długiej przerwie wracam i to z fajnym mam nadzieję przepisem. Ten makaron skradł ostatnio moje serce. Jest pyszny i prosty w wykonaniu. Uwielbiam awokado, do tego chrupiące orzeszki i słone pomidory dają fajne połączenie. Dla każdego kto lubi włoską, prostą i szybką kuchnię to będzie strzał w dziesiątkę i inna alternatywa od makaronu z pesto czy z mięsem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka makaronowa z szynki 1 opakowanie makaronu (np. muszelki) 80 dag szynki (grubo krojonej) 1/2 opakowania kukurydzy konserwowej 1 pora 2 pomidory sól, pieprz majonez Szynkę pokroić w kostkę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Następnie kukurydzę konserwową odcedzić z zalewy z puszki. Pomidora pokroić w drobną kostkę. Porę poszatkować drobno. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać
Gotuję TestujęTaki makaron szybko się robi, zaspokoi głód, jest pożywny i aromatyczny. Dostarczy nam mnóstwa błonnika i witamin, zachęcam do spróbowania. Ja tutaj użyłam makaronu Fusilli Giganti, jednak można użyć swojego ulubionego. Fusilli Giganti z cieciorką i awokado. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiejsze danie to szybki i pożywny obiad. Użyłam tutaj żytniego makaronu penne z majerankiem i okazał się w daniu znakomity. Można dodać innego równie smakowitego makaronu, ulubionego. Penne z krewetkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzepis to kolejny dowód na to, że makaron z sosem nie musi być nudny. Wprost przeciwnie! Może być intrygujący jak makaron z pesto z pistacji
Vegan Tastemomentu ,aż sos ładnie , samoczynnie się zagęści . Na koniec wyłączamy gaz , wsypujemy świeży tymianek mieszamy i odstawiamy na 3 minuty pod przykryciem . Serwujemy na gorąco z chrupiąca bagietką , makaronem , mięsem lub plackami ziemniaczanymi Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Genialny sos grzybowy z podgrzybków pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyochotę na rozgrzewające dania z mozzarellą, camembertem, cheddarem, czy też gruyere. Spaghetti z cukinią doprawioną dużą ilością pieprzu, kwaśną śmietaną i serem gruyere smakuje wyśmienicie. 250 g świeżego makaronu spaghetti średnia cukinia łyżka oleju z pestek winogron szczypta soli i sporo pieprzu mielonego łyżka kwaśnej śmietany na każdą pocję 2 łyżki tartego gruyere na każdą porcję świeża bazylia Makaron gotujemy
Mienta blognaleśnikarni zamówiłam coś, co wydawało mi się bardzo nietypowe. Było to spaghetti naleśnikowe z sosem bolognese. Pomyślałam, że to nie może smakować tak samo dobrze jak oryginalna wersja z makaronem, jednak myliłam się! Pomysł na wykorzystanie naleśników jako makaronu to istny obłęd i strzał w 10! Smakuje tak samo dobrze, a może nawet i lepiej! Świetnie sprawdzi się tutaj każdy
Be Fit Be StrongDelikatna, świeża sałatka makaronowa z ogórkiem, wędzonym łososiem i koperkiem. Składniki: 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) 100 g wędzonego łososia 1/2 długiego ogórka duża garść pokrojonego koperku (może być mrożony) 2 czubate łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Łososia kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki sałatki łączymy
Smak mojego domuFiku Miku z Krabami Pomysł na sałatkę, którą możemy wykorzystać na różne uroczystości, jak również jako dodatek do grilla. Składniki: · Makaron tortellini · 2 opakowania paluszków surmii · Kukurydza · 1 pęczek rzodkiewki(...)Pieprz · Sól · Majonez Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski. 3. Paluszki surmii kroimy w plasterki. 4. Dodajemy kukurydzę. 5. Rzodkiewki oraz pieczarki drobno
Kulinarna ChwilaProste, szybkie danie makaronowe. Składniki: 2 szalotki 50 g masła 400 g pomidorków koktajlowych 1 pęczek bazylii 250 makaronu tagliatelle 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: Szalotki drobno pokrojone zeszkliłem na maśle , ok. 5-7 minut, aż były bardzo miękkie. Dodałem pomidory, dusiłem przez 10 minut. Wymieszałem z bazylią, doprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem al. Dente. Osączyłem
R'n'G KitchenZnacie makaron conchiglioni w kształcie dużych muszli? Ma w sobie duży potencjał, bo można go faszerować i na słodko i na wytrawnie, podawać na ciepło lub na zimno, nadziewać go sałatkami lub słodkimi kremami czy owocami. Makaron muszle faszerowane mięsem mielonym, zapiekane w sosie pomidorowym to danie bardzo efektowne i sprawdzi się z pewnością na świątecznym stole albo na przyjęciu
Dorota Smakujekilka paseczków papryki, podsmażyć wszystko razem. Zalewamy 2 rozmąconymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i zmniejszamy ogień. Kiedy jajko się zetnie omlet gotowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem 3 Makaron z sosem z purchawki Kawałek dużej purchawki kroimy w kosteczkę, podsmażamy z cebulą , można dodać trochę pomidora suszonego z oliwy. Do grzybów dodajemy smietanę i gotujemy przez kilka minut. doprawiamy(...)smaku solą pieprzem i natką pietruszki. Mieszamy z ugotowanym makaronem np. Farfale
Gotowanie jest łatweCukiniowe tagliatelle – nowa forma makaronu z cukinii Dzisiaj kolejna odsłona makaronu z cukinii, tym razem w postaci grubszych wstążek, czyli tagliatelle. Na blogu pojawiało się już co prawda spaghetti z cukinii, czyli tzw. zoodles. Jednak do ich przygotowania potrzeba zazwyczaj bardziej zaawansowanych narzędzi, jak chociażby nożyk do julienne lub spiralizer. Cukiniowe tagliatelle przygotujemy natomiast … Artykuł Cukiniowe tagliatelle
Modern Cave Girlsprawdzą się na obiad w upalne dni. LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 537 kcal B 33 g W 49 g T 22 g Składniki na 2 porcję: ▪ 140 g makaronu ▪ 1 puszka tuńczyka (130 g) ▪ 100 g sera żółtego ▪ 100 g brokuła ▪ 100 g pomidorków koktajlowych ▪ 2 łyżki oleju lnianego/oliwy Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy, brokuła jeśli mrożony gotujemy
zdrowo i aktywnie