Składniki: 1/2 cukinii 2 pomidory 1 papryka 1 cebula 1 zą bek czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki garść kolendry 1 łyżka oleju kokosowego garść pietruszki zielonej 100 g makaronu ryżowego pieprz, sól Przygotowanie: Na patelni na oleju kokosowym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy paprykę, jak lekko zmięknie dodajemy pomidor i cukinię (również pokrojone w kostkę)oraz sprasowany czosnek
Łycha smakówkiwi. Na lunch pozostałości z wczorajszego obiadu w domu: kasza gryczana, smażona pieczarka, buraczki i surówka z kapusty kiszonej. Wczoraj nie naszykowałam nic w domu, ale po drodze kupiłam makaron ryżowy, rukolę i awokado i dzięki wrzątkowi z czajnika zjadłam taki pyszny obiad :) Wszystko proste i pyszne :) Smacznego w pracy i nie tylko
Co na wege obiad?paprykę i tofu. Moim zdaniem przepis to strzał w dziesiątkę, a Wy jeżeli nie przepadacie za tofu, bądź wolicie mięso zamiast niego - śmiało! Na pewno wyjdzie pyszne! Składniki: - 200g makaronu ryżowego - 200g tofu naturalnego - spory pęczek botwinki z małymi buraczkami - 5 łyżek sezamu - 3 ząbki czosnku - 2 cebule - papryka - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka oleju kokosowego/rzepakowego - 1 łyżka syropu
Be Fit Be Strongnawet obiad czy deser ;) Spróbujcie. Zwłaszcza dziś taka propozycja wydaje się wprost idealna. Świętujmy razem Światowy Dzień Makaronu. Składniki: (na 2 porcje) 3/4 szklanki makaronu kokardki około 100 g makaronu ryżowego muszelki 1 jabłko 1/3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka cukru * 1 płaska łyżeczka cynamonu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mleczka kokosowego light szczypta wiórek kokosowych
Słodkie okruszkisamodzielnie. Do czasu ;) W końcu się odważyłam spróbować i wyszło pysznie. Okazało się, że nie są trudne w obróbce prócz oczyszczania z jelitka [sic!] Potrzebujemy: 200 g makaronu ryżowego wstążki 200 g krewetek - u mnie mrożone z Lidla 50 g masła 2 ząbki czosnku 50 ml białego półwytrawnego wina 8 - 10 szt pomidorków koktajlowych 1/3 pęczka natki pietruszki
Emskie SmakiCzas całkowity 30 min Składniki 400 g filetów z kurczaka 600 ml bulionu drobiowego * 400 ml mleka kokosowego 120 g mrożonego zielonego groszku 8 kolb mini kukurydzy 160 g makaronu ryżowego 2-3 łyżeczki pasty curry 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka cukru brązowego 2 łyżki oliwy Instrukcje Szalotkę
Wędrówki po kuchniBlueberry Corner by "jagodzianka" Kolor, świeżość i smak to główne atuty tego dania. Imbirowe polędwiczki z ryżowym makaronem i warzywami to kombinacja wielu smaków … Przeczytaj cały artykuł Post Imbirowe polędwiczki z warzywami po chińsku pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerprawie same warzywa): 1 cukinia zielona 1 cukinia żółta 5-6 połówek suszonych pomidorów 2 łyżki pomidorowego pesto (lub: 2 łyżki koncentratu pomidorowego/2 pomidory obrane ze skórki) 100 g makaronu ryżowego przyprawy: sól, szczypta kurkumy, szczypta pieprzu przygotowanie: Cukinie umyć i pokroić w cienkie plasterki (można za pomocą tarki), wrzucić na rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju, dusić 3 minutki
greenscarfsię w piekarniku. Jajka pieczone w awokado zrobione na twardo potrzebują około 20 minut. Instrukcję jak przygotować to śniadanko krok po kroku znajdziesz tutaj. Obiad 285 kcal Błyskawiczny chińczyk Makaronu ryżowy 150 g Mała główka brokuła 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku Łyżka nasion sezamu Sos: 1 ząbek czosnku 1 łyżka startego imbiru 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu
Niedzielny kucharzziemnymi Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Rozgrzewająca zupa tajska z kurczakiem Przepis na Pad Thai z kurczakiem i tofu Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki makaron ryżowy do Pad Thai 200 g piersi z kurczaka 200 g tofu 3 łyżki pasty Pad Thai garść kiełków fasoli mung 2 jajka łyżka cukru kokosowego 2 łyżki sosu rybnego
Kuchnia BazyliiZawsze kiedy robię tą sałatkę smakuje lepiej niż poprzednio:)….robi się ją szybciutko i wszystkim smakuje. SKŁADNIKI: 1 brokuł 1/2 op. makaronu ryżowego 1/2 słoika marynowanych pieczarek 1 świeży ogórek 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku pieprz sól Gotujemy brokuł w osolonej wodzie, wyjmujemy i studzimy. Ogórka i pieczarki kroimy w plastry, robimy sos: do majonezu wyciskamy czosnek, dodajemy
harrisanajważniejsze, nie smakowała najgorzej;) Myślę, że raz w roku nic nam się od takiego menu nie stanie;) 2 zupki chińskie (sam makaron) / ewentualnie myślę, że nada się też makaron ryżowy lub chow mein 1 długi ogórek zielony ok. 200-220 g mielonki tyrolskiej (ja wykorzystałam konserwę turystyczną z puszki firmy Krakus, gdyż z dostępnych w moim sklepie ta miała najbardziej
Smaki Na Talerzudzień wcześniej zamarynować tofu). Możesz dodać np. cebulę, fasolkę, kukurydzę, prażone nasiona sezamu lub szczypiorek. Składniki: 1 opakowanie tofu kilka łyżek sosu sojowego olej do smażenia 150-200 g makaronu ryżowego/sojowego lub zwykłego (nitki) 3 ząbki czosnku 10 pieczarek ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki ½ małego brokułu T ofu pokrój w kostkę, umieść w misce i polej sosie sojowym. Odstaw
Qlinarnie i Qlinarnie