font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Wszyscy domownicy uwielbiają tradycyjny makaron spaghetti z sosem bolońskim. Ale zdarza się, że coś zostanie. I co z tym dalej zrobić. Jakoś nikt po nie nie sięgał do lodówki więc dałam się na sposób. Kokilki(...)zapiekania wysmarowane masłem, ułożony makaron w formie gniazdka, sos boloński oraz tarty wędzony ser salami i do piekarnika. Wszystko ze smakiem zostało zjedzone i już nie ma problemu, nic nie zostanie wyrzucone
W garach u Gosikażdej porze roku. Myślę, że warto pokusić się o takie połączenie smaków i zaskoczyć swoich najbliższych... Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czerwonym pest o Składniki : 400 g makaronu łazanki 500 g kiszonej kapusty z marchewką 400 g kiełbasy bądź szynki 1 duża cebula 4 łyżki czerwonego pesto z suszonych pomidorów olej rzepakowy sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Kiełbasę(...)kosteczkę i przesmażamy do zarumienienia. Kapustę kiszoną wraz z marchewką obgotowujemy, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do kiełbasy - doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy razem przez 5 minut. Makaron łazanki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kapusty z kiełbasą. Na koniec dodajemy czerwone pesto z suszonych pomidorów . M ieszamy przesmażając razem 2-3 minuty
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimakaron jest bardzo prosty w wykonaniu, a jednocześnie nie jest nudny. Rigati ze szpinakiem i serem lazur, właśnie za sprawą tego ostatniego odmienia codzienny – wydawałoby się – makaron. Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie, bo jako matka dwumiesięcznej córki większość czasu poświęcam właśnie jej, stąd pomysł prosty, ale odmieniony właśnie tym jednym składnikiem. Taka jest moja kuchnia
Pasja Smakuwiem czy wiecie, ale zbliża się powoli Światowy Dzień Makaronu (25 października), ale z racji tego, że dla mnie to święto trwa cały rok, to przygotowałam dla Was nową makaronową inspirację: pełnoziarniste świderki z kurczakiem i groszkiem. Moja inspiracja pasuje raczej na codzienny obiad, ale pamiętajcie, że z makaronem można również skomonować pyszne i wykwintne dania, które oczarują Waszych gości
Pasja Smakunajlepiej zmieszane żółte i czerwone) 1 łyżka kaparów 1 średniej wielkości cebula olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli liście świeżej bazylii (duża garść) Dodatkowo: 2 porcje makaronu do spaghetti Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić niezbyt drobno pokrojoną cebulę. Dodać sól i wyciśnięty czosnek. Zamieszać i dodać pokrojone pomidory. Smażyć co chwilę mieszając. Pod koniec smażenia dodać(...)posiekaną bazylię i kapary. Podawać z makaronem spaghetti
Bulliouzyskania złoto-rązowego koloru. Pulpety wykładam na papierowy ręcznik, by osiąknęły z nadmiaru tłuszczu. Następnie wrzucam je do ciepłego sosu i lekko podgrzewam całość. Swoje neapolitańskie pulpeciki podałam z makaronem spaghetti, ale możecie wybrać swój ulubiony rodzaj. Świetnie sprawdzą się też z ziemniakami, dla tych, którzy za makaronem nie przepadają (a są tacy!). Pulpeciki są bardzo aromatyczne, delikatne i pełne
Cooking Monstersmak moich potraw, ale także doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia i sałatek. Ponadto zawiera sterole roślinne i jest cennym źródłem kwasów tłuszczowym omega-3. Polecam :) Składniki: 250g makaronu np. penne 2 łyżki oleju rzepakowego rafinowanego 2 ząbki czosnku 2cm korzenia imbiru 3/4 czerwonej papryki 1 duża marchewka 1/2 pora 1/2 szklanki ciecierzycy konserwowej 120ml mleczka kokosowego 1/2 pęczka(...)minut i podlewamy mleczkiem kokosowym. Do lekko odparowanej potrawki dodajemy sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z natką pietruszki i ugotowanym al dente w osolonej wodzie makaronem. Podajemy na ciepło
Kuchnia w czekoladziepieczarek 100 g parmezanu 400 g śmietany 22% 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli pęczek szczypiorku kilka liści świeżej bazylii 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku makaron (4-5 porcji) + sól do wody Pieczarki drobno posiekać, doprawić solą i pieprzem i przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Parmezan utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Śmietanę wymieszać z parmezanem oraz wyciśniętym(...)Dodać do pieczarek i dokładnie wymieszać. Smażyć przez chwilę na średnio rozgrzanej patelni. Na koniec dodać drobno posiekane szczypiorek i bazylię. Dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Można dodatkowo posypać odrobiną parmezanu
Bullioczosnku 2 łyżeczki suszonego oregano garść świeżych liści bazylii 1/2 łyżeczki soli szcypta pieprzu 1 puszka (400 g) pomidorów 2 duże pomidory 2 łyżeczki kaparów olej do smażenia Dodatkowo: makaron, liście bazylii do posypania Soczewicę zalać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sól. Soczewica powinna wchłonąć większość wody. Ewentualny nadmiar wody odlać na durszlaku. Soczewicę(...)Dodać pomidory (z puszki i posiekane świeże) i wymieszać. Całość smażyć na patelni jeszcze przez kilka minut aż sos zgęstnieje. Na koniec dodać posiekaną bazylię i kapary. Podawać z makaronem. Gotowe danie posypać świeżą bazylią
BullioSkładniki: 20 dkg makaronu łazanki Lubella 2 cebule 1 kg pomidorów 1 puszka cieciorki świeże zioła (u mnie bazylia, oregano i tymianek) 6 ząbków czosnku 1 papryczka chili 2 liście … Czytaj dalej Makaron z cieciecierzycą i pomidorami
czarrna od kuchniZdrowe, smaczne i szybkie🙂 Składniki 1 średni brokuł 1 tuńczyk w oleju rozdrobniony 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 250 g makaronu pełnoziarnistego Lubella Sposób przygotowania … Czytaj dalej Makaron z tuńczykiem i brokułem
czarrna od kuchniłyżki śmietany do zupy (18%) kilka gałązek zieleniny do zupy - koperek, pietruszka 1/3 łyżeczki mielonej kolendry (to mój ulubiony dodatek do pieczarek) sól, pieprz do smaku drobny makaron jajeczny do podania wraz z zupą Ilości produktów odmierzane łyżkami dotyczą płaskich łyżek. Przygotowanie: Pieczarki umyć i drobno posiekać. Pora również drobno posiekać. W garnku rozgrzać masło, dodać pieczarki i pora(...)śmietaną dodać kilka łyżek gotującej się zupy, wymieszać i dodać do garnka z zupą. Zupę gotować jeszcze 2 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać z makaronem, posypaną zieleniną. Smacznego
Codziennik KuchennySkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka 30 dag makaronu (ozdobne kolanka) 1 cebula 25 dag pieczarek 50 ml sos sojowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki suszonego estragonu 40 dag śmietany 18% oliwa z oliwek sól, pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy sos sojowy i zmiażdżony czosnek. Odstawiamy na 30 minut(...)miejsce dodajemy masło, pieczarki i cebulę. Dodajemy estragon, sól i pieprz. Wszystko razem smażymy na złoty kolor. Następnie wlewamy śmietanę i wrzucamy usmażone wcześniej mięso. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Makaron gotujemy al dente i dodajemy do sosu. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki
Qchnia po prostuobiad. Składniki: olej kokosowy do smażenia 2-3 ząbki czosnku papryczka chilli 2 szalotki 300g tofu marchewka sos sojowy 20-30g suszonych grzybów mun ½ słoiczka pędów bambusa opakowanie makaronu ryżowego do podania sos słodko kwaśny Sposób wykonania: Grzyby mun zalewamy wrzątkiem lub bulionem i zostawiamy na około 4-5 minut. Odcedzamy. Na rozgrzanym woku lub dużej patelni rozgrzewamy olej(...)tofu oraz posiekaną w małe słupki marchewkę. Po około 3 minutach dodajemy sos sojowy, grzyby mun, pędy bambusa, zmniejszamy ogień i przesmażamy razem do połączenia smaków. Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego, skropione sosem słodko-kwaśym i posypane obficie posiekaną natką pietruszki lub dymką
Pyry na Gaz