makaron - 33544 przepisów (strona:1759/2237)

Wołowina po chińsku 201

mieszankę chińską Zmniejszam moc i przykrywam. Po jakimś czasie dodaję 1 szklankę wody i grzyby. Smażę pod przykryciem około 2 godzin co jakiś czas mieszając. Danie podałam z makaronem ryżowym

ClauditteMissCooking
Sałatka z tuńczykiem i makaronem razowym 300

SKŁADNIKI: Mix sałat z botwinką i szpinakiem 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w sowie własnym w kawałkach  makaron razowy kokardki Lubella żółte i czerwone pomidory koktajlowe

ClauditteMissCooking
Delikatna pomidorowa 162

SKŁADNIKI porcja rosołowa włoszczyzna ziele angielskie liście laurowe lubczyk natka pietruszki pasta pomidorowa w tubce makaron razowy rurki Lubella Przygotowanie: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Także każdy chyba  z nas wie jak ugotować rosół (gotujemy powoli, zupa ma pyrkolić) :) wywar może być gorący. Najważniejsze by warzywa były pokrojone w kostkę. I po ugotowaniu pozostawić

ClauditteMissCooking
Zupa pomidorowo- paprykowa z brukselką 180

pomidory. Obrane pomidory i paprykę wrzucamy do multicookera na 10 minut przed końcem pracy programu i ponownie zamykamy.  Po wyciągnięciu pora całość miksujemy blenderem. Zupę podałam z razowym makaronem i brukselką

ClauditteMissCooking
Rosołek dla choróbka. 135

ziela oraz obrane warzywa. Doprawić lubczykiem, czosnkiem i kurkuma. Przykryć i gotować wolniutko 1,5 – 2 godziny, aby rosół tylko „pyrkał”, i im wolniej, tym lepiej. Rosołek podałam z makaronem "mini kokardki z pełnego ziarna

ClauditteMissCooking
Tajska zupa TOM YUM 167

obrać. Pokroić tak jak umieszczono informacje w "składnikach". Do misy multicookera wlać wodę i umieścić wszystkie składniki. Zamknąć misę. Ustawić program SOUP i czas 1 godzina. Zupę podałam z makaronem ryżowym TAO TAO (przygotować wedle zaleceń producenta). Jeżeli nie masz multicookera to danie musisz dusić na małym ogniu aż owoce morza zmiękną. Powolne duszenie sprawi, że unikniecie efektu gumy

ClauditteMissCooking
Pesto z rukoli i suszonych pomidorów 190

Pesto z rukoli i suszonych pomidorów. Powstało przez przypadek, rukola w lodówce leżała ciut za długo a szkoda było wyrzucić. I tak wyszło świetne pesto  - do makaronu, do wędliny, do czego chcecie. Jest smaczne i już ! składniki 50 g rukoli 2 - 3 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów w oleju 5 - 6 łyżek oleju z suszonych pomidorów sól

Stare Gary
Faworki bez jajek 250

łyżka spirytusu lub octu kwaśna śmietana olej do smażenia cukier puder miód (opcjonalnie) Masło z mąką posiekać nożem, dodać spirytus i tyle śmietany, aby ciasto miało ścisłość ciasta na makaron (dość zwięzłe, nie kruszące się). Włożyć ciasto do garnka lub miski i dokładnie je docisnąć do dna, po czym przykryć i wstawić na całą noc do lodówki

Kuchcik gotuje
Gulasz warzywny z kielbasa lub bez :) 258

każdy będzie jeść we własnym zakresie.  Banan dla Syncia, płatki dla Córci i kanapki dla matki... Będzie obiadowo. Zażyczyli sobie czegoś innego niż makaron, duszone mięsiwo czy klopsy, które królowały w moich garnkach, też zresztą na ich żądanie.  Ależ proszę bardzo! Warzywny gulasz przez jednych zwany leczem, drugich

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szpinak z cebulą i parmezanem 254

samodzielne danie, smakował mi i na ciepło i na zimno. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego. Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam! składniki 250 g świeżego szpinaku baby 2 czerwone cebule śmietana słodka tarty parmezan 1 lekko czerstwa bułka pszenna  sól, pieprz kmin rzymski

Stare Gary
Zielone curry z kurczakiem 257

koniec gotowania dodajemy sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. Gotowe! Wskazówka: Zielone Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można też użyć makaronu sojowego lub ryżowego. Sok z limonki dodajemy dopiero pod koniec gotowania, w przeciwnym razie zmieni smak z kwaśnego na gorzki. Curry najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu

My Culinary Art
Ogórki kiszone 189

ziela angielskie i około 5 liści laurowych. W dużym garnku zagotować  wodę, dodać sól(woda ma być dobrze słona, o wiele bardziej słona niż woda np. na makaron, tak gdzieś około 1,5 łyżki soli na litr wody). Po zagotowaniu spróbować wodę, jeżeli jest mało słona to dosolić i jeszcze chwilę ją pogotować. Następnie delikatnie ją ostudzić i zalać

Krakowskie smaki Ani
Rolada drobiowa ze szpinakiem 244

Lubicie szpinak? My bardzo;)  Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne i proste danie. Idealnie komponuje się z ziemniakami, ryżem, makaronem czy też kaszą. Kurczak jest niezwykle mięciutki i soczysty, dodatek szpinaku czyni go bardziej wyborowym. Koniecznie spróbujcie;)  Składniki: 2 filety z kurczaka 450 gramów mrożonego szpinaku  3 ząbki czosnku  100 ml jogurtu naturalnego

Krakowskie smaki Ani
Miętowe pesto 230

sprawdził się w swojej roli, jako dodatek do mięsa jagnięcego. Bardzo intensywny i aromatyczny o pięknej barwie. Tak jak pesto bazyliowe, tak i miętowe nadaje się do mięs, klusek, makaronów, kanapek… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Miętowe pesto appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Tagliatelle z krewetkami, suszonymi pomidorami, polane sosem serowym Gorgonzola 289

Świeży makaron Tagliatelle, krewetki, do tego suszone pomidory, natka pietruszki i sos Gorgonzola to idealna propozycja na obiad każdego dnia :) Czytaj więcej

Ana Mari's world