Ciągle poszukuje sosu do makaronu który w prost idealnie wpasuje się w moje gusta smakowe :) Jeszcze takiego nie znalazłam, ale wszystko przede mną ;) Prezentuje na razie sos na bazie serka topionego i śmietanki, jest smaczny, ale to nie jest jeszcze to czego szukam. Zapraszam każdego "osobiście" do przetestowania tego sosu na swoich kubkach smakowych ;) Składniki 250 gr makaronu penne
Gotowanie...to proste !układamy go na sałacie. Następnie wlewamy sos. Owoc kaki obieramy tak samo jak jabłko, a następnie kroimy go w słupki. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Na sałatę i makaron polane sosem układamy kaki, pomidorki i kulki mozzarelli. Smacznego
Taste Therapyprzyprawiamy przyprawą gyros. Dla takiej ilości spokojnie możecie wykorzystać całą torebkę. Kurczaka podsmażamy na patelni. Nie musicie już używać oleju, bo dodaliśmy go do marynaty. Makaron gotujemy al' dente. W miseczce przygotowujemy sos z czosnku, ketchupu, majonezu i śmietany. Ser żółty(...)ścieramy na tarce (na dużych oczkach). Ogórka i paprykę konserwową kroimy w drobną kosteczkę. Papryki konserwowej powinno być 3 razy więcej aniżeli ogórków. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: makaron 1/3 sosu 1/3 sera żółtego kurczak 1/3 sosu 1/3 sera żółtego papryka i ogórek pozostała część sosu pozostały ser żółty Całość pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!indywidualnego spojrzenia na potrawę . Na Durszlaku pojawił się konkurs na fusion w kolorach, czyli dania przygotowane na bazie makaronu. Oto moja pierwsza propozycja.Kokardki w sosie szpinakowym z ricottą Składniki: 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku 450 g 250 g ricotty 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej sól pieprz(...)opakowaniu, pamiętając aby przy odcedzaniu zostawić 2-3 łyżki wody z gotowania. Dodamy je do sosu szpinakowego, żeby go lekko rozrzedzić. Gorący makaron od razu mieszamy z sosem, nakładamy na talerze i obficie posypujemy parmezanem
Kulinarne przygody GatityMakaron w sosie z dyni duszonej w mleku z mascarpone i z podsmażoną szynką parmeńską (Obiad jednoosobowy) To jest mój kulinarny hit tego miesiąca ! Zdjęcie niestety nie oddaje tego jak niesamowicie smaczne było to danie. Jedząc doznawałam kulinarnego orgazmu. Mega kremowy i delikatny, lekko słodkawy sos przełamany wyraźnym smakiem podsmażonej i chrupiącej szynki parmeńskiej. Niebo w gębie. Zachęcam wszystkich(...)dyniowo- mlecznego sosu. Gdy konsystencja sosu już nam odpowiada zdejmij patelnię z ognia i dodaj jedną łyżeczkę mascarpone. Serek rozpuści się pod wpływem temperatury sosu. Dokładnie wymieszaj i dodaj podsmażona szynkę parmeńską oraz ugotowany makaron. Ponownie wymieszaj i podawaj z dodatkową łyżeczką serka mascarpone na wierzchu. Kaloryczność: Cały obiad ma 570 kalorii
Moja Michamało charakterystyczne smakowo, dlatego aby efekt końcowy sałatki nie był mdły i nudny, postanowiłam podać ją z sosem z brandy. paluszki surimi - 250 g 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych lub najlepiej 1 długi ogórek świeży pół paczki makaronu - drobnego kapusta pekińska - 1/4 średniej(...)główki 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu 2 łyżki brandy 1/2 łyżeczki tabasco sok z 1/2 cytryny Wszystkie składniki sosu wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Surimi, ogórek i jajka pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, dodać kukurydzę, przyprawić i wymieszać z sosem
Jadło i czytadłosera żółtego 50 g papryki żółtej 20 g słonecznika 50 g orzechów włoskich Sos: 150 g jogurtu 2 łyżki domowego masła orzechowe (Przepis) 1 łyżeczka sos sojowy szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. Pokroić selera, ser, paprykę, orzechy i przełożyć do dużej miski. Dodać ziarna słonecznika i wymieszać całość. Makaron przelać(...)ponownie dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem. Krok po kroku: 1. Ugotować makaron 2. Pokroić i wymieszać wszystkie składniki 3. Dodać makaron 4. Przygotować sos 5. Połączyć całość Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka orzechowa z selerem Artykuł Sałatka orzechowa z selerem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plDzisiaj zapraszam was na pyszny makaron z kurczakiem w sosie serowym. Przepis jest bardzo prosty do wykonania, a składniki ogólnodostępne :) Potrzebujemy: 0,5 kg piersi z kurczaka 300-400g makaronu penne 50g masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka 250g startego sera żółtego posiekana natka pietruszki sól, pieprz Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka myjemy i kroimy(...)wlewamy mleko, całość mieszamy aż do zagotowania. Ściągamy z ognia, dodajemy ser i mieszamy do postania gładkiej konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem. W dużym naczyniu mieszamy razem makaron, kurczaka i sos. Po wyłożeniu na talerz posypujemy pietruszką. I nasz szybki obiad gotowy
