makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:209/561)

Sałatka z kurczakiem i makaronem 160

oleju - dwie łyżki majonezu - sól, pieprz - czerwona słodka papryka - suszone: tymianek, bazylia, oregano (lub inne zioła) Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. 2. Pierś z kurczaka kroimy na nieduże kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, przyprawiamy odrobinę solą i pieprzem. Podsmażamy na dosyć dużym ogniu, a kiedy nie będzie już(...)widać surowych fragmentów wlewamy na patelnie wino i około 1/3 łyżeczki czerwonej papryki. Smażymy do momentu, aż całe wino wyparuje i odstawiamy do wystygnięcia. 3. Kroimy bardzo drobno cebulę i ogórki konserwowe. Paprykę kroimy na nieduże kawałki. Mieszamy w misce z makaronem, kurczakiem i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem, bazylią i oregano. Smacznego

Kraina Tysiąca Smaków
Makaron pełnoziarnisty z brokułem i sosem serowym 198

zawiera dużą dawkę błonnika. Jeżeli macie ochotę na smaczny, prosty obiad i nie macie ochoty spędzić godzin w kuchni, ten przepis jest dla Was;)  Serdecznie polecam ;) Składniki: opakowanie makaronu pełnoziarnistego  cały brokuł 300 g sera żółtego szklanka wody  180 ml śmietany 18 % 2 cebule łyżka masła 2 łyżki mąki  sól do smaku  pieprz do smaku(...)garnuszka wlewamy roztrzepaną ze śmietaną wodę oraz dodajemy ser żółty i zagotowujemy. Gdy sos zacznie się gotować dodajemy do niego zawartość patelni i dokładnie mieszamy, do uzyskania jednolitego, gładkiego sosu. Na koniec doprawiamy go pieprzem i solą.  Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek do miękkości. Brokuł dzielimy na koszyczki i myjemy. Wlewamy do garnka wodę

Krakowskie smaki Ani
Makaron z burakiem, jabłkiem i prażonym słonecznikiem 182

rzodkiewki 1 łyżeczka soku z limonki 2 łyżki oleju rzepakowego Świeżo mielona sól morska Świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z łyżką oleju rzepakowego. W tym samym czasie na czystej, suchej patelni prażymy pestki słonecznika na złoty kolor. Gdy nabiorą koloru, dodajemy łyżkę oleju rzepakowego oraz drobno posiekane buraczki z czosnkiem (użyłam

Kuchnia w czekoladzie
Spaghetti aglio olio e peperoncino 109

jest podane na opakowaniu i to naprawdę jest dobry zwyczaj). W tym, czasie podsmażamy na oliwie czosnek, chili i natkę. Makaron prosto z garnka, jeszcze taki ociekający trochę wodą, wyjmujemy specjalną łyżką (lub czymkolwiek chcemy) i wrzucamy na patelnię. Mieszamy wszystko, solimy do smaku, smażymy jeszcze kilka chwil i gotowe. Podajmy :) Prawdziwe aglio olio e peperoncino ma chyba, jeśli się

Marder&Marder Manufacture
Stir - fry z kurczakiem i makaronem ryżowym 232

odstawić. Wszystkie płynne składniki oraz cukier podgrzać w rondelku tak aby połączyły się z sobą, tworząc jednolity sos. Na dużej patelni (lub jeżeli ktoś posiada to w woku) rozgrzać olej i usmażyć mięso. Pod koniec smażenia dodać kukurydzę, brokuły, makaron, sos i podsmażać około 3 min. Podawać z posiekanym szczypiorkiem i posiekaną papryczką chili

cooklife
Szpinakowo-paprykowe świderki z tostową kruszonką 169

dynię obieramy, kroimy w kostkę, por siekamy w pół krążki nożem. Szpinak płuczemy na sicie. Na patelni  rozgrzewamy klarowane masło, dodajemy pokrojone warzywa, na końcu szpinak i podduszamy około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Poduszone warzywa mieszamy w garnku z makaronem, doprawiamy sola i pieprzem do smaku, przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos beszamelowy: Masło, mąkę

Wanilia i Kardamon
Sos pomidorowy do pizzy i makaronu 185

łyżeczki czosnku granulowanego (do makaronu lepszy jest niedźwiedzi) 1/2 łyżeczki cukru (można pominąć przy sosie do makaronu) pieprz czarny sól oliwa z oliwek Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Czosnek obieramy i również drobno siekamy, jeśli nie mamy praski.  Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę. Dodajemy pokrojony czosnek lub przeciskamy go bezpośrednio na patelnię. Chwilkę smażymy

