Dzisiaj prosty przepis na bardzo smaczne danie obiadowe - Makaron z dodatkiem szpinaku, kiełbasy chorizo, mięsa mielonego i suszonych pomidorów oraz parmezanu. To danie podbije podniebienie najbardziej wymagających smakoszy makaronów. Składniki na 2 porcje: makaron wstążki - ilość wg uznania (na 2 porcje) ok. 200 g mięsa mielonego (np. z indyka) 10 plasterków kiełbasy chorizo 6 kawałków suszonych pomidorów (w oliwie(...)dente w osolonej wodzie - odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą, nakładamy na talerz. Na zwykłej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak, pokrojone pomidory i przesmażone mięso - całość smażymy na małym ogniu ok. 2 min. Składniki z patelni nakładamy na makaron i doprawiamy pieprzem - dodajemy plasterki parmezanu
Alutka-GotujeSzybka, prosta, smaczna, a do tego kolorowa. Wystarczy kilka składników połączyć z kolorowym makaronem (pomidor, szpinak) i powstaje naprawdę sycąca sałatka, która świetnie sprawdzi się podczas domowej imprezy albo jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: 150 g kolorowego makaronu 100 g szynki 100 g żółtego sera 1/2 słoika groszku z marchewką majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al' dente, przelać
magiczna kuchnia Kasimakaronu - nie zachwyca on może swoim wyglądem, ale za to nadrabia smakiem. Pomysł na szybki obiad w środku tygodnia. Składniki na 2 porcje: 200-250 g makaronu 250 g pieczarek 200 g szpinaku mrożonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka śmietany sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatałowa, vegeta Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać(...)się podczas smażenia i rozprowadzić w nim łyżkę śmietany. Zawiesinę wlać spowrotem do rondla i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatałową i ewentualnie vegetą. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odsączyć i połączyć ze szpinakiem i pieczarkami. Podawać gorące. Można przed podaniem posypać odrobiną startego żółtego sera. Poraz kolejny zostałam nominowana do Liebster Blog Award. Tym razem za nominację gorąco
My simple kitchenDzień dobry, Proste danie, jednak niebanalne. Pesto z dodatkiem szpinaku i orzechów włoskich nadaje śliczny zielony kolor wstęgom makaronu tagliatelle. Panierowane plasterki cukinii są złociste i chrupiące, przełamują konsystencję dania i sprawiają, że jest ono bardziej sycące. Cukinii nie smażymy, tylko pieczemy w piekarniku, co czyni tę potrawę zdrowszą i mniej kłopotliwą w przygotowaniu. Oto moja propozycja do akcji(...)cukinia pokrojona na plasterki 45 g mąki 1 jajko 100 g bułki tartej 4 łyżki parmezanu sól do smaku oliwa do spryskania cukinii 300 g makaronu, np. tagliatelle na pesto szpinakowe: 100 g liści szpinaku, 1 pęczek świeżej bazylii, 30 g orzechów włoskich, 1 ząbek czosnku, 30 g sera parmezan, 4 łyżki oliwy, sól do smaku Przygotowanie: Nagrzej piekarnik
Chilli Czosnek i Oliwasię, jak słabą mam kondycję i jak wiele przede mną pracy nad swoim ciałem. Tak to jest, gdy brakuje nam czasu i motywacji do ćwiczeń. SKŁADNIKI: 50g makaronu z tapioki 100g szpinaku 100g mleka kokosowego garść kasztanów jadalnych 50g tofu kawałek dyni hokkaido 3 łyżki wiórków kokosowych przyprawy: pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi, imbir, curry, zioła prowansalskie WYKONANIE: kasztany(...)dynię pieczemy ok 15 min szpinak blendujemy z mlekiem kokosowym, dodajemy wiórki i przyprawy- całość mieszamy makaron wrzucamy do gotującej się wody- gotujemy ok 5 min, po czym odcedzamy ugotowany makaron podajemy z gotowym pesto, kawałkami pieczonej dyni i kasztanów oraz pokrojonym w kostkę tofu ps. osobiście skusiłam się na dokładkę
