makaron - 33044 przepisów (strona:1761/2203)

Delikatna pomidorowa 115

SKŁADNIKI porcja rosołowa włoszczyzna ziele angielskie liście laurowe lubczyk natka pietruszki pasta pomidorowa w tubce makaron razowy rurki Lubella Przygotowanie: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Także każdy chyba  z nas wie jak ugotować rosół (gotujemy powoli, zupa ma pyrkolić) :) wywar może być gorący. Najważniejsze by warzywa były pokrojone w kostkę. I po ugotowaniu pozostawić

ClauditteMissCooking
Zupa pomidorowo- paprykowa z brukselką 127

pomidory. Obrane pomidory i paprykę wrzucamy do multicookera na 10 minut przed końcem pracy programu i ponownie zamykamy.  Po wyciągnięciu pora całość miksujemy blenderem. Zupę podałam z razowym makaronem i brukselką

ClauditteMissCooking
Rosołek dla choróbka. 87

ziela oraz obrane warzywa. Doprawić lubczykiem, czosnkiem i kurkuma. Przykryć i gotować wolniutko 1,5 – 2 godziny, aby rosół tylko „pyrkał”, i im wolniej, tym lepiej. Rosołek podałam z makaronem "mini kokardki z pełnego ziarna

ClauditteMissCooking
Tajska zupa TOM YUM 120

obrać. Pokroić tak jak umieszczono informacje w "składnikach". Do misy multicookera wlać wodę i umieścić wszystkie składniki. Zamknąć misę. Ustawić program SOUP i czas 1 godzina. Zupę podałam z makaronem ryżowym TAO TAO (przygotować wedle zaleceń producenta). Jeżeli nie masz multicookera to danie musisz dusić na małym ogniu aż owoce morza zmiękną. Powolne duszenie sprawi, że unikniecie efektu gumy

ClauditteMissCooking
Pesto z rukoli i suszonych pomidorów 145

Pesto z rukoli i suszonych pomidorów. Powstało przez przypadek, rukola w lodówce leżała ciut za długo a szkoda było wyrzucić. I tak wyszło świetne pesto  - do makaronu, do wędliny, do czego chcecie. Jest smaczne i już ! składniki 50 g rukoli 2 - 3 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów w oleju 5 - 6 łyżek oleju z suszonych pomidorów sól

Stare Gary
Faworki bez jajek 195

łyżka spirytusu lub octu kwaśna śmietana olej do smażenia cukier puder miód (opcjonalnie) Masło z mąką posiekać nożem, dodać spirytus i tyle śmietany, aby ciasto miało ścisłość ciasta na makaron (dość zwięzłe, nie kruszące się). Włożyć ciasto do garnka lub miski i dokładnie je docisnąć do dna, po czym przykryć i wstawić na całą noc do lodówki

Kuchcik gotuje
Gulasz warzywny z kielbasa lub bez :) 213

każdy będzie jeść we własnym zakresie.  Banan dla Syncia, płatki dla Córci i kanapki dla matki... Będzie obiadowo. Zażyczyli sobie czegoś innego niż makaron, duszone mięsiwo czy klopsy, które królowały w moich garnkach, też zresztą na ich żądanie.  Ależ proszę bardzo! Warzywny gulasz przez jednych zwany leczem, drugich

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szpinak z cebulą i parmezanem 207

samodzielne danie, smakował mi i na ciepło i na zimno. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego. Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam! składniki 250 g świeżego szpinaku baby 2 czerwone cebule śmietana słodka tarty parmezan 1 lekko czerstwa bułka pszenna  sól, pieprz kmin rzymski

Stare Gary
Zielone curry z kurczakiem 211

koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Gotowe! Wskazówka: Zielone Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można też użyć makaronu sojowego lub ryżowego. Sok z limonki dodajemy dopiero pod koniec gotowania, w przeciwnym razie zmieni smak z kwaśnego na gorzki. Curry najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu

My Culinary Art
Ogórki kiszone 141

ziela angielskie i około 5 liści laurowych. W dużym garnku zagotować  wodę, dodać sól(woda ma być dobrze słona, o wiele bardziej słona niż woda np. na makaron, tak gdzieś około 1,5 łyżki soli na litr wody). Po zagotowaniu spróbować wodę, jeżeli jest mało słona to dosolić i jeszcze chwilę ją pogotować. Następnie delikatnie ją ostudzić i zalać

Krakowskie smaki Ani
Rolada drobiowa ze szpinakiem 209

Lubicie szpinak? My bardzo;)  Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne i proste danie. Idealnie komponuje się z ziemniakami, ryżem, makaronem czy też kaszą. Kurczak jest niezwykle mięciutki i soczysty, dodatek szpinaku czyni go bardziej wyborowym. Koniecznie spróbujcie;)  Składniki: 2 filety z kurczaka 450 gramów mrożonego szpinaku  3 ząbki czosnku  100 ml jogurtu naturalnego

Krakowskie smaki Ani
Miętowe pesto 173

sprawdził się w swojej roli, jako dodatek do mięsa jagnięcego. Bardzo intensywny i aromatyczny o pięknej barwie. Tak jak pesto bazyliowe, tak i miętowe nadaje się do mięs, klusek, makaronów, kanapek… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Miętowe pesto appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Tagliatelle z krewetkami, suszonymi pomidorami, polane sosem serowym Gorgonzola 230

Świeży makaron Tagliatelle, krewetki, do tego suszone pomidory, natka pietruszki i sos Gorgonzola to idealna propozycja na obiad każdego dnia :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Dwie pasty z awokado 171

kolendry Awokado umyć i obrać. Razem z kolendrą wrzucić do pojemnika i z przyprawami zblendować na jednolitą masę. Można zjadać na zimno np. z chlebem lub na ciepło z makaronem. Pasta druga - Awokado z jajkiem  (coś w stylu guacamole) potrzebujemy: - 1 awokado - 1 jajko ugotowane na twardo - kilka pomidorków koktajlowych (bez ziaren) - sól, pieprz - sok z cytryny Akokado umyć

Szybko Tanio Smacznie
Aksamitna skórka, bezowy kożuszek i czarne futerko. 211

musi nam wystarczyć do następnego lata. Ze smakiem domowych wiejskich serów odkrytych na pachnącym brzoskwiniami targu, pośród tętniących niezrozumiałym gwarem stoisk z kwiatami, arbuzami, niezwykłej urody bakłażanami, miniaturowymi kapustami, makaronami, kogutami, kaczkami i wielkimi jak balie kociołkami (do gotowania nad paleniskiem). Z nowymi foremkami (hurraaaa), miseczkami i pięknym naczyniem do pomidorów. Z ponad tysiącem zdjęć. Ze skrzynką moich ulubionych, aksamitno

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania