Połączenie makaronu, kremowego sosu, delikatnego łososia i szparagów to wykwintny... Artykuł MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKsiążka “365 obiadów” zawiera głównie opowieści o tym, jak gotować, przyrządzać i podawać różne dania. Przepisy zaś są […] Artykuł Carbonara w pięciu smakach, przystanek – POLSKA, Makaron Zapiekany z Parmezanem pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkaznudzą nam się zwykłe mielone, możemy farszem mięsno-pieczarkowym nafaszerować makaronowe muszle i mamy smaczny i ciekawy obiad SKŁADNIKI opakowanie makaronu muszle, ½ pora, 25 dag pieczarek, 25 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu Sos: ½ szkl. śmietany, 2 łyżki majonezu, ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie
słodki bratekSkładniki: 350 g makaronu 200 g łososia wędzonego 200 ml śmietanki kremowej 36 % 200 ml mleka 2 ząbki czosnku sól pieprz młotkowany 2 liście laurowe Sposób wykonania: Śmietankę i mleko przelej do garnka, dodaj czosnek, liść laurowy. Gotuj przez kilka minut mieszając aż lekko zgęstnieje. Wyjmij liście laurowe i czosnek. Dodaj pokrojonego łososia. Dopraw do smaku solą i pieprzem(...)sosu dodaj makaron ugotowany al dente, wymieszaj. Przełóż na talerze, udekoruj bazylią
Darcia w kuchnikonkursie Barilla na stronie http://barillacup.pl/zgloszenie/zapiekanka-makaronowa-ala-pizza/ . Jeśli zapiekanka przypadła Wam do gustu, będzie mi miło jak oddasz na nią głos :) Składniki: Na formę o śr. 20cm 150g makaronu np casarecce, penne 300g mielonego mięsa wołowego 2 ząbki czosnku 150g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 jajko 150g pieczarek kilka różyczek ugotowanego brokuła ok 8 małych pomidorków np. koktajlowych(...)sól, pieprz 1/2 łyżeczki suszonej bazylii kilka listków świeżej bazylii Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Odcedzamy i łączymy z przecierem pomidorowym, jajkiem i wykładamy na przygotowaną formę do tarty. Posypujemy odrobiną drobno startego żółtego sera. Mięso łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, suszoną bazylią, odrobiną soli i pieprzu. Wykładamy na makaronowy spód. Na połowie
Kuchnia w czekoladzieSkładniki 1,5 kg czereśni woda (do uzupełnienia) 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 łyżeczka suszonego rozmarynu cukier trzcinowy (opcjonalnie) 2 łyżki słodkiej śmietany 18% 1 łyżeczka (pełna) mąki ziemniaczanej makaron świderki od Barilla Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Czereśnie drylujemy, przekładamy do garnka, dolewamy wody (do poziomu 1,5 l), mielonego kardamonu, rozmarynu, zagotowujemy, lekko(...)ostudzamy i miksujemy. Przecieramy przez sitko. Do smaku doprawiamy cukrem (ewentualnie), mieszamy ze śmietaną, a następnie z rozrobioną w zimnej wodzie mąką. Ponownie zagotowujemy. Podajemy z makaronem, u nas świderki. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenbobu, 100 g wędzonego boczku, 1 -2 cebule, sól, pieprz, tłuszcz (u mnie masło), parmezan do posypania, woda z gotowania makaronu Bób łuskany wrzucić do wrzącej wody, dodać sól - około 1 łyżki soli na kilogram bobu. Ugotować al dente. Obrać ze skórki. Cebule pokroić w półplasterki. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać cebulę. Przesmażyć, lekko poddusić. W razie potrzeby dodać(...)tłuszcz). Zmielić bób razem z boczkiem z cebulą. Spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Zmielony bób z boczkiem podsmażyć na maśle, dodać 200 ml wody z gotowania makaronu, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać spaghetti, dokładnie wymieszać. Podawać posypane parmezanem. zastawa
