wyczekiwanego przepisu! Nie ma lepszego połączenia smaków niż ser pleśniowy w towarzystwie gruszki i podbijających smak orzechów włoskich! Do tego lampka wina i kolacja dla dwojga przerodzi się w ucztę dla podniebienia. Wypróbujcie sami, a gwarantuję, że zakochacie się w tym daniu. Składniki na porcję: -50g makaronu (u mnie tagiatelle ze szpinakiem) -40g gorgonzoli(...)wlewamy mleko i wrzucamy kawałki gorgonzoli oraz posiekany ząbek czosnku. Gotujemy na małym ogniu pod przykrywką, co jakiś czas mieszając, by ser dokładnie się rozpuścił. Zdejmujemy pokrywkę i trzymamy jeszcze chwilę na ogniu, żeby sos zgęstniał. Odcedzamy makaron i przekładamy do rondelka. Dodajemy sól, świeżo zmielony pieprz i pokrojoną w kosteczkę gruszkę. Mieszkamy dokładnie i przekładamy do miseczki. Posypujemy orzechami
Gawron w rosolepodsmażyć do miękkości. Odstawić. 2. Szpinak odmrozić na patelni, cukinię zetrzeć na plasterki i dodać do szpinaku, chwilkę poddusić do miękkości. 3. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. 4. Na oddzielnej patelni zeszklić czosnek na maśle, dodać ser, poczekać do rozpuszczenia, dodać śmietanę i wymieszać. Sos przelać do warzyw i doprawić solą. 5. Makaron odcedzić i dodać na patelnię
Mama z miastainnego dowolnego oleju) 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól i świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki oregano 2 czubate łyżki sera Grana Padano (lub Parmezanu) 100 g świeżych niewielkich kurek 1 łyżeczka klarowanego mała gruby makaron Makaron ugotować al' dente w osolonym wrzątku. Umytą rukolę zmiksować z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać powstałe pesto. Kurki oczyścić i poddusić(...)klarowanym maśle, dodając pod koniec sól i świeżo mielony pieprz. Makaron odcedzić, zostawiając ok. 1/2 szklanki wody. Dodać pesto i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerze. Udekorować serem Grana Padano, kurkami i świeżo mielonym pieprzem. Danie podawać ciepłe
Czerwień i błękittymianku, w towarzystwie skwarek z chrupiącego boczku, czerwonej cebuli, koziego sera i czarnych oliwek, a do tego zaskakujący element dodający odrobiny słodyczy - suszona żurawina. Wszystko zatopione w aksamitnym, śmietanowym sosie, ale którego jest nie za wiele, akurat tyle, by nie zdominować potrawy. Całość smakuje rewelacyjnie i jestem pewna, że makaron w takiej wersji przypadnie Wam do gustu :) Za przepis bardzo(...)smażenia dodaj pokrojone w grubsze plasterki oliwki i całą żurawinę, podsmaż wszystko 1-2 minuty . Do garnka z makaronem dodaj boczek z cebulą, kurczaka z oliwkami i żurawiną wraz z powstałymi sokami, podgrzej całość, mieszając dokładnie. Dorzuć poszarpany kozi ser i śmietankę. Ma powstać jednolity, aksamitny sos. Gotowe danie możesz posypać świeżo posiekaną bazylią. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonygyros łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki mąki pszennej garść startego żółtego sera lub parmezanu (opcjonalnie) Wykonanie: Mięso kroimy w cienkie paseczki, oprószamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę oleju i łyżeczkę przyprawy gyros i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Brokuły gotujemy na półtwardo. Makaron gotujemy al dente. Cebulę kroimy w kostkę. Mięso oprószamy mąką, podsmażamy na łyżce(...)rzadki to zagęszczamy mąką). Na końcu dodajemy brokuły podzielone na mniejsze części oraz posiekaną natkę pietruszki. Delikatnie mieszamy. Dodajemy odsączony makaron i mieszamy, aż pokryje się sosem. Wykładamy na talerze, możemy obsypać startym żółtym serem lub parmezanem. SMACZNEGO
Smak mojej kuchnismaku jest dość łagodne, wyczuwalny jest wyraźnie smak czosnku i grana padano. Całość miksujemy na jednolitę masę. Do smaku można dodać soli, ale pamiętajcie, że ser jest już słony. Podajemy wymieszany z ulubionym makaronem lub posmarowane na czosnkowych grznakach jako bruschetta czy crostini; taki dodatek do zupy z pewnością wzbogaci jej smak
Moja smaczna kuchniaminut obiad lub kolacja gotowe! SKŁADNIKI: puszka tuńczyka w sosie własnym opakowanie sera feta 150g (polecam prawdziwy grecki, można go kupić już niemal w każdym supermarkecie) gałązka pomidorków koltajlowych 15-20 dużych czarnych oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek do smażenia sól, pieprz, oregano makaron (spaghetti lub penne) PRZYGOTOWANIE: Nastawiamy wodę na makaron. Czosnek kroimy drobno
Kuchnia w bieguosoby. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g) 1 duża śmietana 18% (330g) 270g sera feta lub sera sałatkowego słonego 450 g szpinaku mrożonego lub świeżego posiekanego 1 ząbek czosnku 3 łyżki masła 1 opakowanie makaronu spaghetti do smaku: sól, pieprz biały, szczypta oregano WYKONANIE Danie przygotowuje się prędko, więc warto wcześniej zagotować sobie już wodę na makaron(...)jakiś czas żeby z szpinaku odparował nadmiar wody. Do szpinaku dodać śmietanę, tuńczyka wraz z sosem i rozdrobniony ser. Wymieszać wszystko i doprawić solą, pieprzem i szczyptą oregano. Mieszać do momentu, aż cała masa będzie gorąca. Podawać od razu z makaronem, bo zimne traci dużo na smaku
Passions hobbies lifedużej mierze światło, sałata, pomidory i ilości sera feta nie do przejedzenia. Błyskać lubię w towarzystwie, szczególnie dobrym jedzeniem i szczerym u(śmiechem). Podobno donośnym. W czeluściach lodówki znalazłam szpinak, kawałek cukinii i natkę pietruszki. Zawsze w lodówce mam masło, mam czosnek i mam mleko. W spiżarni jest cały arsenał makaronów, kasz i mąk. Jak się okazało pole do popisu(...)jedzeniem. Składniki (na naczynie żaroodporne o wymiarach 25 cm x 15 cm, około 4 porcje): 10-12 plastrów makaronu lasagne (tak by powstały 4 warstwy w naczyniu) 200 gram mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 50 gram sera feta 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki śmietany 12% garść natki pietruszki 1/4 cebuli czerwonej 1 mała
Mango Papajababci, aromatyczne borowiki, brązowe pieczarki portobello o smaku pieczonego mięsa, kremowa gorgonzola ze śmietaną i aromatyczna macierzanka (zapach bardziej intensywny od tymianku), idealnie pasująca do grzybów i sera. Jeśli szukacie prostych i zarazem wyjątkowych potraw, ta bez wątpienia powinna trafić na Waszą listę przebojów kuchennych. Użyte składniki są dostępne przez cały rok, więc możecie się cieszy niezwykłymi smakami niezależnie(...)zachowają swój intensywny kolor i choć będą podgotowane, nadal będą wyglądały na świeżo zerwane z krzaczka. Czas przygotowania: 25 minut + moczenie grzybów Porcje: 4 Składniki: 1/2 opakowania makaronu Czaniecki tarte, 4 duże pieczarki portobello, 4 okrągłe cukinie, 20 g suszonych borowików, 700 ml bulionu, 100 g śmietany 30%, 2 czubate łyżki łagodnej gorgonzoli (np. Cremoso Galbani), 1 szalotka
SzczyptaSmaQpomidorach z selerem naciowym Makaron z jagodami Spring rollsy warzywno-kwiatowe Zupa z botwiny Zupa szczawiowa z chrzanem Lekka sałatka z serem pleśniowym Mleko z orzechów laskowych Antipasto - i love it! Imbirowy napój na przeziębienie Makaron z kurczakiem i cukinią Szybki piątkowy obiad Placuszki jogurtowe z malinami i bananami
Codzienna kuchnia niecodziennaProste i szybkie danie z makaronem pełnoziarnistym. Do sosu pod koniec gotowania można dodać ok 100 g startego sera. Pysznie smakuje z dużą ilością zieleniny. Ja dodaję świeżą pietruszkę i szczypiorek. Składniki na 2 porcje: 150-200 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty penne) 500 g brokułów świeżych lub mrożonych 250 ml kremówki 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki szczypiorek
Ze smakiem i z pasjąŁatwe Tanie Prosty przepis na makaron ze szpinakiem. Niebo w gębie! Składniki opakowanie mrożonego szpinaku (około 0,5kg) 0,5 kg makaronu 4-5 ząbków czosnku 1 szklanka przegotowanej wody kawałek twardego, białego sera Sposób przyrządzenia 1 Szpinak wrzucić na patelnię, podsmażyć. Czosnek drobno posiekać, dodać do szpinaku. Całość zalać szklanką wody i podgrzewać do […] Artykuł Makaron ze szpinakiem
PysiaGotuje.pljest przepyszny na zimno, rewelacyjny na ciepło, wspaniale się rozpuszcza pod wpływem pieczenia w piekarniku, jak i podczas mieszania go z gorącym makaronem. Niezastąpiony do sałatek, lasagne czy jako ekskluzywny dodatek do zup. Oryginalny Ser Koryciński „Swojski” powinien posiadać etykietę z logo Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz logo Ser Koryciński „Swojski”. Ser Koryciński „Swojski” z firmy Zarzeccy posiada Świadectwo Jakości wydane
Z Kuchni Do Kuchnifilety 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól pieprz 1 mała cebula 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 serek topiony (bez dodatków) ok 50 g sera typu brie 100 g zielonego groszku 300 - 400 g makaronu pełnoziarnistego listki mięty do posypania Kurczaka kroimy w nie za duże kawałki. Jeśli mamy ćwiartki to najpierw ściągamy z nich skórę i oddzielamy od kości
Kuchnia od dwojga