makaron ze szpinakiem - 3629 przepisów (strona:180/242)

Spaghetti z agretti – makaron z solanką 124

Śródziemnego, potocznie zwana brodą zakonnika barba di frate . Jest to bardzo zdrowe warzywo, zawiera dużo witaminy A, B, C, sole mineralne, żelazo i wapń. Można ją spożywać podobnie jak szpinak na surowo lub po obróbce cieplnej (gotowaną, duszoną, smażoną). Bardzo często agretti podawana jest ze spaghetti. 2 porcje spaghetti, 160 – 200 g agretti, 4 fileciki anchois, 2 – 3 ząbki czosnku(...)opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić anchois i smażyć około 2 minut. Dodać czosnek, chwilę przesmażyć. Wrzucić agretti, chili i smażyć około 3 minut. Wlać łyżkę wody z gotowania makaronu. Następnie dodać makaron, wymieszać wszystko razem. Dodać pomidorki i wymieszać. Oprószyć pieprzem. Przed podaniem posypać startym serem. zastawa

królestwo garów
Pieczarki faszerowane z orzechami włoskimi 165

pieczarki faszerowane z orzechami włoskimi Zazwyczaj na obiad przygotowuję sobie makarony, ryże lub kasze. Nie zawsze jednak jest na nie ochota. W takich sytuacjach lubię nafaszerować warzywa lub grzyby ulubionymi dodatkami i wrzucić do piekarnika. Tym razem postawiłem na pieczone faszerowane pieczarki , wzbogacone o orzechy włoskie, suszone pomidory i szpinak. Takie połączenie bardzo często jest widywane na moim talerzu 😍 Jakich

Blendman
Roladki z indyka w sosie grzybowym 141

się równoważy smakowo. Możemy go uzupełnić Waszą ulubioną kaszą, makaronem lub ziemniakami i będziemy mieli na stole pyszny i sycący jesienny obiad. Roladki z indyka w sosie grzybowym to danie na wskroś grzybowe. W mięsnych roladkach znajdziecie farsz przygotowany na bazie suszonych podgrzybków z  dodatkiem cebuli i świeżego szpinaku. Natomiast sos został zrobiony na bazie całych i dorodnych podgrzybków

Kulinarne przygody Gatity
Kopytka ze szpinakiem 245

  Jak jeszcze było ładnie i wiosennie, to codziennie chodziłam sobie na targ. A na targu fajne są rzeczy – rzodkiewki, szczypiorki, zielone cebulki, świeży szpinak. Kilka

Gotuj z Blue Raven
Sałatka z szynką i tortellini 568

Sałatka z szynką i tortellini jest bardzo szybka w przygotowaniu. Odrobina świeżego koperku dodaje jej świeżości i niezwykłego zapachu. Idealnie sprawdzi się w upalne słoneczne dni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe ravioli z piersią indyka, ricottą, cukinią, szpinakiem i porem, z sosem Marinara 103

W jednym z ostatnich odcinków programu “Be Active” Ewy Chodakowskiej tematem były dzieci. Ewa przypominała jak zdrowo żywić nasze pociechy oraz jak z nimi trenować, aby

Moja Delicja
Zapiekanki makaronowe 216

Najbardziej chyba lubię klasyczną lasagne, ale ostatnio upodobałam sobie makaron cannelloni, czyli grube rurki, gdzie nadzienie dajemy do środka. Zapraszam was na zbiór moich przepisów na zapiekanki makaronowe ;) Po kliknięciu w nazwę potrawy zostaniecie przekierowani do przepisu ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cannnelloni z kurczakiem barbecue Cannelloni z kurczakiem Cannelloni ze szpinakiem w pomidorowym sosie Cannelloni z wieprzowiną i porem Rigatoni

Delusional Trine
Produkty, z których najczęściej korzystam czyli co i gdzie 172

naturalne 0% - Biedronka Kostki sojowe - Kaufland Kakao odtłuszczone - NETTO Makaron żytni, ostatnio pojawił się nowy w NETTO ale nie wiem czy pozostanie tam na stałe, kupuję też w TESCO oraz INTERMARCHE w cenie do 4 zł Ryż brązowy - Kaufland Pieczywo chrupkie żytnie - Biedronka Pieczywo chrupkie żytnie z otrębami - Kaufland Szpinak mrożony w brykiecie - NETTO Mąka żytnia typ 2000 -  TESCO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szpinak "uduszony" 143

liście na kawałki. Gdy cebula jest już gotowa wrzucamy szpinak i dwa ząbki czosnku drobno pokrojonego. Solimy i pieprzymy . Mieszamy chwilę. Dodajemy gałkę muszkatułową , ok.pół łyżeczki. Znowu mieszamy i dusimy ok. 5 min. Posypujemy parmezanem lub innym serem długo dojrzewającym, mieszamy. Zjadamy jako dodatek do mięsa, ryb czy makaronów.Smacznego. CMOK

Pasje Jolki
Ravioli z wątróbką drobiową 243

często mieszać, żeby nie było grudek. Na koniec dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Ravioli ma bardzo fajny smak, jeśli przed podaniem trochę je podsmażymy (ale to nie jest konieczne). Podajemy polane sosem. Jako dodatek polecam glazurowane pieczone buraczki :) SMACZNEGO!!! :) Przepis, z niewielkimi modyfikacjami, pochodzi z książki "Doskonałe Ciasto- Makaron" - Maurice Kirsch

Czerwona Porzeczka
Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą 279

Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piątek: Super prosta lasagna z ravioli 129

szpinakowym ravioli Żeby szybko zrobić lasagnę zamiast pracochłonnych plastrów makaronu warto użyć pierożków ravioli lub tortellini, które znacznie łatwiej ugotować Składniki: Opakowanie ravioli lub toretlini (najlepiej świeżego) 2 szklanki sosu marinara (około pół litra) np. według tego przepisu 1 kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu Pesto Garść bazylii lub pęczek pietruszki, szpinaku, rukoli lub mieszanka różnych „zielenin”:) ½ szklanki tartego parmezanu Garść

Niedzielny kucharz
Piątek: Super prosta lasagna z ravioli 155

szpinakowym ravioli Żeby szybko zrobić lasagnę zamiast pracochłonnych plastrów makaronu warto użyć pierożków ravioli lub tortellini, które znacznie łatwiej ugotować Składniki: Opakowanie ravioli lub toretlini (najlepiej świeżego) 2 szklanki sosu marinara (około pół litra) np. według tego przepisu 1 kulka mozzarelli ½ szklanki tartego parmezanu Pesto Garść bazylii lub pęczek pietruszki, szpinaku, rukoli lub mieszanka różnych „zielenin”:) ½ szklanki tartego parmezanu Garść

Niedzielny kucharz
MUSZLE FASZEROWANE TUNCZYKIEM I KUSKUSEM 235

prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki:   puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 10 zielonych oliwek 1 ogórek wąż lub 2 OGÓRKI MAŁOSOLNE sól,pieprz do smaku 3/4 szklanki kaszy kuskus Kupiec 15 sztuk makaronu duże muszle Wykonanie:   Kaszę zalewamy wrzącą osoloną wodą

Z Majeczką w kuchni