wolnym ogniu. Śmietanę w oddzielnym naczyniu zaparzyłam stopniowo płynem z pulpetów, a następnie wlałam do mięsa. Zagotowałam i doprawiłam sos. Pulpeciki smakują z ryżem lub makaronem. Na zimno, do chleba też są pyszne :) Prażone i solone migdały Kresto mają bardzo ciekawy smak. Przypominają trochę pistacje :) Są idealne do chrupania, ale też jako dodatek do potraw. Przypuszczam
Codzienna kuchnia niecodziennaogniu. Doprawić odrobiną cukru i ewentualnie solą. Warzywa można wykorzystać do przygotowania szybkiej sałatki, na przykład taką >KLIK!< Tak przygotowane żołądki można podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Żołądki są miękkie, a lekko musztardowy sos nadaje im wspaniałego smaku. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaGotować przez kilka minut, do miękkości. Wywar doprawić solą i czerwoną papryką. Nie zagęszczać dodatkowo mąką. Pulpety podawać z ryżem ugotowanym na sypko, ziemniakami lub makaronem pełnoziarnistym. ja swoje pulpety podałam z brązowym ryżem Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaWOLL Concept Plus: wszystkie zupy, gulasze, dania jednogarnkowe, mięsa duszone w ciemnym sosie, kaczka, bitki wołowe, gołąbki, warzywa na parze, warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa, jajecznica, bigos, makarony i pierogi, chleby. Jednakże jak wszystko, także i ten zestaw posiada wady . Dla mnie wadą jest ciężar garnka . Aczkolwiek, jak zastanowić się, to jest i wadą, i zaletą. Z jednej
Codzienna kuchnia niecodziennawodą) i mąką. Wlać do mięsa i warzyw i mieszając gotować na niewielkim ogniu przez około minutę. Całość przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami
Codzienna kuchnia niecodziennafasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli jest za mało pikantne dodać ostrej mielonej papryki. Gotować jeszcze 5 minut, tak żeby papryka była miękka. Podawać z ryżem, makaronem lub tortillą. Smacznego
W poszukiwaniu inspiracjiBędąc w markecie i robiąc zakupy wpadła mi w ręce paczka szpinaku typu baby. Ogólnie szpinak najczęściej ląduje w moim zielonym koktajlu, albo jako sos szpinakowy do makaronu. Ta ostatnia wersja jest jednym z ulubionych dań mojej córy. Tak, tak, moje dziecię od zawsze lubiło szpinak. Tyle, że zawsze musiał... Pierogi ze szpinakiem, rukolą i serem feta z nasionami chia
Nie Bo Piekłozdrowo i smacznie. Ma ono obłędnie zielony kolor (idealny z okazji dnia Św. Patryka :D), a olejki eteryczne występujące w listkach nadają niespotykanego ostrego posmaku. Idealne do wykorzystania z makaronem, do sałatek, jako pasta do pieczywa, czy po prostu zdrowy dip do warzyw. Składniki: 2 garści (z 2 pęczków) liści młodej rzodkiewki 1 garść pestek słonecznika 2 ząbki czosnku
Food Squaresmaku. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do garnka z fasolą. Mieszamy i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Gotowe danie można podawać na różne sposoby: -z ryżem -z makaronem -z pieczywem Można też zapasteryzować i zabrać na biwak. Smacznego
Maminek kulinarnyWsypujemy koperek. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy, stale mieszając do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Gotowe. Kurczaka w sosie koperkowym można podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem i dowolną surówką, np z białej kapusty. My podaliśmy z malutkimi placuszkami z gotowanych ziemniaków. Jest to wersja bardziej pracochłonna, ale smaczniejsza i ciekawsza. Smacznego
Maminek kulinarnyDokładamy nasze usmażone kotleciki i mieszamy. Całość przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Kotleciki możemy podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Dobrze też smakują z pieczywem. Smacznego
Maminek kulinarnykurczaka gotujemy jak na rosół - przepis na galaretkę z kurczaka. Składniki na ciasto w zależności od upodobań znajdziecie na naszym blogu: -ciasto makaronowe w przepisie na makaron domowy -ciasto pierogowe w przepisie na pierogi z grzybami Na patelni szklimy pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Mięso z łopatki i obrane mięso z ćwiartek kurczaka
Maminek kulinarnydrugiej patelni podsmażamy mięso... ...do zrumienienia. Mięso przekładamy do sosu i gotujemy na patelni ok. 5 minut. Możemy posypać szczypiorkiem. Możemy podać z ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą gryczaną lub naszymi ziemniaczanymi ciasteczkami. Smacznego
Maminek kulinarnypieczarek -1 cebula -przyprawa warzywna -pieprz ziołowy i naturalny -liść laurowy i ziele angielskie -olej lub masło klarowane Do tego ciasto na łazanki - identyczne w przygotowaniu, jak na makaron domowy. Kapustę płuczemy i gotujemy w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego przez ok. 60 minut. Mięso gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy
Maminek kulinarnyprzyprawą do mięs, warzywkiem i pieprzem. Przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa, co pewien czas mieszając. Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną, ryżem, makaronem i dowolną surówką. Smacznego
Maminek kulinarny