healthy dreamsmamy czasu na gotowanie! Ilość porcji: 2 małe Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Cebula 2 ząbki czosnku Ok. 200 gram mrożonego szpinaku (jeśli ma dużo wody można zwiększyć tą ilość) Opakowania sera z niebieską pleśnią Ulubiony makaron Przygotowanie potrawy zaczynamy od nastawienia wody na makaron i ugotowanie go al dente. Czekając aż woda zacznie wrzeć obieramy cebule i czosnek(...)dodajemy do szpinaku. Mieszamy na średnim ogniu póki ser się nie rozpuści. Jeśli sos zrobi się zbyt gęsty można dodać kapkę śmietany 12%. Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem. Osoby, które nie przepadają za smakiem szpinaku, mogą spróbować wariant na bazie pomidorów
Kolizje SmakówCzy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jednej osoby około 500 kcal. - 70 g makaronu suchego pełnoziarnistego - 150 g szpinaku - 5 sztuk pieczarek średnich - 2 łyżki tuńczyka w oleju lub sosie własnym - łyżka masła - sól, gałka muszkatołowa i pieprz do przyprawienia - pół szklanki tartego parmezanu Włącz piekarnik na 180 °C. Wysmaruj naczynie żaroodporne masłem. Ugotuj makaron al dente. Odsącz po ugotowaniu i przełóż do naczynia. Dodaj
Pasje JolkiDzisiejsza propozycja to totalny misz masz. Ale jaki pyszny. Połączenie makaronu, mięsa i sosu. Zapraszam na obiadek. Co nam trzeba? 300 g makaronu spaghetti polędwiczka wieprzowa- ok 300g świeży szpinak-opakowanie z popularnych sklepów olej rzepakowy do smażenia ser mozzarella w wiórkach 200g przyprawy: sól, pieprz ziołowy, słodka i ostra papryka 2 czubate łyżki sosu pomidorowego sos: 200ml ciepłego mleka(...)mieszamy makaron z kawałkami polędwiczki i sosem pomidorowym. Sos: Ciepłe mleko roztrzepujemy z jajkami. Wlewamy do makaronu z mięsem, mieszamy. W brytfance – lekko natłuszczonej, wykładamy połowę makaronu, układamy na tym połowę szpinaku i posypujemy połową sera mozzarella (100g) Układamy drugą warstwę, polewamy sosem do końca jak został w misce z makaronem, posypujemy serem i pieczemy ok 30-35 minut
LatosiowydomJest to moja propozycja na szybki ale przede wszystkim zdrowy obiad, w którym główną rolę odgrywają składniki bogate w substancje odżywcze: makaron z pszenicy durum, szpinak oraz czosnek. Wszystko to w połączeniu z serami komponuje się w smaczne i aromatyczne danie. Składniki: 300g makaronu z pszenicy durum (u mnie rurki) 600g mrożonego szpinaku 120g naturalnego sera camembert 270g sera feta(...)duże cebule 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 2 łyżki masła pieprz sól Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente z 2 łyżkami oleju i solą. 2. Bardzo drobno posiekać cebulę, podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać rozmrożony szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Na końcu dodać pokrojony w małą kostkę camembert
Szalona Kuchnia EwelinyDostaję wiele informacji, że lubicie zamieszczony na blogu przepis na makaron ze szpinakiem . Bardzo mnie to cieszy, tym bardziej, że ja również bardzo go lubię. Wobec powyższego ciekawa jestem, co powiecie na ryż ze szpinakiem? Podałam go razem z jajem sadzonym i wędzonym twarogiem. To fajna opcja na szybki, bezmięsny obiad. 200 g ryżu 400-450 g mrożonego szpinaku
Smaki Na TalerzuZobacz też: Makaron z suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem pleśniowym Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie serowym Makaron z łososiem i cukinią Makaron w sosie serowym ze szpinakiem Artykuł Szybki makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiPamiętacie moją ostatnią fazę na kurczaka? Jeśli tak, to komunikuję wszem i wobec, że z kurczaka płynnie przeszła w szpinak i mleczko kokosowe 🙂 Nie widać tego
gotować!Szpinakowy makaron pappardelle, pyszne dojrzałe awokado, roszponka, nuta cytryny a do tego pięknie żółte jajko. Robi się to bardzo szybko. Oto mój sposób przywoływania wiosny. :) SKŁADNIKI : makaron pappardelle ze szpinakiem ok 100 gr. na osobę 1 awokado sok z cytryny sól, pieprz do smaku 1 mały ząbek czosnku garść roszponki starty ser parmezan
Basia w kuchni