Najwspanialsze kruche babeczki z dżemem malinowym, wspaniałe! Kilka słów o cieście kruchym... MUSICIE TO WIEDZIEĆ .... - stosunek wagowy tłuszczu do mąki waha się od 35 do 100
SMYKWKUCHNIUwielbiam kaszę mannę gotowaną na gęsto z mnóstwem wanilii, do tego słodki owocowy sos i pyszne śniadanie gotowe. Tym razem pokusiłam się o dodanie owoców do
DefinicjaSmakuWilgotne, mocno kokosowo-czekoladowe ciacho z lekką nutą alkoholu :) Raj na ziemi, czyli... ciasto bounty <3 Składniki (blacha 20x30 cm): Biszkopt: 4 jajka szczypta soli
Malinowo w kuchniWłoskie bezy z kremem kiwi, to deser dla amatorów słodkości i nie tylko. Krem wypróbowałam z galaretką o smaku kiwi. Gdybym jednak miała malinową zrobiłabym właśnie z malinową, bo uwielbiam ten smak. Deser niestety nie nadaje się do przechowywania, bo beza w połączeniu z kremem, po kilku godzinach rozmięka. Krem najlepiej nakładać przed podaniem. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Włoskie
mojewypiekiinietylkogalaretkę. Ale taką niezwykłą. I wymyśliłam deser piankowy z budyniem waniliowym. Nic trudnego. Jedynie czas oczekiwania na zjedzenie ćwiczy cierpliwość :) Robiłam go pierwszy raz i szczerze mówiąc był to eksperyment - nie wiedziałam nawet czy wyjdzie:) I wyszedł! Składniki: 1 budyń waniliowy 1/2 l mleka 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 1 galaretka cytrynowa sok malinowy foremki do ciastek(...)zakończonym nożykiem delikatnie wypchnąć piankowe ciasteczko na talerz Można deser przełożyć na dwa sposoby: albo pianką do góry albo budyniem do góry - wówczas można polać syropem malinowym ale w niewielkiej ilości, żeby deser nie był za słodki. Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsklepem - http://www.skworcu.com.pl/ fanpage na Facebooku - https://www.facebook.com/SKWORCUpl Posty powiązane: Przesyłka od Skworcu Wołowina w curry z ciecierzycą i migdałami Dziki ryż z szafranem Sorbet malinowy z kwiatami lawendy Deser z pyłkiem pszczelim i waniliowym lemon curd Kokosowe marzenie z chipsami kokosowymi Śliwki zawinięte w boczek Anyżowe biszkopty Sok grejpfrutowy z liśćmi eukaliptusa Muffinki z suszoną figą Pasztet
Gotowanie i blogowanieDrodzy, od kilku dni prawie nie wrzucam przepisów bo mój komputer jest w rozsypce :( Ale na przeprosiny przygotowałam wspaniały deser :) Pyszny biszkopt przełożony malinową pianką, polany truskawkową galaretką. Mniam <3 Do jego przygotowania zainspirował mnie przepis ze strony Kotlet.TV . zapraszam do przygotowań! Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3 łyżeczki kakao 1 płaska
My Culinary Artwysokości) i wkładamy do lodówki aby całość się zestaliła. Zestalony deser wyciągamy z lodówki, następnie kładziemy na talerz, układamy świeże maliny oraz borówki i dookoła deseru wylewamy gorący sos malinowy. Eksplozja czekoladowego smaku i tekstur zadowoli każdego łasucha
Kuchenne Wariacjeprzepis na ciasto, że ja - mimo nowej pełnoetatowej pracy, miałam możliwość przygotowania w mniej niż 15 minut + pieczenie - chyba warto poświecić taką chwilę na przygotowanie domowego deseru? Zapraszam na galette malinowe z gruszką. Składniki : 120 g masła 80 g cukru 250 g mąki 2 jajka 3 gruszki 2 jabłka szklanka malin łyżeczka cukru łyżeczka miodu Sposób przygotowania: Do miski
Słodkie PrzyjemnościKocham Maliny! Całe szczęście, że latem mam do nich stały dostęp i mogę je wykorzystać w 100%. Koktajle są super, w każdy dzień i
Niezły MłynekTarta z karmelem malinowym to moje słodkie pożegnanie sezonu malinowego. Bo kto nie lubi malin? Albo karmelu? Choć rzadko łączy się te dwa pyszne składniki –
Poezja smakupowstał dzięki inspiracji czekoladą Goplana, przypomina lody , niebiańskie połączenie orzechów zatopionych w karmelu z pyszną masą śmietanowo-jajeczną , podany z sosem malinowo-czekoladowym to słodycz której trudno się oprzeć, wprowadza nas w błogi nastrój! Jedyny minus tego deseru to długie oczekiwanie na porządne schłodzenie, ale zapewniam Was że warto. Cud miód! Składniki: Semifreddo: 400 ml słodkiej śmietanki 30% 3 łyżki(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej wcześniej folią wygładzamy, robimy esy floresy z czekolady lekko mieszając masy patyczkiem do szaszłyków.Wkładamy deser na minimum 5 godzin do lodówki-pozostanie lekko miękki. Sos malinowo-czekoladowy : Sok malinowy zagotowujemy z malinami oraz cukrem pudrem i śmietanką. Zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną czekoladę , czekamy chwilę aż czekolada zacznie się rozpuszczać
Wanilia i KardamonSzybki, zachwycający swym smakiem deser na bazie serka mascarpone. Po deserze z bananami, (przepis tutaj ), który oczarował nasze kubki smakowe, tym razem wersja z musem malinowym. Świetny do wykorzystania ostatnich zapasów mrożonych malin. Prosto, szybko i przepysznie. Polecam! Składniki na 2 porcje: 250 g serka mascarpone 250- 300 g mrożonych malin 2-3 łyżki cukru lub ksylitolu Wykonanie: maliny umieścić(...)kilka minut i cały czas miksując dodawać porcjami mus malinowy, aż krem wyraźnie zwiększy objetość i stanie się puszysty. Część musu przeznaczyć na polewę do deseru krem rozłożyć do pucharków i polać pozostałą polewą malinową
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czekolada i kwaskowaty sos malinowy dla równowagi- jest to fajny pomysł na jakąś nowość na zbliżające się święta. Ale szczerze uprzedzamy- rozsmakują się w nim przede wszystkim czekoladoholicy ;-) Dla fanów mniej słodkich deserów pojawi się delikatniejsza, mniej czekoladowa wersja- ale to wkrótce. :-) Przepis na standardową tortownicę. Torcik jest bardzo wydajny, bo bardzo słodki, tym samym dla mniejszej ilości(...)lodówki do momentu zastygnięcia (ok.2h). Ja natomiast tym, którzy dysponują większą ilością czasu (ok 4h) polecam po prostu wystawienie do chłodnego miejsca, żeby torcik nie był zbyt twardy. Sos malinowy: Maliny wrzucamy do rondelka (mrożonych nie rozmrażamy), dodajemy 1/3 szklanki wody, łyżeczkę cukru i sok z połowy cytryny. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpadnięcia się malin. Kiedy sos przestygnie
kuchnia do kwadratupołączyć z galaretką i owocami - całość stworzy efektowny, wyśmienity deser, który zachwyci rodzinę i przyjaciół. Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Składniki (na ok. 4 duże desery): czerwona galaretka (np. truskawkowa, malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g dowolnych owoców (np. jeżyny, maliny, borówki, truskawki) 200 ml mleka ok. 180 g pianek marshmallow 350 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki
Słodka Strona