maliny - 13477 przepisów (strona:59/899)

Zbiorowy błogostan w szczelinie dnia i stół. A na nim brzoskwinie. Poached peaches with raspberries. 133

obowiązkowo brzoskwinie.  Dojrzałe, soczyste, kuszące, z tym budzącym lekkie zakłopotanie meszkiem.  Ugotowane w syropie z białym winem, wanilią, cynamonem, skórką limonki i czarnym pieprzem, dopieszczone malinami, muśnięte chmurką lekkiego kremu. Doskonałe. Rozkosz, której trzeba się poddać.  Najlepiej zaraz po wyjściu ze szczeliny dnia. BRZOSKIWNIE W SYROPIE MALINOWYM Z WANILIĄ, PIEPRZEM I KREMEM MASCARPONE POACHED PEACHES WITH RASPBERRIES(...)szklanki wody 1 1/4szklani cukru 3/4 szklanki białego wytrawnego szczypta soli laska cynamonu  laska wanilii skórki z limonki 1/4 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 6 brzoskwiń ok. 3 szklanek malin opakowanie mascarpone sok z limonki cukier waniliowy Brzoskwinie umyć, przepołowić i usunąć pestki. Do dużego płaskiego rondla włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem brzoskwiń i malin. Doprowadzić do wrzenia

KUCHARNIA
Tort malinowy 374

krem 2:- ok. 350ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej)- 250g serka mascarpone- 2 łyżki cukru pudru- 1 galaretka cytrynowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku)Dodatkowo:- dżem malinowy- ok. 500g świeżych malin- wiórki kokosowe (do posypania boków)- listki mięty do dekoracji Biszkopt pieczemy dzień (można nawet dwa dni)  wcześniej, jest wtedy bardziej podatny na krojenie. Tym razem wykorzystałam przepis na biszkopt rzucany. Białka(...)folią spożywcza. Na drugi dzień ostrym szerokim nożem przekrajamy go na trzy blaty. W osobnych naczyniach rozpuszczamy galaretki – malinową i cytrynową. Każdą w 200ml wrzątku i odstawiamy do ostudzenia. Maliny płuczemy na sitku i pozostawiamy do osączenia z wody. Wybieramy ok. 25 najładniejszych sztuk do dekoracji. Pozostałe kroimy na połówki. Jak galaretki ostygną, ale będą jeszcze płynne, szykujemy kremy

mojewypiekiinietylko
Domowe lody jogurtowo-malinowe 181

przygotowaniu i do podania sa wlasnie lody.Dziesiejsze przygotowane sa na bazie jogurtu z niewielkim dodatkiem smietany kremowki.Zamiast kremowki mozna uzyc mleczka kokoswego .Sa smaczne i zdrowe,a dodatek malin czyni z nich prawdziwie letni smakolyk.Zrobilam wieksza ilosc musu malinowego i podalam go do lodow.Takze sa podwojnie malinowe.Mus zrobilam z malin mrozonych,nie mialam sumienia maltretowac tych cudownych,pachnacych latem owocow.Swieze(...)zjedlismy jako dodatek do lodow.Skladniki:350 g jogurtu greckiego150 g kremowki lub mleczka kokosowego4 lyzki cukru pudru400 g mrozonych malin+2 lyzki cukrusok z 1/2 cytrynyPrzygotowanie:maliny umiesc w garnuszku z cukrem i postawic na malym ogniu,by sie rozmrozily.Dodac sok z cytryny.Pogotuj kilka mnut,by owoce sie rozpadly. Przetrzyj maliny przez sitko i odstaw od przestudzenia.Najlepiej maliny przygotowac wczesniej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Powrót do przeszłości, czyli sernik urodzinowy 120

cieście i zastanawiają się, jak w elegancki sposób tych rodzynek się pozbyć. Szukałam więc dalej. W Najlepszych sernikach świata trafiłam na dwa, które mi się spodobały - cytrynowy i z malinami. Połączyłam je więc w jeden, i wyszło prawdziwe cudo. Na twarogu, więc jest polski akcent, ale konsystencję ma raczej kremową i ciężką. Słodko-kwaśny za sprawą cytryn, niezwykle świeży dzięki(...)malinom. Ja niestety nie mogłam znaleźć świeżych, ale z mrożonymi też był pyszny. Poza Mamą C. wszyscy konsumujący zgodnie stwierdzili, że jest pycha. Mi smakował bardziej od tortu, ale ja na punkcie serników mam jednak lekkiego hopla... Tak czy inaczej - polecam serdecznie. Naprawdę warto spróbować. Cytrynowy sernik z malinami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 120 g ciastek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Malinowy sernik na Dzień Taty 163

owocowy. Po prostu niebo w buzi. Przepis znalazłam w gazetce Pieczenie jest proste , nr 1/2013 i od dawna miałam na niego ochotę. Ten śliczny, różowiutki kolorek, intensywna barwa świeżych malin, kruchy spód i wierzch z idealnie białej bitej śmietany... Wygląda zjawiskowo.  Można zamiast kruchego spodu zrobić zwykły spód z pokruszonych ciastek. Można dać dowolne owoce sezonowe: jagody czy pokrojone(...)mniejsze kawałki truskawki. Można kombinować do woli. Mi wersja z malinami zasmakowała ogromnie - nie za słodka, cudownie owocowa, pyszna. Polecam bardzo. Razem ze mną pyszności na Dzień Taty przygotowały Siankoo , Martynosia i Justinka . Ogromnie dziewczynom dziękuję za wspólne pieczenie - już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć, jakie pyszności przygotowały. Malinowy sernik na zimno Składniki: (na tortownicę o średnicy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort z malinami i bitą śmietaną 450

