jajka 125 g masła o temp. pokojowej Składniki na masę:300 g malin 3 łyżki cukru 400 ml mieszanki wody z sokiem z malin 2 galaretki o smaku malinowym 500 ml śmietanki 30% 1 opak. Śmietan-Fix Do dekoracji:kilka malinObie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski, dodać pozostałe składniki. Utrzeć na gładką masę. Ciasto przełożyć
Świat Ciastajest to deser raczej pracochłonny.Potrzebne nam: Na biszkopt:- 7 jajek- 3/4 szklanki cukru- 1 szklanka mąki pszennej- 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Na przełożenie:- pół słoika konfitury malinowej- 8 łyżek likieru kokosowego- 2-3 łyżki wiórek kokosowych- 750 ml śmietanki 30%- 3 łyżki cukru pudru- 2 łyżeczki żelatynyNa przybranie:- 350 ml śmietanki 30%- 6 łyżek wiórek kokosowych
W poszukiwaniu inspiracjizdjęciu, czyli jedna spora porcja. Nie miałam najmniejszych problemów z jej pochłonięciem, ale jeśli chcecie podzielić się tym smakiem lata, wystarczy rozlać koktajl do dwóch mniejszych szklanek.Koktajl malinowo-brzoskwiniowySkładniki:(na 1 dużą porcję)95 g malin90 g lodów waniliowo-brzoskwiniowych200 ml zimnego mlekaWszystkie składniki zmiksować blenderem na gładki, gęsty płyn. Podawać schłodzone zaraz po przygotowaniu.Smacznego!Pogoda ciągle płata figle
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCiasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród
Czarnawisienkalaski wanilii i dodać żelatynę. Następnie mieszamy aż do rozpuszczenia się żelatyny. Do form wysmarowanych olejem wlewamy ugotowaną śmietanę i wstawiamy do lodówki do ścięcia się. Potem robimy mus malinowy. Zmiksować maliny, sok z cytryny i cukier razem, odstawić do lodówki. Przed podaniem wykładamy panna cottę na talerz i dookoła niej robimy wianuszek z musu. Smacznego!***** Gelatin prepare according
Projekty ze smakiemciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm grubości), przekładamy na ciasto 1/3 część kremu czekoladowego. Następnie układamy drugą część ciasta i również ją nasączamy ponczem i przekładamy cały krem malinowy na ciasto. Na krem dajemy trzeci kawałek ciasta i również go nasączamy ponczem. Przekładamy połowę kremu czekoladowego (który został), na ciasto. Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem
Serce zamknięte w formie pysznościKochani dzisiaj zapraszam Was na pyszne śniadanie, a w roli głównej: puszyste drożdżowe ślimaczki z nadzieniem z konfitury malinowej, własnej roboty, z dodatkiem płatków migdałowych i brązowego cukru, podane z gorącym prawdziwym kakao. Hmmm... Przypomniały mi się czasy dzieciństwa, kiedy to mama, która jest mistrzynią w pieczeniu słodkości, robiła nam gorące bułeczki z ciasta drożdżowego. Doskonale też pamiętam, że jako
SMYKWKUCHNIsmakują z dodatkiem dżemu z gorącym mlekiem lub kawą. Składniki: 500 g mąki pszennej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki soli, 250 ml zsiadłego mleka, dżem malinowy Łowicz
Moniki Smakołykimieszamy widelcem, rozbijając kryształki lodu. Lekko podgrzany kajmak i czekoladę stopioną w kąpieli wodnej mieszamy z drobno pokruszonymi herbatnikami. Masą wylepiamy dno i boki formy na tartę. Sorbet malinowy wystawiamy z lodówki na 10 min i wykładamy na przygotowany spód. Przykrywamy tartę folia aluminiową i wstawiamy do zamrażarki na 1 – 3 godz. Na sos: wlewamy do rondelka1/2 szklanki wody
Anioły w kuchniłyżka mąki ziemniaczanej 200 ml wina czerwonego, Argentyna Celebro [TUTAJ] 1-2 pomarańcze kwaśna śmietana listki mięty Połowę malin zmiksować i przetrzeć przez sito. W rondlu połączyć przecier malinowy ,sok pomarańczowy ,sok cytrynowy ,mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Gotować na średnim ogniu ,ciągle mieszając ,aż roztwór lekko zgęstnieje i stanie się klarowny. Schłodzić . Dodać resztę malin i wlać czerwone wino
Kulinarny karnet ChristopheraJaglanka świetnie komponuje się zarówno z daniami słodkimi, jak i słonymi. Jeśli śniadanie to jak dla mnie oczywiście wersja słodka, więc gwiazdą dzisiejszego wpisu jest jaglany mus bananowo-malinowy. Smakowite połączenie kaszy z owocami, twarogiem i masłem orzechowym- pełnowartościowy posiłek i duża dawka energii na dobry początek dnia. SKŁADNIKI: 40g kaszy jaglanej przed ugotowaniem 100g twarogu 50g banana
peanutbuttermonsterrozwiązanie dla wszystkich zabieganych. Jeśli jednak macie trochę więcej czasu i fantazji można tworzyć z niego prawdziwe cuda odpowiednio modyfikując bazowy przepis. Efektem moich ostatnich kuchennych wariacji jest bananowo-malinowy mug cake w pięknym, różowym kolorze. Ciacho wychodzi puszyste, miękkie i aromatyczne- nie sposób mu się oprzeć! SKŁADNIKI: 30g otrębów żytnich 70g banana 2 białka jaj 4 łyżeczki twarogu chudego
peanutbuttermonstersprawdza się świetnie zwłaszcza w pochmurne jesienne i zimowe poranki. Składniki: kasza jaglana ugotowana na miękko 1 szklanka mleko ryżowe, sojowe lub inne 2 szklanki sok malinowy (lub wiśniowy) 1/4 szklanki skrobia ziemniaczana 1 łyżka skrobia kukurydziana (lub tapioka) 1 łyżka granat 1/4 szt Zamiast skrobi można użyć budyniu bezglutenowego, najlepiej bez dodatku
głodny alergikPyszna tarta z owocami do kawyTarta bananowo-malinowa SKŁADNIKI: CIASTO mąka 250 gr śmietana kwaśna 1 łyżka cukier puder 100 gr margaryna 150 gr żółtka 2 szt KREM Jogurt naturalny -400 ml ser biały -1 kost (250) śmietana 18% - 250 ml cukier puder - 2 łyżki galaretka brzoskwiniowa - 1 opak galaretka agrestowa - 1 opak WIERZCH CIASTA galaretka truskawkowa - 1 opak
Kuchnia Danusi