smakołyk. Pracy mało ale składniki muszą być z górnej półki czyli pecorino romano i pancetta lub guanciale, no w drodze ostateczności boczek wędzony. Zaczynamy, ktoś chętny na talerz makaronu? Pasta alla gricia. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 70 g makaronu 1 biała kiełbaska 150 g odgotowanych grzybów kawałek czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 50 g jogurtu 1/2 szklanki białego wina sól, … Czytaj dalej Farfalle z kiełbasą i grzybami
czarrna od kuchniSkładniki: 1 puszka ciecierzycy 1 puszka mleka koksowego light 1 marchewka 1 cebula 2 duże pomidory 1/2 czerwonej papryki 1 mała cukinia 100 g makaronu sól, pieprz słodka papryka sos … Czytaj dalej Zupa z ciecierzycą i mlekiem kokosowym
czarrna od kuchniDziś zapraszam Was na pyszne, aromatyczne domowe pesto z bazylii. Ja uwielbiam najbardziej w połączeniu z makaronem, a Wy? Chociaż powiem, że świetnie się sprawdza również jako dodatek do sałatek, mięs czy kanapek. Polecam :) Składniki: 2 pęczki bazylii 80 g orzechów nerkowca lub piniowych 80 g sera parmezan 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy
magiczna kuchnia Kasidressing a sałatka ucieszy nie tylko oczy ale i brzuchy. Zarówno bób jak i fasolkę można użyć mrożone czy z puszki albo w sezonie świeże. Polecam gorąco. Sałatka z makaronem, bobem i fasolką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepyszne. Danie jest aromatyczne, odżywcze, idealne na wrześniowe dni. Ja tutaj użyłam francuskiego sera pleśniowego Fourme d’Ambert bo taki miałam, użyjcie jaki macie i lubicie. Zachęcam do spróbowania. Makaron z orzechami i gruszką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki : ok. 1/2 l passaty puszka czerwonej fasoli 2 marchewki duża cebula mała cukinia średnia czerwona papryka sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotować Fasolę osączyć na sicie Cebulę obrać pokroić w pół krążki Umytą paprykę pokroić w piórka, obraną ze skórki cukinię w dość grubą kostkę, podobnie marchew Na rozgrzanej patelni z tłuszczem przesmażyłam krótko cebulę, dodałam paprykę
Proste PotrawyMięso z nogi kurczaka w połączeniu z pieczarkami i papryką, zatopione w pysznym sosie śmietanowym, doskonale sprawdza się z makaronem Co potrzeba: 1 kg mięsa z nogi kurczaka, 500 g pieczarek, 2 szt. dużej czerwonej mięsistej papryki, 4 łyżki oleju rzepakowego, 3 opakowania śmietany 30% słodkiej (330g każda), Sól, Pieprz Wykonanie: Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy, kroimy w grubsze plasterki
Bułka z Chlebemjeszcze nie. Czas to nadrobić i choć pesto nie jest za bardzo urodziwe to smakowo jest prawdziwą petardą. Polecam robić póki botwina z listeczkami w ogródkach i na polach. Makaron z pesto z botwinki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemożna zrobić coś innego i smacznego. Zachęcam do wspólnego gotowania. Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Spaghetti z grillowanym kurczakiem i cukinią Makaron z kurczakiem, pieczarkami i grana padano Bulgur z kurczakiem, pieczarkami, papryką i cieciorką z parmezanem Sałatka Cezar z kurczakiem
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 150 g ulubionego makaronu 250 g filetów z ulubionej ryby, u mnie dorsz czarniak 1/2 brokuła 200 g kurek 2 jajka 1 kulka mozzarelli light sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z rybą
czarrna od kuchniposiadaniu atramentu z kalmarów, niemniej i bez niego danie jest pyszne i wyjątkowe. Warto takie sobie zrobić koniecznie. Miłośnicy owoców morza będą zachwyceni a pozostali niech próbują bo warto. Makaron po włosku z kalmarami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewarzywa, wlewamy sos sojowy ciemny, ocet, miód, ewentualnie solimy. Gotujemy 30 minut. 4. Po tym czasie zagęszczamy pozostałą skrobią rozrobioną w małej ilości wody. 5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, 6. Tagliatelle wykładamy do naczynia, polewamy sosem z mięsem. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna Chwila