Barszcz na zakwasie

Barszcz na zakwasie

Barszcz na zakwasie

Tradycyjny, najlepszy barszcz na zakwasie z uszkami. Esencjonalny, słodko-kwaśny z głębokim grzybowym aromatem. Barszcz jest chyba najbardziej (obok grzybowej) tradycyjną wigilijną zupą. Doskonale smakuje także podany w kubku prosto do picia – dla rozgrzania. Ja sobie na pewno wypiję filiżankę po pasterce. Pamiętajmy, że wymaga on wcześniejszego nastawienia zakwasu. Jeśli tego nie zrobiliście polecam równie dobry i esencjonalny barszcz z pieczonych buraków.Składniki:włoszczyzna (2x marchewka, 2x pietru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

barszcz, buraki, mielone, jabłka, burak, sok, grzyby, marchewka, zupa, barszcz z uszkami, pieczone buraki, pieczony burak, kapustą, por , rosół, seler, słodkie, zupa grzybowa, barszcz wigilijny, jak zrobić wodę z cytryna, gotowana marchewka, zupa z selera, pieczone jabłka, jabłka pieczone, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.