marchewka - 20163 przepisów (strona:662/1345)

Kotleciki z ryżu 389

www.mgotuje.pl Kotleciki z ryżu są uniwersalną wersją kotletów do których możemy dodać to co akurat mamy w lodówce. Ja swoje zrobiłam z dodatkiem marchewki, żółtego sera, chudego boczku, ostrych ziarenek no i oczywiście ryżu. Możemy podać je np. z frytkami, ulubioną surówką i sosami. Ja zrobiłam do nich sos pieczarkowy

Marta Gotuje
wybuchowy sok 155

Składniki 3-4 łodygi selera naciowego 3 jabłka 4 marchewki 2-3 plasterki imbiru 1 owoc granatu Wykonanie Wszystko przepuścic przez wyciskarkę do soków.Smacznego

w mojej kuchni
Ryba po grecku 276

ciepło jak i na zimno, nie jest skomplikowana i jest bardzo smaczna więc dlaczego nie robić jej częściej ?! Składniki: około 800 g filetów rybnych (np. mintaj, dorsz) 4 średnie marchewki 1 średni korzeń pietruszki 1/2 malutkiego selera 2 duże cebule 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego „Pudliszki” około 1 szklanki bulionu (lub wody) 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe

Oryginalny smak
Cukinia z chili 212

bardzo, ciekawe czy i Wam posmakuje? Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami. Polecam bardzo;)  Składniki: 2 kg cukinii 0,5 główki czosnku 2 cebule 2 średniej wielkości marchewki bądź 1 duża 2 średnie czerwone papryki papryczka chili około 0.5 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki soli Zalewa: litr wody 250 ml octu 4 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka kolendry łyżeczka

Krakowskie smaki Ani
Gulasz na białym winie 157

delikatny rozpływający się w ustach, niezwykle aromatyczny gulasz. Moja rodzina się nim zachwyca;) A jak Wam podoba się ta propozycja? Składniki: 1,20 kg szynki  2 średniej wielkości marchewki 3 małe cebule mąka  olej 0,5 szklanki białego wytrawnego wina wegeta sól pieprz tymianek 2 liście laurowe 2 szczypty ziół prowansalskich 0,7 l bulionu Wykonanie: Mięso oczyścić

Krakowskie smaki Ani
Ryż z warzywami i schab w cieście 182

ryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz majeranek  oliwa z oliwek do smażenia około 750 gramów pokrojonych na mniejsze kawałki jarzyn (u mnie fasolka szparagowa, kukurydza, brokuł, marchewka, zielony groszek) 5 plastrów schabu 3 jajka 3-4 łyżki mąki pszennej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Na rozgrzaną patelnie przełożyć pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (jeżeli używamy

Krakowskie smaki Ani
Słodki sok warzywno-owocowy | detoks sokami | zdrowy sok 232

się do sokowirówki! Sok jest pełen witamin, minerałów i wielu innych cennych składników. Bomba!  Niekaloryczna, a zdrowotna! Świetny na detoks, do śniadania lub lunchu.\ Składniki: 1 burak 1 marchewka 1 jabłko 1 korzeń pietruszki Przygotowanie: Banalne: obrać, umyć, pokroić włożyć do sokowirówki

Czarnawisienka
Pierś gęsi w towarzystwie --- Goose seno accompagnato 181

smaku sól do smaku śmietana 3-4 łyżki ciepła woda 1 łyżka inuliny lub 1 łyżka mąki gryczanej,lub pszennej do zagęszczenia 2 piersi z gęsi 2-3 marchewki ,lub małe marcheweczki,parę sztuk WYKONANIE Pierś umyć , osuszyć , następnie oprószyć dokładnie solą i pieprzem z każdej strony. W brytfance na tłuszczu z gęsi podsmażyć porcje mięsa z obu stron

w mojej kuchni
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 326

cukrem na puszysta masę. Następnie dodajemy olej bardzo powoli, i stopniowo mąkę przesianą przez sito wraz z sodą, proszkiem, cynamonem i kakao. Na koniec - najlepiej drewnianą łyżką - dodajemy marchewkę i delikatnie mieszamy. Teraz dorzucamy sparzone i obtoczone w mace jagody Goji, delikatnie mieszając łączymy z masą. Muffiny wstawiamy do  nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na około

Sajkofanka smaku
WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU 327

theme, which an intelligent cook can play each time witch a variation." ~ Madame Jehane Benoit WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU /inspiracja: Zmysły w kuchni ;/ na 4 jajka 2 średnie marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki 1 mała posiekana drobno cebula 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 posiekanego pęczka pietruszki 80-90g posiekanych drobno orzechów włoskich (w malakserze najlepiej

W kuchni Karmel-itki
Batoniki marchewkowo – bakaliowe 281

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i pełne zdrowia batoniki. Wykonane z bakalii, ziaren i marchewki. Calej słodyczy nadaje im miód. Są świetną alternatywą dla sklepowych batoników, które napakowane są cukrem i konserwantami. Można sięgać po nie bez wyrzutów sumienia Polecam jako przekąska lub drugie śniadanie dla dzieci do szkoly i doroslych

Marta Gotuje
Sałatka słoikowa 1180

sałatki:– sałaty o twardych liściach, najlepiej lodowa lub rzymska, może też być rukola lub roszponka, ale także szpinak baby i różne kiełki– twarde warzywa: ogórki, papryka, tarta marchew, świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy i pomidorki koktajloweSkładniki dodatkowe:– warzywa przetworzone:  ogórki kiszone / konserwowe / małosolne, marynowana papryka, suszone pomidory, oliwki, kapary, blanszowane różyczki kalafiora i brokuła, gotowany bób

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczona młoda marchewka z czerwoną soczewicą i mielonym mięsem z dodatkiem anyżu 180

siebie nie pasowało.Mogłabym zrobić spaghetti albo lasagne, ale nie miałam nic, co choćby przypominało przecier pomidorowy.Mogłabym zrobić zapiekankę pasterską, ale nie miałam ziemniaków. Miałam za to młode marchewki, mięso mielone.Czytaj więcej

bistro mama
Pieczeń z karkówki w sosie warzywnym 580

jednego z moich ulubionych mięsiw, podchodząc jednocześnie do niej z swoistym szacunkiem staram się zawsze aby była pyszna, krucha i zwalała z nóg ;)Składniki :karkówka wieprzowa (ok 2kg) marchew korzeń pietruszkicebula3-4 ząbki czosnku2 ziemniaki przyprawa do karkówki lub (jak u mnie) papryka słodka, papryka ostra, majeranek, kolendra,  rozmaryn, pieprz czarny, chili, zioła prowansalskieoliwa50g masłapół szklanki

Mechanik w kuchni
Barszcz na zakwasie 250

pewno wypiję filiżankę po pasterce. Pamiętajmy, że wymaga on wcześniejszego nastawienia zakwasu. Jeśli tego nie zrobiliście polecam równie dobry i esencjonalny barszcz z pieczonych buraków.Składniki:włoszczyzna (2x marchewka, 2x pietruszka, kawałek pora, kawałek selera, natka pietruszki)1 surowy burak1-2 liście laurowe5 ziaren ziela angielskiego5 ziaren czarnego pieprzuok. 500 ml wody z gotowania grzybów (np. po uszkach

Poezja smaku