makaron ryżowy - 2133 przepisów (strona:46/143)

Smażony makaron z woka z łososiem 159

kawałki łososia owinąć w Pomysł na Papirus Winiary makaron ryżowy czerwona papryka papryczka Habanero 2 cm tartego świeżego imbiru cebula w piórka ząbek czosnku marchewka pokrojona w paseczki dymka 3 łyżki sosu sojowego kilka kropel oleju sezonowego 1 łyżeczka octu ryżowego sałata  Łososia przygotuj według przepisu Winiary  Pomysł na...Papirus

AZgotuj!
Makaron ryżowy w aksamitnym sosie z łososiem 108

Pierwszy raz robiła, sama wymyśliłam i się zachwyciłam! :D Nic dodać, nic ująć, BOMBA! proste, szybkie, to chyba będzie od dziś moje popisowe danie ;) Składniki (2 porcje): garść makaronu ryżowego (wstążki) puszka łososia w sosie własnym (po odsączeniu około 90g) 1 żółtko łyżka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku łyżeczka oleju ryżowego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Stir fry z wołowiną, papają, imbirem i papryką. 196

sosu ostrygowego  1 papryczka chilii z pestkami 1 czerwona papryka 1 papaja 1 czerwona cebula 3 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku sezam czarny i biały świeża kolendra makaron ryżowy/ chiński/ shirataki/ noodle sos sojowy 1 łyżeczka pasty z tamaryndowca lub sok z 1/2 limonki 1/2 łyżeczki brązowego cukru olej kokosowy/ olej ryżowy lub inny o wysokiej temperaturze dymienia(...)usunąć pestki. Pokroic w paski i oddzielić miąższ od skórki. Pokorić w mniejsze kawałki. 4. Kilka gałązek świeżej kolendry drobno posiekać. 5. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 6. W woku rozgrzać łyżkę oleju kokosowego lub ryżowego. Gdy olej nabierze odpoweidniej temperatury, wrzucić czosnek, imbir i cebulę. Dodać odrobinę sosu sojowego oraz pastę z tamaryndowca oraz cukier (jeśli używamy

DefinicjaSmaku
Spring rolls 129

razem chciałem Wam przedstawić wegańską wersję, która mam nadzieję, stanie się inspiracją do własnego komponowania. Jej podstawą będzie makaron, tofu oraz chrupiące warzywa. Składniki: 10 płatów papieru ryżowego 100 g makaronu z fasoli mung (lub ryżowego) 1 kalarepa 1 marchew 1 awokado kostka wędzonego tofu (200 g) 150 g kiełków z fasoli mung garść lubczyku lub pietruszki zielonej Marynata(...)Płat papieru ryżowego namoczyć na chwilę w letniej wodzie, a następnie wyłożyć wszystkie składniki na środek (kolejność dowolna; ja najpierw dałem warzywa i tofu, a na końcu makaron). Zwinąć płat papieru ryżowego, tworząc rulon, zaś brzegi zagiąć do środka. Podawać natychmiast wraz z sosami. Sos limonkowo-sojowy na bazie sake: sok z 1 limonki 3 łyżki sosu sojowego

Food Square
"Makarony świata. Kulinarna podróż dookoła świata" Beata Pawlikowska 114

zaczynamy od Birmy  i kokosowej zupy krem z makaronem, następnie jest Brazylia i makaron gryczany z burakami i czosnkiem, w Chinach makaron kamut z paprykowym sosem, na Filipinach makaron ryżowy z bobem i wczorajszym curry, Hawaje to makron ryżowy z brokułami i mango w orzechowo - pomidorowym sosie. Są też makarony z Hongkongu, Indii, Indonezji, Japonii, Korei, Kambodży, Niemiec, Peru

kruche babeczki
FIT MUFFINKI CYTRYNOWE Z MĄKI RYŻOWEJ 236

cytrynowe z mąki ryżowej to dietetyczna alternatywa do tradycyjnych babeczek i ciasteczek. Nie zawierają cukru ani glutenu. Mąka ryżowa najczęściej jest wykorzystywana w kuchni azjatyckiej. To z niej powstaje makaron ryżowy czy papier ryżowy, który jest potrzebny do zrobienia np. sajgonek. Mąka ta nie zawiera glutenu, przez co nie jest tak kleista jak mąka pszenna, wypieki z niej wychodzą bardziej

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Makaron z suszonymi pomidorami i pistacjami 94

oleju z suszonych pomidorów - sok z 1/3 cytryny - parmezan - 1 łyżeczkę suszonej bazylii - sól i pieprz do smaku 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Na zdjęciu widoczny jest makaron ryżowy z tapioką i zieloną herbatą, ale możecie użyć Waszego ulubionego makaronu. 2. Pistacje wyciągamy z łupinek i rozkruszamy na drobne kawałeczki. Można to zrobić za pomocą blendera lub tłuczka

Bez Cebuli
Sałatka Ryżowa 156

pół opakowania makaronu ryżowego - 2 ogórki zielone - pęczek koperku - 30 dag szynki - majonez - sól Makaron gotujemy-odcedzamy, szynkę i ogórka kroimy w kostkę, koperek siekamy. Wszystko mieszamy dodajemy majonez, przyprawiamy

Moje Słodkie Piekiełko
Sajgonki – Specjał kuchni wietnamskiej 78

moich domowników i gości . Kliknij tutaj, żeby sprawdzić inne przepisy na przekąski. Składniki 1/2 kg mięsa mielonego Paczka warzyw mrożonych firmy Dulcy 1/2 kg kapusty pekińskiej 200 g cienkiego makaronu ryżowego 3 łyżki oleju sos sojowy ciemny sos rybny 1 jajko 1/2 l oleju Krok po Kroku 1 Mrożone warzywa podsmażamy na oleju. 2 Makaron zalewamy wrzątkiem i zostawiamy(...)kawałki. 3 Do podsmażonych warzyw dodajemy makaron, przyprawe dodaną do mrożonki, sos sojowy i sos rybny. Po kilku minutach ściągamy z ognia przestudzone mieszamy z miesem, jajkiem i kapustą (w razie potrzeby doprawiamy sosami). 4 Do miski wlewamy ciepłą wodę i umieszczamy w niej papier ryżowy do czasu aż lekko zmieknie. Następnie wyciągamy, nakładamy łyżke farszu i formujemy na kształt

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sajgonki wegetariańskie 144

zapach bardziej przypominający grzyby leśne, niż zwykłe pieczarki. Moim zdaniem, pasowały idealnie. Zachęcam również do zrobienia sajgonek z mięsem . Zapraszam :) Składniki na farsz (na 12 sajgonek): 50 g makaronu ryżowego 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g pieczarek brązowych 2 czubate łyżki kiełków soi (ze słonej zalewy) 4 liście kapusty pekińskiej 3 łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki(...)oliwy z oliwek pieprz sól do smaku Pozostałe składniki: papier ryżowy olej rzepakowy do smażenia sajgonek pikantny sos słodko- kwaśny do sajgonek - jasny lub ciemny . Przygotowanie farszu: Makaron gotujemy (bez solenia) zgodnie z recepturą na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Po ostygnięciu kroimy na mniejsze kawałki. Marchew kroimy w cienkie słupki. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę

Smak mojego domu
SAJGONKI 147

Drobno posiekaną cebulę i mielone wieprzowe mięso smażę na patelni. Kroję na paseczki kapustę pekińską,na  tarce o grubych oczkach ścieram marchewkę. Grzybki  mun i makaron ryżowy lub sojowy zalewam na 15 minut wrzątkiem aby namiękły. Odcedzam i kroję grzybki w paseczki a makaron na mniejsze części. Dodaję kiełki soi. Wszystko dokładnie mieszam

potrawyregionalne
Sałatki na Sylwestra – przepisy 27146

dniu. Na imprezowym stole nie może zabraknąć sałatki Gyros , czy też innych sałatek z kurczakiem . Ostatnio popularnością cieszą się również wszelkie sałatki z makaronem tortellini oraz z makaronem ryżowym. Swoich zwolenników wciąż ma także sałatka z zupek chińskich , chociaż jej makaron do zdrowych niestety nie należy. Jeśli szukacie również przekąsek i innych dań na Sylwestra to zapraszam też do wpisu

Kulinarne Przeboje
Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym 154

farszem mięsno - warzywnym, podane z pikantnym sosem słodko- kwaśnym. Sajgonki wyszły pyszne.  Z pikantnym sosem słodko- kwaśnym  smakowały nieziemsko :) Składniki na farsz (na 12 sajgonek): 50 g makaronu ryżowego 4 suszone grzyby mun 1 marchew 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 150 g mielonej karkówki 2 łyżki jasnego sosu sojowego pieprz sól(...)smaku Pozostałe składniki: papier ryżowy olej rzepakowy do smażenia sajgonek pikantny sos słodko- kwaśny do sajgonek - przepis na blogu TUTAJ Przygotowanie farszu: Makaron gotujemy (bez solenia) zgodnie z recepturą na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Po ostygnięciu kroimy na nitki o długości 5 cm. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie odcedzamy i kroimy

Smak mojego domu
Sałatka z zielonym ogórkiem i makaronem ryżowym 161

Składniki : zielony ogórek słoiczek suszonych pomidorów w oleju mała puszka kukurydzy biały ser typu włoskiego- Capri (połowa opakowania) ok. 5 dag makaronu ryżowego olej , sól Przygotowanie : Umyty ogórek pokroić w kostkę, ser również, pomidory rozdrobnić Makaron ugotować wg przepisu, kukurydzę osączyć Składniki połączyć, wymieszać, lekko posolić i polać olejem w którym były pomidory

Proste Potrawy
Sałatka z selera naciowego i żurawiny 200

towarzystwie słodkiej żurawiny  i aromatycznego kurczaka to jest poezja :) Składniki: -1 pęczek selera naciowego -150g żurawiny suszonej -podwójny filet z kurczaka -1 puszka kukurydzy -1 opakowanie makaronu ryżowego (250g) -majonez (lub jogurt grecki) -gyros, sól, pieprz -olej do smażenia Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Filet z kurczaka po dokładnym opłukaniu

KasiekGotuje