Kuchnia od dwojga
LubelLOVE inspiracje - babeczki makaronowe z warzywami 134

kostkę. Cebulę posiekać. Jogurt wymieszać z jajkami, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, dodać posiekane zioła. Na patelni rozgrzać oliwę i łyżkę masła, dodać cebulę, kiedy się zeszkli dodać paprykę, bakłażana i cukinię. Smażyć ok 10 minut. Warzywa wymieszać z makaronem i sosem jogurtowo-jajecznym. Delikatnie przełożyć do papilotek. Na każdą "babeczkę" ułożyć plasterek mozarelli. Piec w piekarniku nagrzanym

Trufelkowo
Makaron z suszonymi pomidorami i oliwkami 171

natki pietruszki 3 łyżki płatków migdałowych do smaku: sól, pieprz, ½ łyżeczki tymianku Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, skracając jednak czas gotowania o ok. 1-2 min, tak, aby był al dente. Pieczarki pokrój w plastry, cebulę i tofu w kostkę, a pomidory w plasterki. Na patelni rozgrzej bulion lub oliwę, wrzuć cebulę i dodaj do niej przeciśnięte ząbki czosnku(...)też pokrojone grzyby. Całość duś do momentu, aż większość wody z pieczarek nie odparuje (w międzyczasie na drugiej patelni delikatnie upraż migdały i posiekaj pietruszkę), a następnie dorzuć pomidory, oliwki i tofu, dopraw do smaku. Całość delikatnie podgotuj. Na koniec dodaj makaron, zamieszaj i wyłóż na talerze. Posyp hojnie uprażonymi migdałami i posiekaną natką. Smacznego

Roślinna - blog wegański
Spaghetti z sosem pomidorowo-ziołowym i mielonym mięsem 188

łyżki słodkiej papryki mielonej 2 ząbki czosnku 1 łyżka tartego parmezanu 200g spaghetti 2 łyżki oliwy i szczypta soli do gotowania makaronu kilka listków świeżej bazylii do dekoracji Instrukcje Pomidory wraz sokiem wlewamy do głębokiego garnka lub patelni o nieprzywierającej powłoce i podgrzewamy intensywnie przez kilka minut, aż się zagotują. Gotujemy jeszcze przez 10 minut na niezbyt dużym ogniu(...)mieloną paprykę. Dusimy pomidory z mięsem przez 25 minut pod przykryciem, powoli na małym ogniu, co pewien czas dokładnie mieszając. Po upływie tego czasu zaczynamy podgrzewanie wody na makaron, do której dodajemy 2 łyżki oliwy oraz nieco soli. Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta al dente lub normale, co pewien czas mieszając. Jednocześnie z przygotowaniem makaronu dokonujemy redukcji sosu

Kulinarna Pokusa
Farfale z sosem szpinakowym i jajkiem w koszulce 238

drobiowego lub ostatecznie wody) garść różnego rodzaju sałat ( użyłam roszponki i radicchio ) Nastawić osoloną wodę na makaron. Wrzucić na wrzącą makaron i gotować mieszając aż będzie trochę bardziej miękki niż al'dente.* W tym czasie na patelnię wlać wywar warzywny ( bulion ) .Włożyć masło ( odłożyć 1 łyżeczkę ).Zagotować. Dorzucić pokruszony zamrożony szpinak i natkę pietruszki. Gotować chwilę by szpinak sie rozmroził(...)posolić. Zawiązać szczelnie woreczki. Wrzucić do wrzątku i gotować delikatnie obracając woreczkiem w wodzie ( łyżką ) by jajko ugotowało się równomiernie przez ok. 3 minuty ( zależy od wielkości jajek .** Odcedzić makaron. Polewać sosem. Na makaronie układać jajko w koszulce ( lekko je naciąć by zaczęło wypływać żółtko). Obłożyć sałatami. Sałaty skropić dresingiem z oleju i soku z cytryny. Jajko posypać lekko mieloną

Buniabaje w kuchni
Makaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami 183

kurczaka (sól, pieprz, odrobina curry, słodka papryka) oliwa z oliwek Makaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami – przepis Makaron gotujemy al dente. Kurczaka myjemy, kroimy w większą kostkę, dodajemy odrobinę oliwy i przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Smażymy na rozgrzanej patelni już bez dodatku tłuszczu. Jak będzie usmażony, dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i smażymy ją razem z kurczakiem przez kolejne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak z cukinią w sosie śmietanowym 156

papryki 2 małe cukinie 500 ml śmietany kwaśniej 18% kilka pomidorków koktajlowych sól pieprz chili w proszku (opcjonalnie) kolorowy makaron np. świderki Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić w paseczki i doprawić  przyprawą do mięs (np. delikatem). Kurczaka podsmażyć na patelni. Paprykę pokroić również w paseczki, zaś cukinie w półkrążki. Najpierw dodać do kurczaka paprykę i chwilę podsmażyć później dodać