Kolejny blog o gotowaniuKiedy byłam mała uwielbiałam włoską kuchnie (i nadal uwielbiam!). Tata nauczył mnie dobrze gotować makaron i dobierać sosy. Siedziałam w jego bibliotece i czytałam przepisy kuchni włoskiej. Pizze, makarony i zapiekanki jadłam prawie codziennie. Ostatnio podczas porządkowania papierów znalazłam przepis na sos pomidorowy (przyznałam mu aż 9 gwiazdek na 10 możliwych do przyznania). Do starej
wegetalerzesłowo "gyros" w nazwie. I tak było tym razem. Naprawdę rzadko zawodzę się na tej teorii :) Sałatka gyros z makaronem - to ciekawe połączenie smaku świeżych warzyw, kurczaka i sosu majonezowo-ketchupowego. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Przełożyć do głębszego naczynia, posypać niewielką ilością przyprawy gyros i polać(...)olejem. Paprykę oczyścić z nasion i razem z ogórkiem oraz cebulą pokroić w kostkę. Przygotować sos, łącząc majonez, jogurt i ketchup. W dużej misce wymieszać kurczaka, makaron, pokrojone warzywa i przygotowany sos. Podawać schłodzoną po minimum 1 godzinie. Inspiracja: przepisy.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchnimakaronu (muszelki) 450 g boczniaka 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta oregano 1 łyżka sosu sojowego szczypta majeranku sól pieprz tłuszcz do smażenia natka pietruszki Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą i odstawić. Boczniaka posiekać w paseczki, marchewkę i pietruszkę pokroić w zapałkę, cebulę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać w naczyniu(...)płyn. Dodać przyprawy i sos sojowy, podlać szklanką wody i dusić aż grzyby i warzywa będą miękkie. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, w razie potrzeby dodać odrobinę wody. Sos wymieszać z makaronem i podgrzać przed podaniem. Posypać posiekaną natką pietruszki
Gotowanie jest łatwepyszne i syte danie! Składniki: 18 arkuszy papieru ryżowego 18 krewetek (np. Vannamei) 1 marchewka 1/2 zielonego ogórka kiełki rzodkiewki 4 łyżki masła 3 ząbki czosnku 100 g makaronu ryżowego sos sojowy natka pietruszki (suszona lub świeża) szczypiorek sól Przygotowanie: Krewetki podsmażamy przez parę minut na maśle wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz natką pietruszki. Delikatnie solimy(...)Marchewkę i ogórka obieramy ze skórki i kroimy na paski (przydatny jest w tym celu nożyk do warzyw lub nożyk do krojenia sera). Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą. Gdy zmięknie mieszamy go z dwoma łyżkami sosu sojowego. Wlewamy na talerzyk wodę i zamaczamy w niej arkusz papieru ryżowego przez parę sekund. Gdy zmięknie rozkładamy go na desce i na jego
Taste TherapyPulpety najczęściej podawane są z sosem do makaronu, serwowane w bułce z dodatkiem sosu zazwyczaj pomidorowego lub z ziemniakami jako mięsny dodatek do obiadu. Zupa z kalarepy z pulpecikami Jestem ciekawa ilu z Was podało kiedykolwiek pulpety z zupą. Okazuje się, iż ta forma serwowania pulpetów nie jest aż tak popularna jak te pozostałe a naprawdę szkoda, bo wywar jaki
mecooksweekend, po prostu kup produkty, które mogą być bazą do dań – produkty uniwersalne, które często jesz. Ja do takich produktów bazowych zaliczam kurczaka, jajka, mleko, mąkę, makaron, śmietankę (do sosów i do makaronów), pomidory, szynkę, ser i pieczywo (kup więcej i zamroź, jeżeli jeszcze jest świeże, będziesz mieć na czarną godzinę) – to kilka składników, z których zrobisz smaczne
Kuchnia Bazyliioraz przyprawy, wymieszać do dokładnego połączenia, wystudzić. Dodać bób, wymieszać. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Przed odcedzeniem z makaronu odlać 1/3 szklanki wody. Do ugotowanego, gorącego makaronu dodać sos i odmierzoną wodę z gotowania makaronu, wymieszać. Porcje przekładać na talerz, z wierzchu posypać parmezanem i udekorować natką pietruszki. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi