makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:212/561)

szybkowar-pyszny rosół z kury rosołowej... 165

kucharek 2 łyżki, woda 4 litry, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba, makaron nitki 25 dag, natka pietruszki 1 pęczek mam indukcję do gotowania i cebulę przypiekam na suchej, rozgrzanej patelni = z kury rosołowej odciąć kuperek, oczyścić z resztek pierza, umyć, można zrobić porcje i włożyć do szybkowara /9 litrów/, włożyć obraną(...)pary gotować z 35 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie do rosołu wsypać mielony pieprz, przyprawę w płynie, rosół podać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem i posiekaną natką pietruszki - pyszny, klarowny, aromatyczny, rozgrzewający rosół............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti bolognese 173

mielonego mięsa 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 puszki pomidorów krojonych   sól i pieprz, przyprawa do spaghetti   makaron spaghetti z dziurką - ser parmezan - świeża bazylia Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć przez 3 minuty aż cebula się lekko zeszkli, posypać cukrem. Po tym czasie dodać mięso. Na patelni, drewnianą łyżką(...)minut, mieszając od czasu do czasu. Można podlać wodą gdyby zaczął się przypalać. Wodą również należy wyregulować gęstość sosu. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem oraz przyprawą włoską. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Polać sosem, posypać startym, serem i ozdobić świeżą bazylią. Smacznego

MarciochaKucharzy
Makaron z Sosem Pomidorowym 330

bazylia suszona sól pieprz oliwa z oliwek świeże liście bazylii (opcjonalnie) Makaron z Sosem Pomidorowym - Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie - al dente. W tym samym czasie cebulę i czosnek  siekamy w drobna kosteczkę.  Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy i wrzucamy cebulę. Smażymy do momentu lekkiego zrumienienia, a następnie dodajemy czosnek i chwilę(...)uległy przypaleniu. Do całości dodajemy pomidory i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ok. 1/2 łyżeczki suszonej bazylii. Makaron odcedzamy i mieszamy z łyżką oleju. Następnie wykładamy go na talerze i polewamy przygotowanym sosem.  Całość można posypać świeżymi listkami bazylii. Moje posty

Słodka Strona
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym 206

sosu pieczarkowego 330 ml kwaśnej śmietany 18% 2 pomidory 150 g żółtego sera sól, pieprz gałka muszkatołowa makaron lasagne Dodatkowo: naczynie żaroodporne Wykonanie: Pieczarki i cebulę kroimy w drobna kostkę i dusimy razem ze szpinakiem na głębokiej patelni (ok. 15 min.). Doprawiamy odrobinę solą i pieprzem. Do warzyw dodajemy sosy: pieczarkowy i 2 x 4 sery rozrobione

IMPRESJA SMAKU
Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 215

śmietanki 30% 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny pieprz ziołowy sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Filet łososia myjemy w zimnej wodzie a następnie dokładnie suszymy. Oprószamy solą i pieprzem.  Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy łososia z obydwu stron na złoty kolor (smażenie zaczynamy od strony ze skórką). Po usmażeniu rybę(...)odkładamy na bok i zdejmujemy z niej skórę. Odlewamy nadmiar tłuszczu z patelni i z powrotem podgrzewamy. Na gorący tłuszcz wrzucamy zmiażdżony czosnek, pokrojone w paski pomidory suszone oraz liście szpinaku. Chwilę podsmażamy a następnie wrzucamy rozdrobnionego na średnie kawałki łososia. Smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy śmietankę i sok z cytryny. Podgrzewamy kolejne 5 minut. Gdy śmietanka lekko się

Qchnia po prostu
Warzywa z woka z makaronem i parmezanem / Vegetables from the wok with pasta and parmesan cheese 154

cebula dymka / 1spring onion 2 ząbki czosnku / 2 cloves of garlic 2 garści sezamu / 2 handfuls of sesame 1 łyżka oleju / 1 tablespoon oil starty parmezan / grated parmesan makaron / pasta   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, smażenie: ok. 10 min, ilość porcji: 2 Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Ogórka dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce(...)tarce na podłużne paski. Cebulkę i czosnek obieramy i kroimy na drobne kawałki. Sezam smażymy przez 1 minutę na patelni bez tłuszczu aż się zarumieni. Ser parmezan ścieramy na tarce. Wyciskamy sok z połówki cytryny. Między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Potem rozgrzewamy woka, dodajemy olej, a następnie wrzucamy cebule i czosnek. Smażymy je przez 2 minuty

Projekty ze smakiem
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 169

bulionu warzywnego lub drobiowego (lub na pół z białym wytrawnym winem) 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 200g makaronu (np. tagliatelle) sól pieprz świeżo mielony szczypta oregano Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pokrojone mięso kurczaka, suszone pomidory, zalać gorącym bulionem i dusić razem

Obiad gotowy
Wegetariańskie spaghetti bolognese 206

łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka majeranku suszonego PODAJEMY: oliwa tłoczona na zimno, pieprz mielony i bazylia. Wykonanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Około 5 minut. ( głęboka patelnia) Dodajemy następnie pomidory, soczewicę, wodę, pieczarki i gotujemy ok 10 minut. Zmniejszamy ogień dodajemy pozostałe składniki czyli bazylię, sól

Apetyt na Zielone
ZUPA A'LA ROSOŁEK W STYLU AZJATYCKIM 118

suszone 2 łyżki sos sojowy ciemny 1 łyżka woda 1.5 l. sól, pieprz świeżo mielone do smaku makaron ryżowy 1 op.  cebula prażona do posypania Metoda: 1.  Filety umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry.Doprawić sosem sojowym. Podsmażyć na patelni. 2.  Liście kapusty umyć i pokroić w mniejsze kawałki. Dodać do mięsa. Chwilę podsmażyć

Kuchnia Paulettes
Meksyk po polsku! 352

osolonej wodzie ugotować makaron (al dente), odcedzić go. 2.        Pieczarki pokroić na półtalarki, a resztę  warzyw i mięso w kostkę. 3.        Pieczarki i mięso usmażyć na patelni, posolić i popieprzyć. 4.        Następnie zeszklić cebulę i czosnek(...)kuchni meksykańskiej 8.        Następnie dodać koncentrat pomidorowy. 9.        Gdy mniej więcej połowa wody wyparuje, dodajemy gorący makaron. Wszystko wymieszać. Smacznego

Fabryka pomysłów
Sakiewki naleśnikowe z dżemem i białym serem 263

łyżki śmietany 18%, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1/2 łyżki cukru, Dodatkowo: 1/2 słoiczka dżemu wiśniowego ORZECH, kilka nitek ugotowanego makaronu spaghetti olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta razem ze sobą mieszam, tak aby nie było grudek. Na patelni z rozgrzanym olejem smażę cienkie naleśniki. 2. Masa serowa: Ser kruszę i przekładam do miseczki. Dodaję cukry i śmietanę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Makaron długie wstążki w sosie grzybowym #lubelloveinspiracje i #lubella #lubellaikoszgrzybow. 173

cebula 200 gram śmietany do zup i sosów 1 łyżka mąki 500 ml wody  sól ziołowa pieprz cytrynowy Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Grzyby oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na durszlaku. Na patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulkę w piórka oraz grzyby. Małe w całości a większe kroimy na kawałki. Podsmażamy(...)wodę z mąką oraz śmietaną. Gładki płyn wlewamy do usmażonych grzybów, doprawiają silą i pieprzeam. Mieszamy do zgęstnienia sosu i zagotowania, również kilka minut. Taki sos mieszamy z ugotowanym makaronem i mamy gotowe danie. Do grzybów pasuje świeża natka pietruszki więc możemy posypać po wierzchu. #lubelloveinspiracje i #lubella #lubellaikoszgrzybow

Życie zaczyna się w kuchni
Makaron kolanka z czerwoną kapustą i groszkiem. 188

cebula 1 duży ząbek czosnku 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku jogurt typu greckiego oliwa z oliwek pieprz, tymianek sos sojowy Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kapustę szatkujemy na cieniutkie paseczki, cebulę kroimy w kosteczkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej cebulę do miękkości. Dodajemy do cebuli kapustę, zielony groszek i podlewamy wodą. Gotujemy(...)wystarczy jedna duża łyżka z 1/2 łyżki mąki. Dla tych, którzy są bardziej "vege" proponujemy sos zaprawić np. drobnymi otrębami. Chwilę jeszcze sos dusimy, aby zgęstniał i dodajemy do makaronu wcześniej odcedzonego i lekko przelanego oliwą z oliwek. Dobrze wszystko mieszamy i podajemy na talerze. Życzymy smacznego :) Pozdrawiamy

vegetanie
Zapiekanka makaronowa z pomidorkami, mozarellą i oliwkami 223

oliwek sól i pieprz do smaku liście bazylii do posypania gotowej zapiekanki Przygotowanie:  Makaron ugotować al dente (2 minuty krócej niż  na opakowaniu) w osolonym wrzątku. Odcedzić.  Seler naciowy pokroić w plastry, cebulę w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.  Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej seler naciowy, dodać cebulę. Smażyć razem, aż warzywa zmiękną. Dodać

Kulinarne Inspiracje
Spaghetti ze szparagami 188

kalorii!) sprawiają, iż szparagów nie powinno zabraknąć w diecie. Składniki : 1 opakowanie makaronu spaghetti zielone szparagi ( dla 2 osób zużyłam pół pęczka) śmietana 18% – mały kubeczek starty ser żółty ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie : Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Na patelni(...)rozgrzać masło, dodać pokrojony na drobno czosnek oraz pokrojone w nieduże kawałki szparagi. Wlać śmietanę, przykryć patelnię i dusić całość przez parę minut. Dodać garść startego sera, zmielony pieprz i sól do smaku. Cały czas mieszać, aż ser się rozpuści. Dodać ugotowany, odcedzony makaron. Podawać posypanym parmezanem lub drobno startym żółtym serem. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż

Smaczne Potrawy
Penne z bakłażanem 132

przygotowania: Makaron wsypać do gotującej się osolonej wcześniej wody( 1 litr wody na 100 g makaronu).  Gotować do zmiękczenia, odcedzić. Bakłażan + cebula pokroić w kostkę. W tym przypadku bardzo ważna jest cebula, ma to być ładna duża kostka. Pokrojone warzywa przełożyć do patelni, dolać oliwę, smażyć ok. 3 minut mieszając. Po upływie czasu, kiedy cebula i bakłażan będą

pieprzny smaczek