prostu niepotrzebny Podałam z marchewką i kaszą gryczaną. Smacznego i na zdrowie :) W myśl akcji
Szczęśliwa kuchniapokrojenia w plastry. Dlatego proponuję dobrze odcisnąć soczewicę, a jajko, jeśli jest w rozmiarze L dać jedno, a nie dwa. Składniki: 200 gramów suchej soczewicy 1/2 kg marchewki 2 duże cebule lub 1 dymka w całości 2 jajka przyprawy do smaku: sól pieprz curry gałka muszkatołowa liście żywej bazylii liście żywego lubczyku Soczewicę chwilę namoczyć
Szczęśliwa kuchniapotem zalewam bulionem lub wodą z kostką rosołową. Ważne! Dopóki nie zalejemy warzyw bulionem/wodą składniki podduszamy na małym ogniu! Składniki: 1/2 większej dyni lub 1 mała 3 nieduże marchewki 2 duże ziemniaki lub 3-4 mniejsze 1 pietruszka ok. 5-6 cm pora 1 cebulka 1-2 ząbki czosnku pieprz ziołowy czerwona mielona papryka sól 1,5-2 litrów
Szczęśliwa kuchniapuszka groszku. Porcji? Z 10 będzie. Koszt? Nieporównywalny. Polecam :) Składniki: 1 słoik wiejskich filetów śledziowych w oleju z cebulką (650 gramów) 1 puszka zielonego groszku 2 marchewki 1 nieduży seler 2 ziemniaki 1 jabłko 2 ogórki kiszone (opcjonalnie) 2 kopiaste łyżki majonezu 2 kopiaste łyżeczki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowy 1 płaska łyżeczka mielonej czerwonej papryki
Szczęśliwa kuchniazachowują wszystkie witaminy zawarte w składnikach, których używamy do gotowania. Kilka, niewiele, dań z tajina już publikowałam. Teraz pora na garnek rzymski :) Składniki: 450 gramów dorsza 3 ziemniaki 2 marchewki 1 duża cukinia lub 2 małe 1 i 1/2 szklanki wywaru warzywnego 1/3 kostki masła pokrojonego w kostkę sól do smaku Garnek rzymski namaczamy w wodzie, nie zimnej
Szczęśliwa kuchniaTaka odmiana dorsza :) Bardzo szybko się robi, w zasadzie w ciągu pół godziny jest gotowy obiad :) U mnie do roladek gotowany groszek z marchewka i ziemniaki. Bardzo lekkie danie. Ziemniaki można zastąpić ulubioną kaszą. Składniki: 500 gramów dorsza sok z połowy cytryny 1 łyżka świeżej bazylii 1 łyżka świeżej kolendry 1 łyżka natki z pietruszki 1 łyżka listków lubczyku
Szczęśliwa kuchnia