makaron z serem - 5662 przepisów (strona:86/378)

Lazania z kapustą włoską i kurczakiem 302

zimne mleko i doprowadzić do wrzenia. Gęsty sos doprawić do smaku świeżo startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Odstawić z palnika, dodać garść startego sera, wymieszać. NASTĘPNIE: Na dno formy wylać troszkę beszamelu, rozłożyć płaty makaronu, na nich rozłożyć 1/3 kurczaka, 1/3 kapusty, 1/3 plastrów pomidora, posypać(...)bazylią, polać 1/4 beszamelu i posypać 1/4 sera. W ten sposób ułożyć jeszcze dwie warstwy. Na wierzchu rozłożyć ostatnią porcję makaronu, wszystko lekko docisnąć dłonią. Makaron dokładnie posmarować resztą beszamelu i posypać pozostałym serem. Piec 40-45 minut w temperaturze około 180-190 stopni (160-170 z termo obiegiem) Podawać na gorąco

Kuchenne zapiski Edyty
Zapiekanka makaronowa z serem i szynką (moja wersja mac&cheese) 893

szynką. Jeśli dodamy do niej sałatkę z pomidorów z cebulką, albo z kiszonego ogórka - wyjdzie z tego całkiem przyzwoity obiad. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 500 g drobnego makaronu (drobne kolanka, macaroni) 300 g żółtego sera o wyrazistym smaku (u mnie królewski albo radamer) 6 plasterków chudej szynki garść pokrojonego szczypiorku 2 szklanki mleka 1łyżk1 masła 1 łyżka mąki pszennej 1/4 łyżeczki(...)się połączyło. Skontrolować smak - być może trzeba będzie doprawić solą i pieprzem. Do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej (ok. 30x20 cm) wyłożyć makaron. Posypać porwaną, albo startą mozarellą i zapiekać przez 20 minut w temperaturze 190 stopni aż ser na wierzchu się zrumieni. Podawać z sałatką ze świeżych warzyw

Kulinarne Inspiracje
Cannelloni ze szpinakiem 119

sól, pieprz, 2 łyżki masła,   Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa,   Dodatkowo:   makaron cannelloni, 150 g żółtego sera   Wykonie: Szpinak rozmrażamy następnie dusimy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż   będzie miękki. Pod koniec dodajemy(...)należy dolać więcej mleka. Gotowym farszem napełniamy nie ugotowany makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie wcześniej smarujemy masłem lub olejem.   Wierzch makaronu polewamy dokładnie i obficie sosem beszamelowym.   Na wierzch sypiemy startym serem. Pieczemy przez ok. 45 minut w 180C. Smacznego

Passion of Cooking
makaron z fetą i oliwkami 150

składniki: ok. 300 g makaronu kokardki 150 g sera feta ok. 2 garście czarnych oliwek 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano świeża natka pietruszki lub oregano lub bazylia tłuszcz do smażenia wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy posiekany czosnek, chwilkę dusimy. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą(...)pieprzem oraz oregano. Mieszamy i chwilę dusimy. Dodajemy ugotowany makaron, pokrojone w plasterki oliwki i mieszamy. Wykładamy na talerze, na wierch dajemy pokrojony ser feta i posypujemy świeżymi ziołami

Domowy Smak Jedzenia
Spaghetti z białymi szparagami i truflami 178

cienutkie plasterki. Dołóż do masła i podgrzewaj przez kilka minut, aż poczujesz truflowy aromat odcedzić makaron na durszlaku zachowując 1/4 szklanki wody z gotowania. Dodać makaron na patelnię i zerztrzeć połowę sera, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać, w razie potrzeby dodać wodę z gotowania makaronu i 1 łyżke oliwy truflowej wyłożyć makaron na podgrzane talerze, oprószyć czarnym pieprzem, zetrzeć resztę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lasagne drobiowa 102

beszamelowy. Ułożyć płaty makaronu. Polać sosem pomidorowym a następnie beszamelowym i posypać serem (mozzarellą oraz utartym parmezanem). Ułożyć tak 2-3 warstwy. Ostatnią warstwę stanowi makaron polany sosem beszamelowym i posypany serem. Piec w temperaturze 175°C około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać kilka minut przed pokrojeniem

