Pasta alla gricia czyli makaron z pancettą i serem pecorino romano

Pasta alla gricia czyli makaron z pancettą i serem pecorino romano

Pasta alla gricia czyli makaron z pancettą i serem pecorino romano

Uwielbiam kuchnię włoską i choć czasami ciężko dostać oryginalne włoskie produkty, staram się szukać najlepsze aby było pysznie. Tym razem mój ulubieniec Mateo Brunetti, włoski kucharz, który brał udział w MasterChef w Polsce, poddał pomysł na ten smakołyk. Pracy mało ale składniki muszą być z górnej półki czyli pecorino romano i pancetta lub guanciale, no w drodze ostateczności boczek wędzony. Zaczynamy, ktoś chętny na talerz makaronu? Pasta alla gricia. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, boczek, kiełbasa

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.