Puszysty biszkopt przełożony bitą śmietaną i świeżymi malinami, posypany czekoladowymi wiórkami. Pyszny, lekki i delikatny… Naprawdę warto zrobić Składniki: Z podanego przepisu na biszkopt wyjdą trzy warstwy, ale dosyć cienkie. Radzę przekroić go na pół i jeszcze dodatkowo upiec pół porcji. Tort będzie idealny Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej(...)płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa z bitej śmietany: 800g śmietanki 30% 500g świeżych malin 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka Do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki przegotowanej zimnej wody 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: po dwa rządki czekolady białej, mlecznej i deserowej Przygotowanie: Biszkopt: Tortownicę o średnicy 24 cm delikatnie nasmarować

Oryginalny smak
1447. Dżem malinowo-jabłkowy 135

Taki dżem robiłam już kilka lat temu...przepis znalazłam w gazetce Przyślij Przepis..ja robiłam z większej porcji..i nie ważyłam ani malin, ani jabłek...robiłam na oko..[ zepsuła mi się waga]..i cukier dodałam według własnego smaku...wiadomo...zależy też od rodzaju jabłek..No i ja malin nie płukałam [ ale w opisie jest , żeby to zrobić]..mam maliny(...)własnej działce..bez żadnych oprysków.itp..i nie widzę potrzeby,aby je płukać.. 50 dkg malin 1 kg jabłek 60 dkg cukru Maliny przebrać, opłukać na sicie, osączyć i zasypać cukrem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobne kawałki, przełożyć do garnka i wlać tyle wody, by tylko je przykryła. Gotować na małym ogniu, często mieszając

Moje domowe kucharzenie
Sernik jagodowo-malinowy na zimno 1296

owoców sprawia, że zamiast pieczonych tortów, na specjalną okazję możemy przygotować pięknie wyglądający sernik na zimno. Do przygotowania sernika użyłam typowo leśnych owoców i jest to połączenie idealne, gdyż maliny bardzo dobrze komponują się z jagodami. Sernik został przygotowany w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik jagodowo-malinowy na zimno Składniki: 100g herbatników 60g masła 550g twarogu gęstego z wiaderka(...)trzykrotnie zmielonego 200g malin 150g jagód 4 płaskie łyżki cukru pudru 200g śmietanki 30% 20g żelatyny (5 łyżeczek) 6 łyżek wody 1/2 opakowania galaretki wiśniowej lub malinowej w proszku 150ml wody maliny i jagody do dekoracji Wykonanie: - tortownicę posmarować tłuszczem, wyłożyć na spodzie i bokach papierem do pieczenia - herbatniki całkowicie rozdrobnić, dodać roztopione masło, składniki wymieszać do powstania zwartej masy

Smakołyki Bereniki
Kilka wspomnien i malinowy deser 124

zrealizowalam polowy przepisow, ktore chcialam wyprobowac tego lata. Dlatego tez szybko postanowilam nadrobic te zaleglosci i razem z Viki wybralysmy sie na targ by kupic swieze, pachnace maliny. Z nich jest nasz dziesiejszy deser, na ktory serdecznie zapraszam. Deser z malin z biala czekolada i amaretti skladniki: 200g malin 80g bialej czekolady 200g naturalnego serka homogenizowanego okolo 10 sztuk ciasteczek(...)amaretti 1 lyzka soku malinowego 1 lyzka cukru 40g orzechow laskowych 20g platkow migdalowych wykonanie:. Ciasteczka amaretti kruszymy i wysypujemy na dno szklanek. Maliny posypujemy cukrem, delikatnie mieszamy i przekladamy do szklanek na ciasteczka. W kapieli wodnej roztapiamy 50g czekolady. Dodajemy ja do serka razem z sokiem malinowym. Mieszamy i przekladamy na maliny. Orzechy siekamy i razem z platkami migdalowymi

Przysmaki Karolki
Malinowa chmurka bez pieczenia 82

Lubicie malinową chmurkę? Ja uwielbiam! Tym razem zapraszam na ekspresową malinową chmurkę bez pieczenia na herbatnikach. Kruchy spód z ciasteczek zalewam orzeźwiającą galaretką z malinami, podaję z aksamitnym kremem śmietankowym i oprószam prażonymi migdałami. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w zrobieniu. Jestem pewna, że uda się każdemu i nikt się nie oprze. Malinowa chmurka to moje ulubione ciasto, które(...)Szklanka u mnie ma pojemność 250 ml. Spód ciasta 250 g herbatników 125 g masła extra 82% (pół kostki) Masa owocowa 450 g malin (świeżych lub mrożonych – mrożonych nie rozmrażam) 2 galaretki o smaku malinowym (każda na 500 ml wody) 750 ml wrzącej wody (3 szklanki) Masa śmietankowa 250 g mascarpone 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru

Ania gotuje
Sernik pistacjowy 44

Następnie wrzucam masło i białą czekoladę i mieszam do połączenia się składników. Na koniec dodaję amaretto, mieszam i wylewam polewę na zimny sernik. Kiedy czekolada zastygnie, możecie jeszcze przygotować maliny, które doskonale smakują z pistacjami. Składniki na frużelinę malinową: 100 g malin (mogą być mrożone) 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Maliny i cukier puder podgrzewam, aż maliny(...)puszczą sok. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzam w niewielkiej ilości zimnej wody i wlewam do malin. Podgrzewam na średnim ogniu, aż maliny zgęstnieją. Kiedy frużelina przestygnie, wykładam ją na ciasto. Dekoruję sernik wg uznania – u mnie to kawałki różnych czekolad. Sernik pistacjowy gotowy. Smacznego ???? Artykuł Sernik pistacjowy pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
CIASTO CZEKOLADOWE Z MALINAMI- BEZ PIECZENIA 98

Udało mi się zamrozić trochę malin z własnego ogródka, więc przyszedł czas na pyszny deser :) Szybki bez pieczenia na bardzo ciemnych herbatnikach, z kremem śmietanowym oraz malinkami zatopionymi w galaretce. Ciacho wyszło idealne.. Mocno  czekoladowe herbatniki, wspaniale łączą się się ze smakiem kwaśnych owoców oraz dla równowagi słodki krem śmietankowy i biała czekolada na wierzchu. Polecam zrobić(...)dnia, jak taki pyszny deser do kawki :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 20/30 CM: SPÓD: 1,5 opakowania ciemnych herbatników  1 WARSTWA: 2 malinowe galaretki ok.40 dag mrożonych malin 2 WARSTWA: 2 opakowania serka mascarpone (0,5 kg) 300 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru 1 kopiata łyżka żelatyny DEKORACJA: starta biała czekolada, kolorowa posypka WYKONANIE

Pani na deser
Najlepsze przepisy z czekoladą — top 6 55

czekoladowego, koktajli czekoladowych i deserów? Ja na pewno nie! Mam dziś dla Ciebie moje ulubione najpyszniejsze przypisy. Co dziś będzie? Szybsza i zdrowsza wersja tiramisu z perełkami gorzkiej czekolady, malinami w syropie i bez dodanego cukru, zdrowy koktajl z kakao prosto od dietetyczki, zupa z białej czekolady, zdrowsza wersja musu czekoladowego i ciasto czekoladowe w 2 wersjach. Perełki z gorzkiej(...)czekolady i maliny miałam ze sklepu Venosa.pl To internetowy sklep z kawą, czekoladą, herbatą, oraz miodem i orzechami. Mają szczególnie bogaty asortyment kaw i herbat, nawet te z wyższej półki jak moje ulubione Kimbo, ktore kojarzy mi się z wakacjami w Neapolu. Tym, co ich wyróżnia to zdrowe słodkości, bo sklep powstał z myślą o jesieniarach, które nie wyobrażają sobie

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z malinami i bezową pianką 51

Przepis na przepyszne letnie ciasto pełne świeżych malin. Jest to ciasto kruche i dodatkowo maliny przykryte są lekką bezową pianką. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na tortownicę 22 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) Ciasto kruche: 230 g mąki (1 i 1/2 szklanki) 60 g cukru pudru (niecałe 1/2 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)łyżeczki proszku do pieczenia 110 g masła 3 żółtka Bezowa pianka: 3 białka szczypta soli 90 g cukru drobnego (7 łyżek) Dodatkowo: 300-350 g malin ok. 2 łyżki kaszy manny Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę przesiej z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia Dodaj zimne masło i rozdrobnij do powstania kruszonki Dodaj żółtka i wyrób szybko gładkie ciasto

Słodki Blog
Deser z malinami i kremem z białej czekolady 37

Letni deser z owocami. Składniki ( na 6 – 8 sztuk) 1 paczka dużych biszkoptów 300 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 200 g białej dobrej czekolady 150 g świeżych malin 1,5 łyżeczki oleju winogronowego dekoracja maliny, poziomki, mięta Wykonanie Czekoladę stapiamy w rondelku w kąpieli wodnej. Dodajemy do niej olej i mieszamy na gładką masę. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia(...)Śmietankę przekładamy do misy miksera. Ubijamy. Do ubitej śmietany przekładamy stopioną czekoladę. Mieszamy za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki. Nastepnie dodajemy maliny. Całość mieszamy. Przygotowujemy małe foremki /kokilki. Najlepsze są do tego małe, okrągłe foremki rantowe. Wtedy nasz deser ma elegancki kształt. Jeżeli nie posiadamy takich foremek, deser można z powodzeniem przygotować w ładnych pucharkach. Ścianki foremki wykładam na brzegach

Raj dla Podniebienia