Bullio
Lasagne drobiowa 148

beszamelowy. Ułożyć płaty makaronu. Polać sosem pomidorowym a następnie beszamelowym i posypać serem (mozzarellą oraz utartym parmezanem). Ułożyć tak 2-3 warstwy. Ostatnią warstwę stanowi makaron polany sosem beszamelowym i posypany serem. Piec w temperaturze 175°C około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać kilka minut przed pokrojeniem

Bullio
Lasagne drobiowa 610

beszamelowy. Ułożyć płaty makaronu. Polać sosem pomidorowym a następnie beszamelowym i posypać serem (mozzarellą oraz utartym parmezanem). Ułożyć tak 2-3 warstwy. Ostatnią warstwę stanowi makaron polany sosem beszamelowym i posypany serem. Piec w temperaturze 175°C około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać kilka minut przed pokrojeniem

Bullio
Makaronowe babeczki z boczkiem i ciecierzycą 301

200g makaronu wstążka (u mnie Makaron Międzybrodzki),  200g wędzonego boczku,  zielona papryka,  cebula,  ząbek czosnku,  100g startego żółtego sera,  2 jajka,  sól, pieprz,  1/2 puszki ciecierzycy. Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić.  Boczek pokroić w kosteczkę(...)podsmażyć bez dodatku tłuszczu, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulką oraz czosnek. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w krótkie paseczki paprykę. Dusić chwilkę.  Masę wymieszać z makaronem. Dodać rozkłócone jajka, starty żółty ser, opłukaną i odsączoną ciecierzycę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę przełożyć do natłuszczonych i wysypanych bułką tartą foremek na muffinki.  Piec około 25 minut

Z miłości do słodkości
Kremowy makaron z groszkiem i boczkiem 109

Idealne dla zabieganych. SKŁADNIKI: 200 g makaronu - dowolny kształt, ( u nas "makaron szlachecki, lane kluski" z Biedronki) 10 - 15 dag boczku wędzonego pół cebuli pół szklanki mrożonego groszku mały kubek śmietanki 12 lub 30 % (u nas 12%) 2 ząbki czosnku papryka słodka wędzona majeranek sól pieprz tarty ser do posypania na wierzch, najlepiej twardy - opcjonalnie (u nas ser piwny(...)solą i pieprzem. podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do zagotowania. Makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię do sosu. Wyłączamy ogień i mieszamy, aby sos ładnie przywarł do makaronu.  Serwujemy bezpośrednio po ugotowaniu, posypane serem (opcjonalnie). WSKAZÓWKA:  Aby sos ładnie oblepił makaron gotujemy go w wodzie bez dodatku oleju i nie płuczemy wodą. Woda sprawia, ze skrobia, zostaje zmyta, przez

Kuchnia od dwojga
Spaghetti z letnimi warzywami w sosie śmietanowo- serowym 150

długo stać przy garach.  SKŁADNIKI: 250g makaronu spaghetti, 1 cukinia, 1 papryka czerwona, 100g pomidorków cherry, 1 cebula, 1 szklanka śmietany 30%, 50g sera żółtego, 4 łyżki oliwy, oregano, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Makaron spaghetti gotuję al dente w osolonej wodzie. 2. Cukinię i paprykę kroję w paski. Cebulę kroję w kostkę. Ser żółty ścieram na tarce(...)małych otworach. 3. Na oliwie szklę cebulę. Do cebuli dodaję cukinię, paprykę i pomidorki cherry. Smażę około 10 minut. Warzywa zalewam śmietaną i dodaję żółty ser. Duszę około 3 minut. Dodaję ugotowany makaron spaghetti. Mieszam i duszę jeszcze przez 2 minuty. Potrawę doprawiam do smaku oregano, solą oraz pieprzem

Tradycyjna kuchnia Kasi
PYSZNA LASAGNA Z PRZEPISU BABCI FRANCZESKI 176

jest tak smaczne, że postanowiłam wykraść przepis i się nim z Wami podzielić! SKŁADNIKI : ( dla 2 osób ) makaron na lasagne – 6 płatów sos bechamele – 250 ml mięso mielone – 30 dkg cebula – 1 duża sztuka pomidory w puszcze – 1 puszka 400 gram ser parmezan – 10 – 15 dkg ser żółty – 20 dkg szynka – 20 dkg oliwa z oliwy przyprawa do mięsa mielonego(...)parmezan zetrzeć na tarce. Szynkę pokroić na małe kawałki. Przygotować blachę do pieczenia. Na spód blachy dać masło. Na masło nałożyć trochę pomidorowego sosu. Zakryć płatem makaronu. Dać znowu pomidorowy sos. Posypać serami i szynką. Polać sosem beszamel. Nałożyć kolejny płat makaronu i czynności powtarzać do ostatniego płatu. Na górę polać więcej sosu bechamel. Piec na funcji góra/dół

kuchniabellissima.wordpress.com
Spaghetti po bolońsku 155

papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej 1 łyżeczka bazylii suszonej 1 łyżeczka tymianku suszonego 2 łyżeczki oregano suszonego sól, pieprz 1 łyżeczka oleju 100g sera z niebieską pleśnią Bergader Edelpliz 250g makaronu spaghetti Przygotowanie: Makaron ugotować według wskazówek z opakowania. Cebule i czosnek obrać, posiekać drobno. Olej rozgrzać w rondelku, przesmażyć cebulę i czosnek na rumiano. Dodać mięso(...)sporym ogniu. Następnie zmniejszyć gaz i gotować aż osiągnie pożądaną gęstość. Można do garnka dodać makaron i wymieszać z sosem, a można po prostu polać sos na makaron. Po wierzchu posypać grudkami sera z niebieską pleśnią. Kiedy ser lekko rozpuści się w gorącym sosie, danie jest gotowe

Cakes By Kejt
Jej piękne czarne oczy ,czyli ryba w makaronie z oliwkami ---I suoi bellissimi occhi neri, o il pesce in pasta con olive 154

świeży pęczek dowolna ryba ,u mnie sum afrykański sol,pieprz do smaku 250 g. makaron świderki ( Makaron Świderek owsiany Makaron Jastrzębski -5 jajeczny) wody letniej tyle ,aby zakryła makaron oliwki czarne ser parmezan do posypania liście świeżej bazylii do dekoracji kieliszek oliwy z oliwek pół papryki czerwonej pokrojonej w kostkę liść selera 2-3 gałązki Wykonanie Garnek nagrzewamy dość dobrze(...)gałązki i szpinak zielony. Następnie wrzucamt makaron suchy ,dolewamy wody do zakrycia makaronu i dalej pod przykryciem dusimy 5-6 minut,aż makaron będzie al dante W czasie ,gdy makaron będzie dochodził do siebie ,ryba zdąży się uprażych w sosie powstałym.Teraz pozostaje nam tylko dodać sól i pieprz do smaku i pozostawienie potrawy na 3-4 minuty pod przykryciem

w mojej kuchni
Makaron penne z sosem z sera koziego i szpinakiem 201

wytrawny. Najbardziej znane jest oczywiście znany makaron spaghetti z sosem bolognese, jak i tradycyjna lasagne z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Dzisiaj przedstawiam przepis na makaron penne z kremowym sosem, który jest z dodatkiem sera koziego i suszonej bazylii. Jeśli nie przepadacie za kozim serem, możecie zastąpić go zwykłym żółtym, jednak smak dania będzie zmieniony. Użyłam również szpinaku i pieczarek(...)sprawdzi się również cukinia. Uwierzcie, jest prosty i szybki w przygotowaniu. Życzę smacznego! porcja dla 2 osób Składniki: około 180 g makaronu penne ( rurki – polecam kukurydziany) 1,5 szklanki mleka łyżka mąki orkiszowej/pszennej/jaglanej (dowolna) 3/4 szklanki startego sera koziego pieprz, sól, szczypta cukru 3 garście szpinaku 1/2 cukinii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii Przygotowanie

Jaglusia