SPAGHETTI BOLOGNESE SKŁADNIKI 300 gramów makaronu spaghetti; 500 gramów szynki wieprzowej; 1 opakowanie przyprawy do kuchni włoskiej; 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego; 6-8 ząbków czosnku; 5 łyżeczek suszonego oregano; 5 łyżeczek suszonych ziół prowansalskich; 3 łyżeczki suszonej bazylii; 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki; ostra, mielona papryka (do smaku); parmezan lub grana padano; sól, pieprz; przepis na... Artykuł Spaghetti bolognese
Kuchnia TomkaŁAZANKI Z KAPUSTĄ SKŁADNIKI główka białej kapusty o wadze około 1,5 kilograma; 300 gramów pieczarek; 400 gramów makaronu łazanki; 1 większa cebula; masło klarowane; pęczek świeżego koperku; sól, pieprz; przepis na łazanki z kapustą i pieczarkami Artykuł Łazanki z kapustą i pieczarkami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaSPAGHETTI CARBONARA SKŁADNIKI 300 gramów makaronu spaghetti lub bucatini; 3 wiejskie jajka; 150 gramów guanciale lub surowego, wędzonego boczku lub pancetty; 6 łyżek sera pecorino romano; sól, pieprz; przepis na spaghetti carbonara Artykuł Spaghetti carbonara przepis oryginalny pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaPENNE ARRABIATA SKŁADNIKI 200 gramów makaronu penne; puszka pomidorów, przecier pomidorowy lub 3 duże dojrzałe pomidory; 1 bardzo ostra papryczka lub suszone chilli; 1 duży ząbek czosnku; natka pietruszki; pecorino lub parmezan do posypania; oliwa extra vergine; sól morska; przepis na penne arrabiata Artykuł Penne arrabiata pasta wściekle dobra pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka100g pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku szczyta chili – opcjonalnie 200g wędzonego łososia gałązka koperku Zaczynamy od ugotowania muszli – polecam wodę na makaron zagotować na patelni, dzięki temu muszle się nie posklejają podczas gotowania. Wodę solimy i gotujemy muszle do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu wyławiamy łyżką cedzakową, przekładamy
Smaczna StronaCARBONARA Z KLOPSIKAM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu spaghetti albo linguine 150 gramów surowej kiełbaski wieprzowej 2-3 wiejskie jajka 100 ml słodkiej śmietanki starty ser typu parmezan natka pietruszki sól, pieprz przepis na carbonarę z klopsikami Artykuł Carbonara z klopsikami co trąci oszustwem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkazrobić? Tortellini zagotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. W międzyczasie rozdrobnij pierś z kurczaka, odcedź groszek i kukurydzę oraz pokrój w niedużą kostkę ogórka. Następnie odcedź tortellini. Makaron jest gotowy, gdy farsz w środku będzie miękki. Wymieszaj go z pozostałymi składnikami, a potem dopraw solą i pieprzem. Dodaj majonez – jego ilość zależy od twoich indywidualnych upodobań. Sałatka jest gotowa
okolicepalnika.plBrak Ci czasu ciągle jesteś zabiegana, przygotuj szybkie danie obiadowe z makaronem oraz warzywami, wystarczy Ci tylko 40 minut. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaDruga wersja pysznej lazanii bolońskiej. Zapraszam. Składniki: 200 g makaronu typu lasagne - lub wedle uznania, w zależności od naczynia, w którym zamierzamy robić lazanię 400 g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów pokrojonych w kostkę 2 pełne łyżki koncentratu pomidorowego tarty ser, najlepiej mozzarella 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia Sos beszamelowy: 500 ml mleka 3 pełne
Kuchnia domowa AniNietypowe połączenie smaków – makrela, ananas, limonka i makaron. Chcę przygotować w ciągu roku 20 NAJLEPSZYCH POTRAW ŚWIATA (link). MIEJSCE 7 – Penang assam laksa Pozostałe potrawy znajdziecie tutaj: 20 najlepszych
Bulliozapiekania wylej 1/3 sosu beszamelowego, wyłóż canneloni, polej resztą sosu – każda rurka powinna być nim dokładnie przykryta. Zapiekaj w temp. 180 stopni przez około 35 minut – aż makaron wchłonie wilgoć z sosu i zmięknie, a całość nieco się zarumieni. Artykuł Canneloni z rybą i szpinakiem zapiekane po beszamelem. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna PolskaSkładniki: 70 g makaronu spaghetti 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 100 g rydzów 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka oleju sól, … Czytaj dalej Spaghetti z rydzami
czarrna od kuchni