marchewka - 20163 przepisów (strona:661/1345)

Hummus z suszonymi pomidorami i rozmarynem 198

Hummus przyjmie praktycznie wszystko! Nie wiemy, czy nadal wówczas będzie można go tak nazywać, ale na pewno nadal będzie świetny do kanapek czy surowych warzyw. Polecamy go jeść (z) marchewką lub selerem naciowym. W sam raz na drugie śniadanie do pracy! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Oczyszczająca zupa jaglana | najlepsza! | detoks jaglany 37434

dzięki aromatycznym przyprawom, które również zbawiennie wpływaja na nasz metabolizm. Robimy ją conajmniej raz w tygodniu, jest pyszna :)  Składniki: 60 g kaszy jaglanej 1/2 dużego selera 5 średnich marchewek 1 korzeń pietruszki Curry Kurkuma Pieprz Sól himalajska lub morska Przygotowanie: Przygotować wszystkie składniki. Warzywa obrać i umyć. Warzywa zetrzeć na tarce lub w maszynie wielofunkcyjnej. Kaszę jaglaną wypłukać

Czarnawisienka
Gulasz z indyka 194

listek laurowy Z uda wyjąć kość i pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru , dodać cebulę,czosnek, marchewkę , przyprawy.Dolać  wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany

Moje domowe kucharzenie
Pulpety w warzywnym sosie 270

kolejną propozycję obiadową. Tym razem zrobiłam małe pulpeciki mielone w sosie pomidorowym z dużą ilością warzyw. Przygotowałam do nich ryż z dodatkiem marchewki i groszku firmy Sys, który idealnie wpasował się do mojego dzisiejszego dania. Taki obiad smakuje super, jest zdrowy i kolorowy. Post Pulpety w warzywnym sosie pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
W sam raz na jeden raz: ciasto marchewkowe 164

sody oczyszczonej łyżka skórki pomarańczowej Jajko ubić z cukrem i olejem na białą i puszystą masę. Dodając mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną cały czas miksować. Na sam koniec dodać startą marchew i bakalie wg. uznania - ja dodaję tylko orzechy, bo nie przepadam np. za rodzynkami. Przelać do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą form i wstawić na około 20-25 minut

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Zupa marchewkowa 186

jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Cebulę i czosnek posiekać. Ziemniaki, marchew, seler i jabłka pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć w dużym garnku na maśle aż się zezłoci. Dodać pokrojone składniki. Smażyć ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Skórkę

Świat Smaku
Ciasto marchewkowe 228

Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do dużej miski. Do marchewki dodajemy mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczeniem, sodą, cynamonem i imbirem. Dodajemy cukier i startą skórkę pomarańczy. Wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Formę o wymiarach 40 x 24 wykładamy papierem do pieczenia, ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kredowe Menu
Obiad robotnika: biała kiełbasa pieczona z warzywami 263

płukanych w roztworach nasyconych niby-warzyw zostało już tylko kilka korzeni, które zasypane w suchym piasku, zimują razem z nami, zapewniając minimalną porcję witamin. Bierzcie zatem pełnymi garściami marchew, pietruszkę, pasternak, seler, a na ramie zarzućcie pęto białej kiełbasy i wracajcie do kuchni! Składniki: (opcjonalnie i według dostępności lub uznania) 2 marchewki 2 pietruszki 1 pasternak 1 seler

GRUBY WAŁEK
Tagliatelle z marchewki z serem owczym i czarnuszką 223

wody tak, jak ryż, więc możecie ją odlać, jeśli nie odparowała. Marchewki myjecie, obieracie, a potem ścinacie obieraczką paski przypominające makaron tagliatelle. Na patelni rozgrzewacie oliwę z oliwek, wrzucacie marchew i blanszujecie. Posypujecie czarnuszką, przyprawiacie solą i pieprzem, mieszacie. Dodajecie ser pokrojony w kostkę, kaszę, mieszacie i zdejmujecie z palnika. Po chwili, kiedy smaki się wymieszają, przekładacie na piękne talerze

GRUBY WAŁEK
Placuszki marchewkowe 154

obok kokosowych :) Składniki: 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta cynamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka skórki otartej ze sparzonej  pomarańczy pół marchewki startej na drobnych oczkach 1 łyżeczka miodu    Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony

Chocolate Muffin Blog
Pieczony dorsz z warzywami 213

poprzez kampanie społeczne :) Dlatego dzisiaj w trosce o zdrowie i piękny wygląd proponuję dorsza z warzywami w wersji dietetycznej, bo pieczonego. Składniki: filety z dorsza ulubione warzywa, ja wykorzystałam marchew, pietruszkę, cebulę, ale wszystkie pozostałe również będą się nadawać sól, pieprz, suszony koperek oliwa pergamin Wykonanie: Polecam kupić filety, które myjemy, osuszamy, a następnie na kwadratowym kawałku pergaminu układamy warzywa

Taste Of My Day
Cudowny Sok, która przezwycięża wszelkie alergie ,idealny na Wiosne 147

Naturalny sok, który pokonuje wszystkie alergie wiosenne dla osób z osłabionym układem odpornościowym . tylko 5 komponentów to wszystko czego potrzebujesz:      1 marchew (średnie)      2 duże pomarańcze      ½ ogórka      5-10 liści mięty      20 g świeżego imbiru Pomarańcze chronią układ odpornościowy, ponieważ

w mojej kuchni
Walentynki i męskie gotowanie. Kurczak na modłę azjatycką 287

łopatkę do mieszania naczynie, w którym zmieści nam się makaron i wrzątek Podwójny filet z kurczaka (jeśli jesteście centusiem to pojedynczy, ale gruby) 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru marchewkę pietruszkę pół selera 1 paprykę czerwoną kawałek pora 1 cebulę garść dowolnych kiełków garść pistacji lub orzeszków ziemnych pokrojone pędy bambusa (można kupić w zalewie) grzybki mun (wcześniej zalejcie

ladykitchen
Ryba po grecku 255

Nadaje się nie tylko na rodzinny obiad ale także na domowe uroczystości. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejszy postny obiad, możecie wykorzystać ten;)  Serdecznie polecam ;)  Składniki: 4 marchewki  1 duża pietruszka bądź dwie małe 2 cebule ćwiartka selera woda 150 g przecieru pomidorowego 5 filetów z mintaja  sól pieprz cukier mąka  masło Wykonanie:  Rybę

Krakowskie smaki Ani