Mięso z nogi kurczaka w połączeniu z pieczarkami i papryką, zatopione w pysznym sosie śmietanowym, doskonale sprawdza się z makaronem Co potrzeba: 1 kg mięsa z nogi kurczaka, 500 g pieczarek, 2 szt. dużej czerwonej mięsistej papryki, 4 łyżki oleju rzepakowego, 3 opakowania śmietany 30% słodkiej (330g każda), Sól, Pieprz Wykonanie: Pieczarki obieramy ze skórki, płuczemy, kroimy w grubsze plasterki, przekładamy na talerz. Na drugi talerz dajemy paprykę pokrojoną w mniejsze paski. Mięso z nogi kurczaka myje... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...