malinowe - 6058 przepisów (strona:8/404)

RÓŻOWY TORT WANILIOWO-MALINOWY. 192

przebierańców jako biedronka szłam. Połączyłam wspomnienia z dzieciństwa i powstał pierwszy, debiutancki tort. Nie jest idealny, ale kwestia wprawy i dopracowania techniki. Następnym razem będzie lepiej. RÓŻOWY TORT WANILIOWO-MALINOWY. /z moimi modyfikacjami; z przepisów z Cafe Babilon;/ na tortownicę 24-26 cm biszkopt: 6 jajek 1/2 szklanki cukru 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)czubku noża (są bardzo intensywne)  krem waniliowy:500 ml kremówki500g mascarpone3 łyżki cukru pudrubarwnik różowy w proszku na czubku noża2 łyżeczki ekstraktu waniliowego1 śmietan-fixponadto:1 słoik konfitury malinowej Biszkopt: Mąki oraz proszek do pieczenia przesiewam razem.Żółtka z cukrem ucieram na puszysta masę, białka z solą ubijamna sztywna pianę. Do piany stopniowo dodaję żółtka, ciągle ubijając

W kuchni Karmel-itki
Makaron z Musem Malinowym i Owocami Leśnymi 171

Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i wykładamy z powrotem do garnka do ostygnięcia. 225 g malin przekładamy do sita i przecieramy przez nie. Masę malinową przekładamy do rondelka, wsypujemy cukier puder i stawiamy na wolny ogień i trzymamy 5 minut co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajemy sok z cytryny i odstawiamy. Płatki migdałów wsypujemy(...)blachę i prażymy w piekarniku na złotobrązowy kolor. Wyjmujemy i odstawiamy. Makaron mieszamy z pozostałymi malinami i jeżynami oraz jagodami. Przekładamy do miseczek. Polewamy musem malinowym i posypujemy uprażonymi migdałami. Prawda, że szybko? SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu

Blondynka Gotuje
Sos malinowy na ciepło 250

Dzisiaj malinowo! W ogrodzie dojrzewają maliny, pyszne, słodkie, wprost idealne na sos do deserów.  Moja propozycja to sos robiony na ciepło, smaczny również po wystygnięciu! W zależności od preferencji oraz przeznaczenia można dostosować jego słodkość.   Składniki: 0,5 kg świeżych malin 2-6 łyżeczek brązowego cukru kilka listków świeżej mięty woda 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (10 min): Przygotowanie sosu

PastelFood
Trufle malinowe 292

ponownie chłodzimy - w lodówce min 3 godziny ( najlepiej całą noc ), w zamrażarce - 30 minut.Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, razem z olejem roślinnym. Lekko przestygniętą czekoladą polewamy trufle malinowe. Odstawiamy na kolejne 2 godziny do lodówki lub 20-30 minut do zamrażarki.Przechowujemy w lodówce.Propozycja podania:Na talerzu robimy zawijasy sosem balsamicznym. Układamy trufle, obok zmrożone maliny. Dekorujemy

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno z musem malinowym 153

Uwielbiam serniki na zimno :) Zdecydowanie bardziej niż te pieczone. Moja dzisiejsza propozycja, to sernik z delikatnym, piankowym musem malinowym. Sernik jest taki jak lubię - rześki i nieprzesłodzony. Idealny, gdy mamy ochotę na lekki deser. Najlepiej przygotować go wieczór wcześniej, by całą noc mógł spędzić w lodówce; nabierze wówczas odpowiedniej konsystencji. W sezonie malinowym nie może go zabraknąć na Waszym stole(...)sera "wiaderkowego" 200 ml jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki 36% 100 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 26 g żelatyny ( 6,5 łyżeczki ) Składniki na mus malinowy: 400 g malin 250 ml śmietany kremówki 36% 100 g cukru ( lub mniej/więcej, w zależności od upodobań ) 1 łyżka soku z cytryny 12 g żelatyny ( 3 łyżeczki ) Dodatkowo: okrągłe

Opowieści z piekarnika
Koktajl arbuzowo – malinowy 88

świeżych, soczystych i niesamowicie aromatycznych arbuzów chciałam zaproponować ciekawy napitek. Do przygotowania koktajlu (ok 6 porcji) potrzebujemy: – ok 1 kg arbuza (waga miąższu) – 300 ml soku malinowego, tłoczonego, bez cukru ( zakupicie na platformie zakupowej LokalnyRolnik.pl ) – 3 łyżki octu balsamicznego – odrobina mięty + mięta i limonka do dekoracji W pojemniku miksera umieszczamy miąższ arbuza, sok, ocet oraz odrobinę

