kaszą, z makaronem, z ryżem, z mięsem, z rybą... Do wyboru do koloru ! Serdecznie Was zapraszam, może znajdziecie u mnie kulinarną inspirację na nadchodzące dni ? 😊 Sałatkowe menu na Sylwestra Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z surimi i zielonym groszkiem Sałatka z pieczonych buraków z fetą Ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym
Kulinarne przygody Gatitydowolnego ryżu, nawet makaronu. Użyłam mrożonych warzyw, mam ich zawsze w domu w nadmiarze. Zawsze się przydają do smacznego przyrządzenia dania obiadowego, kolacji, sałatki :) Smacznego:) Składniki: szklanka kaszy gryczanej niepalonej szklanka żółtej fasoli pół szklanki zielonej fasoli 4 pomidorki koktajlowe spora garść kukurydzy 4 kwiaty brokułów 2 suszone pomidory sól, pieprz, lubczyk, pół papryczki chili Sos: 4-5 dużych
Zasmakuj Kuchnikrewetkami i makaronem shiritaki już się przejadła. Dziś nadszedł czas na kolejną taką propozycję do zabrania czy to do pracy, czy do szkoły, na uczelnię, do samochodu, na plażę czy gdzie-bądź My zajadaliśmy się nią w ten weekend do grillowanego mięsa – rewelacyjne zestawienie. Świeże warzywa plus ostro-słodki dressing na bazie sosu sriracha i naprawdę otrzymujemy fajne drugie
PaleoLifekrólowały domowej roboty makarony, pizze, owoce morza, ryby i oczywiście włoskie desery, od których nie można się powstrzymać. Włochy oczarowały mnie bogactwem smaków, naturalnością i prostotą. Nieprzesadzone przepisy, dania, w których postawiono przede wszystkim na wyśmienite produkty i świeżość. Lekka kuchnia, pełna magii... Wypróbujcie sami koniecznie! Tiramisu... Wspaniała włoska kawa... Klimatyczne kawiarnie... Znakomita szarlotka z sosem waniliowym... Tiramisu... Fettuccine... Cukinia
Kuchnia Pani Wiosnypowszechnie dostępne i praktycznie każdemu smakują. I chociaż powszechnie uważa się je za tuczące, to mają wiele składników korzystnych dla naszego organizmu. Bo to nie ziemniaki tuczą tylko tłuste sosy i mięsa, z którymi je podajemy. Tuczy też złe ich przyrządzanie, na przykład jako frytki smażone w głębokim tłuszczu. W ziemniaku najcenniejsza jest skórka, która zawiera węglowodany, białka, składniki mineralne(...)wstawiamy na gaz. Błąd. Ziemniaków nie powinno się moczyć w wodzie, a do gotowania wrzucać bezpośrednio na wrzątek. I pamiętajmy, ziemniaki gotujemy w niewielkiej iloci wody, w przeciwieństwie do makaronu. A teraz czas na przepis: Potrzebujemy: 2 kg ziemniaków 300 g cienkiej kiełbasy 1 cebula (posiekana w drobną kostkę) 3 ząbki czosnku 3 jajka sól, pieprz tłuszcz
Marder&Marder Manufacturepapryczkę chilli oraz sos chilli czosnkowy, pieprz i sól dokładnie mieszamy i razem przesmażamy, następnie zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone grzybki oraz wodę z ich moczenia, całość doprawiamy koncentratem oraz solą i pieprzem jeżeli jest taka potrzeba. Zupkę możemy zagęścić mąką kukurydzianą (u mnie bez zagęszczania), Wszystko gotujemy razem przez około 10 minut. Można podawać z makaronem ryżowym. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiryżem, częściej z makaronem, jak można zauważyć na blogu. Sama nie wiem dlaczego, ale stanowczo powinnam to zmienić. SMACZNEGO!!! Mam nadzieję, że Wam również posmakuje tak jak mi ;) Składniki: Na sałatkę: 200 g ryżu paraboiled cebula 150g salami 100 g sera papryka czerwona kukurydza konserwowa 6 niewielkich ogórków kiszonych 300 ml bulionu olej do smażenia Sos: 100 g śmietany
Czerwona PorzeczkaPost Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojeogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego typ grecki 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz ziołowy zioła prowansalskie około 2 łyżki czosnek granulowany 3 ząbki czosnku Wykonanie:Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy również al dente, w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru. Udko obieramy, mięso kroimy(...)cebulę w pół-piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę i zioła prowansalskie.Sos: Mieszamy majonez, jogurt i musztardę. Dodajemy drobno posiekany czosnek, pieprz ziołowy i czosnek granulowany. Zalewamy sosem składniki i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę do schłodzenia.SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaW kuchni nie może wiać nudą, a gotowaniem trzeba się bawić!Dziś postawiłam na gnocchi, czyli rodzaj włoskich klusek, których tradycyjny, ziemniaczany smak kojarzy się z
Kitchens Alphabetgotującego się sosu. Wymieszać i zagotować. Obsypać danie koperkiem. Trochę prywatności wdarło się na mojego bloga, ale byłam bardzo szczęśliwa widząc mamę uśmiechniętą. Teraz mamy trudny czas więc takie chwile to nasza radość. Moim pierwszym nauczycielem była moja mamuśka więc musi tu dla niej też być miejsce. Dziękuję Ci za to. Podawać z ziemniakami lub makaronem. Danie wyszło naprawdę bardzo
Kuchnia Pokoleńczerwonej cebuli Stovit makaron al-dente Wykonanie: Cebulę i czosnek pokroić bardzo drobno i podsmażyć rumiano na oliwie. Dodać mięso i przyprawy. Smażyć około 5 minut (rozdrabniając mięso widelcem), następnie dodać pomidory z puszki, przykryć i dusić około 25 minut. Do puszki po pomidorach wlać do połowy wodę, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać do rozpuszczenia. Sos zdjąć z ognia, dodać
Tradycyjna Kuchniaczęściowego zgęstnienia sosu, przez około 20 minut. Następnie dodać odcedzoną i opłukaną fasolkę, wymieszać i gotować przez kolejne 20 minut. Pod sam koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Zestawić z ognia. Fasolkę podawać gorącą z pieczywem lub ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Fasolkę można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem, pieczywem
Gospodyni Miejskapowstania gęstego sosu. Sos dodajemy do reszty składników, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Podajemy np. w towarzystwie ulubionego pieczywa. Smacznego A teraz, wspomniana przeze mnie wcześniej, krótka recenzja książki: Jeśli szukacie pysznej surówki, która wzbogaci Wasz obiad, sałatki na przyjęcie cieszącej nie tylko smakiem, ale też i wyglądem, a może jesteście wielbicielami sałatek z owocami, kaszą lub makaronem, to książka
Słodkie okruszki