królestwo garówlaurowe pieprz i sól do smaku 1 duża cebula 1 kg marchewki 70 g koncentratu pomidorowego pół płaskiej łyżeczki papryki słodkiej 3 czubate łyżeczki oregano 1 duży ząbek czosnku makaron spaghetti 440 g (4 porcje) Wykonanie: Mięso podsmażamy na oleju około 5- 6 minut. Dodajemy naturalną Vegetę, liście laurowe, solimy i pieprzymy, wlewamy około 900 ml gorącej wody(...)oraz ząbek czosnku pokrojony w drobną kostkę i całość gotujemy jeszcze około godziny. W międzyczasie sos próbujemy i jeśli zachodzi potrzeba, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie. Podajemy z sosem. Smacznego
Smak mojego domuSzpinakowy makaron tak mi posmakował że zrobiłam jego kolejną wersję, tym razem z duszonym łososiem w sosie śmietanowym. Idealnie miękki i delikatnie przyprawiony skradł moje serce w tym daniu. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 duża garść szpinaku 1 jajko 1/3 łyżeczki soli + odrobina do posolenia rybki 300g fileta z łososia 2 łyżki oliwy z oliwek 100ml śmietanki(...)osolonej wodzie. Łososia myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy rybę, doprawiamy, podlewamy śmietanką i cały czas mieszamy aż do miękkości. Łączymy z makaronem i pestkami granatu, podajemy na ciepło
Kuchnia w czekoladzieGdybym miała wybierać między ryżem a makaronem, miałabym dylemat :-) Więc, aby go uniknąć gotuję na przemian: a to ryż, a to makaron ... Mąż oczywiście preferuje ... ziemniaki, tak więc hmmm ... przez lata przyzwyczaiłam się, że zazwyczaj robię 2 obiady ;-) Tym razem skusił się na moje risotto i nawet bardzo Mu smakowało! Ja natomiast uwielbiam wszystko co jednogarnkowe
Walijskie Pichceniemnie zaciekawił. KONJAC, który jest bardzo popularny w japońskiej kuchni, u nas dopiero się pojawia. Jest to naturalny, produkt roślinny, w 100% bezglutenowy i niskokaloryczny. Jest to coś ala makaron i dzięki temu, że ma neutralny smak świetnie nadaje się jako dodatek, właściwie do każdego typu dań. Na słodko, słono czy pikantnie, bo fajnie przejmuje smak potrawy. Na 100g posiada(...)bardziej sycąca. I co dla mnie było najważniejsze to fakt, że jest on gotowy do spożycia, bez gotowania. I nawet bez zalewania wrzątkiem tak […] Artykuł Orzeźwiający chłodnik z makaronem Konjac pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogpropozycji :-) SKŁADNIKI ok. 500 g fileta z kurczaka 100 - 120 g świeżego szpinaku 200 g śmietany 30 % 2 łyżki oleju kokosowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz ok. 300 g makaronu Fileta kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, listki szpinaku odrywamy od ogonków i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka, czosnek, sól, pieprz i dusimy pod przykryciem(...)miękkości. Następnie dodajemy szpinak, mieszamy żeby połączył się z tłuszczem i dolewamy śmietanę. Doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z palnika. Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem
Czary - gary w kuchniłososia cukinia por pomidorki koktajlowe ząbek czosnku kurkuma sok z cytryny suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką sól pieprz olej kokosowy do smażenia śmietanka 30% niecałe pół szklanki makaron Makaron gotuję al'dente. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy, dodaję pokrojonego pora, czosnek i cukinię. Smażę. Łososia oprószam z obu stron solą i pieprzem. Warzywa przesuwam na jedną stronę patelni
kruche babeczkiczereśni (wybierz te dojrzałe jak najciemniejsze) - 350 g truskawek (odmiana marmolada będzie idealna) - 4 ziarenka kardamonu - 1/2 laski wanilii - 6-8 goździków - cukier brązowy 1 łyżeczka (resztę dosłodziłam stewią) - makaron taki jak lubisz (ugotuj tylko all dente) - do zagęszczenia zupy: 1-2 łyżeczki płaskie mąki ziemniaczanej - woda od 1 litra do 1,5 litra Truskawki i czereśnie myjemy, usuwamy szypułki(...)małym kubeczku rozpuść mąkę ziemniaczaną w 50-70ml zimnej wody i wlej do zupy, wymieszaj. Zupa się ładnie zagęści i będzie bardziej szklista. Zupę podawaj z makaronem. Posiłek można spożywać na ciepło i na zimno. Ja wolę na ciepło! Życzę smacznego i dużo uśmiechu na co dzień! Do zobaczenia na instagramie i facebooku! Przepis zgłoszony do wspólnej zabawy
SMYKWKUCHNI