Szybko Tanio Smacznie
Sorbet arbuzowy z sokiem malinowym 106

przygotowaliśmy dla Was sorbet. Dwuskładnikowe lody przyrządzicie jeszcze szybciej niż ich klasyczną wersję. Do przygotowanie lodów potrzebujemy: – ok. 1 kg arbuza (waga miąższu) – 300 ml soku tłoczonego malinowego bez cukru ( zamów na platformie LokalnyRolnik.pl ) Przygotowanie lodów rozpoczynamy od obrania arbuza, wydrążenia pestek i pokrojenia go w kostkę. Oba składniki lodów umieszczamy w blenderze lub misce i miskujemy

Szybko Tanio Smacznie
Tort czekoladowo-malinowy 126

Wspaniałe wilgotne ciasto czekoladowe wraz z lekkim musem malinowym wykonanym z domowej frużeliny malinowej. Cudowny! Bardzo polecam!! Dla kogo: dla nieprzepadających za tortami na biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru(...)łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy: 720g malin 4,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2/3 szklanki gorącej wody szklanka cukru 3 łyżeczki soku z cytryny 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody 720g serka mascarpone Składniki na polewę malinową: 200g dżemu malinowego

Mania Wypiekania
Tort z malinową pianką 151

Składniki:Biszkopt:1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej6 jajek2 łyżeczki proszku do pieczeniaPianka:2 szklanki mleka2 op. bitej śmietany w proszku4 łyżki żelatyny1 op. galaretki malinowejWykonanie

Bon Appetit Małgorzaty
Szybki dżem malinowo - porzeczkowy 103

zagotowujemy. Dodajemy cukier (ilość wg uznania) u mnie 4 łyżki i odrobinę żelfixu. Chwilę gotujemy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia i gotowe do spożycia!Dżem malinowo - porzeczkowy

Bon Appetit Małgorzaty
Sok malinowy na dwa sposoby 452

malinowy musi być koniecznie w naszej spiżarni, robię go co roku.Sposób I (kiedy malin mam niewiele):malinywrzątekcukierMaliny zalewam wrzątkiem tyle, aby woda przykryła owoce. Odstawiam do wystudzenia. Następnie gotuję, przecedzam przez sitko. Sok słodzę do smaku, znów zagotowuję, ściągam pianę. Przelewam sok do wyparzonych słoików lub butelek i zakręcam. Nie pasteryzuję, aczkolwiek można.Sposób II (kiedy malin mam kilka

Kuchnia domowa Ani
Kasza jaglana z bakaliami i musem malinowym. 136

Coś słodkiego na kolację, czasami warto sobie zaserwować. Kasza jaglana jest doskonałą bazą dla wielu dań. Jako jedyna wśród wielu zbóż ma odczyn zasadowy i nie

W kuchennym oknie Ewy
Sernik malinowy z jeżynami inaczej 158

tego kolorek bardzo trendy.Sernik nie opada nie peka jest idealnie rowny.Napisalam inaczej,poniewaz zamiast calych owocow,do masy serowej dodalam puree z malin w dosc sporej ilosci,uzyskujac swietny malinowy smak.Mysle,ze przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom sernikow i malin.Upieklam go w duzej formie 23-24 cm.Skladniki:1 kg sera twarogowego 3xmielonego4 jajka duze1/2 szklanki cukru350 g malin mrozonych +5 lyzek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Arbuz z malinowym mascarpone 172

arbuza100 g serka mascarpone200 g śmietanki kremówki4 łyżki syropu malinowego opcjonalnie posypka czekoladowaLato niestety dobiega końca... ale póki jeszcze zostało kilka ciepłych dni, polecam bardzo szybki do zrobienia, a rewelacyjny w smaku, chłodzący deser z arbuza.Arbuza obrać i pokroić w kostkę (około 2 x 2 cm). Ułożyć go w pucharkach lub szklaneczkach.Śmietankę ubić na sztywno

Świat Domowej Kuchni
Muffinki malinowe 162

fot.2). Wstawić do formy na muffinki i piec 25-30 minut w temp. 180ºC. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Podczas pieczenia tych babeczek w całym mieszkaniu rozchodzi się piękny malinowy zapach... nie sądzę, żeby ktokolwiek mógł mu się oprzeć

Świat Ciasta