fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy 1 duża czerwona papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia oregano, cynamon słodka papryka, chilli kmin rzymski mielony sól, pieprz dodatkowo 250 g makaronu Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, paprykę kroimy w kostkę. Fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy. Cebulę wrzucamy na patelnię podsmażamy, dodajemy(...)przez praskę, chwile smażymy. Dodajemy nasze mięso mielone, smażymy aż nabierze ładnego brązowego koloru. Dodajemy pomidory z puszki, pół szklanki wody, całość dokładnie mieszamy. Dorzucamy nasze przyprawy i dusimy ok. 20-25 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę, kukurydzę, koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem jeszcze 10 minut. Makaron (u mnie razowy penne) ugotować al dente
magiczna kuchnia Kasiparze kalafior. Lekko, smacznie i dietetycznie. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) * filet z kurczaka – 1 szt * suszone pomidory – 4 szt * olej kokosowy do smażenia- 2 łyżki * suszony czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz, chili DODATKOWO: * makaron pokrzywowy * kalafior * świeża pietruszka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filet z kurczaka rozbijamy, oprószamy odrobiną soli, pieprzu, chili i czosnku niedźwiedziego ( z 2 stron ). Układamy suszone pomidory
Ostra na Słodkowędzonego boczku 30 dag tatrego parmezanu 2 jajka 200 ml śmietanki 36 % 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka listków bazylii sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie jajka roztrzepujemy w niewielkiej miseczce wraz ze śmietanką i odstawiamy. Boczek kroimy(...)drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy boczek do lekkiego zarumienienia, dodajemy cebulę wraz z czosnkiem. Całość smażymy około 3 minut, po tym czasie dodajemy ugotowany makaron, ponownie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Makron polewamy śmietanką wraz z roztrzepanymi jajkami i jeszcze raz mieszamy. Jajka nie mogą się ściąć
Menmagazinegrzyby - czerwona kapusta - cebula Wykonanie: Łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Grzyby myjemy, kroimy i podsmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy poszatkowanej kapusty. Smażymy chwilę, a następnie dodajemy trochę wody i dusimy pod przykryciem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kiedy kapusta staje się miękka mieszamy z makaronem
Kryzysowa Książka Kucharskapokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć na rumiano kurczaka. Mięso dodawać na patelnię partiami, żeby nie wystudzi tłuszczu. Mięso pod koniec smażenia posolić. Do usmażonego mięsa dodać pesto - wymieszać. Dodać ugotowany makaron - wymieszać. Ewentualnie dodać trochę tartego parmezanu lub innego twardego sera. Smacznego
kolorowotorcikowoOpis: Sajgonki to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej. Najbardziej popularne są sajgonki z mięsem wołowym, rzadziej z kurczakiem. Coraz większą popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie. Sajgonki są smażone na głębokim oleju. Za 3 szt. sajgonek w barze zapłacimy ok 9-10 zł. Dlaczego więc nie przygotowywać sobie tego dania za mniejszy koszt w domu? Wiadomo, że pierwsze zakupy będą trochę(...)starta marchewkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone i całość mieszamy ze sobą i smażymy. Po usmażeniu, masę przekładamy do większej miski. Do tego wrzucamy gotowe i posiekane grzyby mun oraz posiekany makaron sojowy. Dodajemy sos sojowy i rybny. Gdy masa wystygnie wbijamy jajko i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Papier ryżowy należy zamoczyć
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneUgotować makaron wg informacji na opakowaniu. W woku rozgrzać olej kokosowy, usmażyć mięso, pod koniec dodać warzywa pokrojone w słupki (nie smażyć za długo, by zachowały swoją chrupkość) i sezam. Przyprawić do smaku. Dodać makaron, dokładnie wymieszać i zajadać. SMACZNEGO!!! *Można dodać też gotowego sosu teriyaki (ok. 100 g), wtedy można pominąć w przepisie czosnek i miód
Malinowo w kuchniząbki czosnku 150g. kwaśnej śmietany (jogurt naturalny) łyżeczka drobnych suszonych pomidorów 2 łyżki masła sól, pieprz, vegeta makaron (u mnie świderki) WYKONANIE: makaron gotujemy aldente z dodatkiem soli, filet kroimy na wąskie paski, smażymy z dodatkiem przypraw i suszonych pomidorów, dodajemy szpinak, czosnek, smażymy 5-10 min., następnie gorgonzolę kroimy w mniejsze kawałki, łączymy z kurczakiem i szpinakiem
Kuchnia Beatymakaronu, ozdobnym radełkiem z falbanką albo specjalnym nożem z kilkoma ostrzami. Wstawcie w dużym garnku wodę z solą i zagotujcie. Makaron najlepiej gotuje się zaraz po pokrojeniu. Świeży makaron do stanu „al dente” (jędrny, twardy, lekko stawia opór przy gryzieniu) gotujemy tylko około dwóch-trzech minut i od razu wyławiamy. Nie kropimy oliwą i nie przelewamy go zimną wodą(...)smak surowizny i jednocześnie stracił na ostrości. Dodajemy posiekane drobniutko, na pastę, fileciki anchois, wsypujemy pietruszkę i wlewamy łyżkę oliwy, zmniejszamy płomień i jeszcze minutkę smażymy, mieszając całość. Pieprzymy. Do gotowego sosu wrzucamy ugotowany makaron i 2 łyżki wody z gotowania, wszystko razem dokładnie mieszamy tak, żeby drobinki z sosu obkleiły makaron. Rozkładamy porcje na talerze i posypujemy chrupiącą bułką
Karo in the Kitchenoliwy sól, pieprz szczypior sposób przygotowania Filety z łososia kroimy w niewielką kostkę, oprószamy je pieprzem, delikatnie solimy, a następnie odstawiamy w chłodne miejsce. W garnku gotujemy makaron, tak aby był al dente. Fasolkę szparagową wkładamy do garnka, zalewamy wodą i krótko gotujemy (na pół twardo). Na rozgrzaną dużą patelnię dodajemy dwie łyżki masła, oraz wlewamy(...)czosnku. Następnie na patelnię dokładamy pokrojoną w paski paprykę, smażąc całość na dość dużym ogniu przez trzy minuty. Do przesmażonych warzyw dodajemy kawałki ryby smażymy jeszcze przez minutę i całość przekładamy do ugotowanego makaronu ( wcześniej odcedzonego). Do makaronu dodajemy również szparagową fasolkę, całość lekko przyprawiamy solą, oraz pieprzem i mieszamy . Żaroodporne naczynie smarujemy ostatnią łyżką masła, a następnie wkładamy
Miód i pieprzśrednia marchewka 2 średnie pieczarki 1 mała cebula 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego przyprawy: pieprz cayenne, pieprz, zioła prowansalskie, koperek 50g makaronu penne olej Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Marchew obieramy, a pozostałe warzywa kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę. Czekamy(...)trochę wody i nakrywamy przykrywą, aby wszystko się dusiło. Jeśli woda odparuje dolewamy kolejną, aż do miękkości warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Smażymy jeszcze przez chwilę. Gotowe danie przekładamy na ugotowany makaron. Smacznego
Truskawkowa Fiestapieczarek; 1 duża cebula; 125 g surowego, wędzonego boczku; 250 g kiełbasy śląskiej (u mnie drobiowa); 1 łyżka vegety; Olej do smażenia; Szczypta ostrej papryki w proszku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Przelać zimną wodą, aby się nie posklejał. Kapustę umyć, osuszyć, wyciąć głąb i drobno poszatkować. Przełożyć
Gospodyni Miejskasól pieprz Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną drobno cebulę i czosnek, a następnie dodać mięso. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Łyżeczką napełniać rurki makaronu. Do naczynia żaroodpornego wlać tłuszcz z patelni pozostały ze smażenia mięsa i układać na nim rurki makaronowe wypełnione mięsem. Sos 1 puszka pomidorów 200 ml kwaśnej śmietany sól pieprz papryka słodka papryka ostra bazylia dodatkowo
O kuchni z uczuciempatelnię, na której wcześniej rozgrzaliśmy łyżkę masła. Szynkę delikatnie przesmażamy, a następnie do mięsa dokładamy pokrojoną w paski paprykę i całość smażymy dalsze dwie, trzy minuty. Do dużej miski wkładamy ugotowany makaron, dodajemy do niego przesmażonego kurczaka i paprykę, oraz pokrojone w cząstki pomidory z zalewy i pokrojonego w kostkę ogórka (obranego ze skóry). Całość mieszamy
Miód i pieprzrozgrzany olej wrzucić czosnek, podsmażyć, dodać cukinię - wymieszać całość i smażyć do momentu, aż warzywa stracą surowiznę Dodać pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę razem smażyć (pod przykryciem), jeśli chcemy mieć więcej sosu do makaronu to dodać można niewielką ilość śmietany (nie używałam prawie do dania soli) Na ugotowany makaron bezglutenowy wyłożyć warzywa
Proste Potrawy