IMPRESJA SMAKU
Makaron z klopsikami wieprzowo-wołowymi w pysznym sosie 156

niedzielę sos z mięsa wołowego, podawała go z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Pychota. Do dziś go uwielbiam. Następnego dnia, w poniedziałek, kiedy wracałam ze szkoły jadłam go właśnie z makaronem i do tego korniszon w rękę. I w zasadzie przepis, który Wam prezentuję opiera się na podobnych smakach. Jako coś ekstra mamy w nim wędzony boczek, bukiet ziół, który dodaje(...)łyżeczki posikanych kaparów 30g masła 2 czubate łyżki mąki pszennej makaron dla 4 osób oliwa sól natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso mielone posolić i ulepić z niego klopsiki wielkości piłeczki ping-pongowej. Podsmażyć na gorącej oliwie do zrumienienia i odłożyć na papierowy ręcznik. Na patelnie wrzucić boczek i cebulę i smażyć do zarumienienia boczku. Dodać masło i mąkę

W kuchni wieczorem
Spaghetti zapiekane z cukinią 145

minut. Po tym czasie cukinię odcisnąć z nadmiaru wody. 3. cebulkę drobno posiekać, lekko zrumienić na oleju na patelni. 4. Jajka wymieszać z tartym żółtym serem, tymiankiem, dodać też trochę soli i pieprzu. 5. W dużej misce wymieszać ugotowany makaron, pokrojone w kostkę salami, zrumienioną cebulkę i mieszankę jajeczną. Całość przelać do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, piec w 180 st.C

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti ze szparagami i brokułami 86

brokuła 3 łyżki masła ząbek czosnku garstka posiekanych ziół : koperku, mięty , natki pietruszki 250 ml kwaśnej śmietany sol pieprz makaron spaghetti ser Dziugas orzeszki piniowe listki ziół do dekoracji Przygotowanie Brokuły i szparagi ugotowałem w osolonej wodzie al`dente. Na patelni rozgrzałem masło, dodałem posiekany czosnek, zeszkliłem, dodałem zioła. Smażyłem ok. pół minuty. Zdjąłem z ognia i energicznie mieszając połączyłem

R'n'G Kitchen
Jesienny makaron z grzybami, kurczakiem i szynką parmeńską 131

dopraw solą, pieprzem i czubrycą. Do podsmażonych składników dodaj rozmrożone grzyby i gotuj całość kilka minut. Na osobnej patelni usmaż szynkę parmeńską na chrupko. Do sosu grzybowego dodaj śmietanę i gotuj składniki kilka minut. Dopraw na koniec do smaku. Makaron podaj z sosem. Wierzch posyp rozkruszonymi chipsami z szynki parmeńskiej, parmezanem i pomidorkami koktajlowymi.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
MAKARON BEZGLUTENOWY Z BOCZKIEM I PIECZARKAMI 110

pieczarkami. Polecam!! :)) PRZEPIS : (porcja dla 2-3 osób) makaron penne (pół opakowania) 200 g boczku (kupuje już krojony w pudełeczku) 6-7 większych pieczarek  cebula 1-2 ząbki czosnku  sól, pieprz, oliwa 4 łyżki śmietany 18% Boczek kroimy w drobną kostkę, cebulę i czosnek siekamy. Szklimy razem na patelni. (zaczynając od cebuli). Nie dodajemy dużo(...)oliwy gdyż boczek sam w sobie jest tłusty. Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki (ja kroję bardzo drobno). Smażymy na patelni do momentu, aż z pieczarek odparuje nadmiar płynów. Dodajemy śmietanę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymany sos Mieszamy z ugotowanym makaronem. Najlepiej smakuje podawane ciepłe. Można posypać pietruszką.  SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Makaron ricciarelle w sosie serowym 131

wlałem śmietankę. Mieszałem aż do rozpuszczenia żółtego sera. Dodałem musztardę francuską, gałkę muszkatołową. Doprawiłem solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałem niepełną łyżeczkę oliwy z oliwek, dodałem pokrojoną w paski szynkę i podsmażyłem do zarumienienia, co jakiś czas mieszałem. Gorący makaron wymieszałem ze sosem. Wyłożyłem na talerz, posypałem świeżo startym parmezanem, szynką i posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
Paprykando – czyli szybki obiad 262

makaronu ( po garści różnych kształtów ) 6 jajek 6 małych plastrów boczku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Makarony gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Paprykę kroimy w paski , cebulkę w piórka , a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię , solimy , posypujemy czosnkiem,papryką ostrą i smażymy na dużym ogniu do miękkości około 6 minut. Mają być złociste i miękkie(...)ciapowate. na patelnię do jajek kładziemy tyle kawałków boczku , ile jaj będziemy smażyć i na każdy boczuś wybijamy jajko , solimy i smażymy z obu stron lub z jednej jak ktoś woli , posypujemy pieprzem Teraz pozostało złożyć elementy w danie , na talerz wysypujemy makaron , następnie warzywa , na koniec jajka i paprykando jest gotowe do podania     Post Paprykando – czyli

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania