pojemniku automatu, ustawić odpowiedni program...i gotowe... 3 jaja 250 ml mleka 30 g masła/ margaryny 4 łyżki miodu [ miodowej lawendy] 2 łyżki powideł 200g cukru 500 g mąki 1 op przyprawy do pierników 1 łyżeczka sody oczyszczonej garść orzechów włoskich [ nie dałam] garść rodzynek garść suszonej moreli, śliwek , daktyli Do pojemnika w automacie dodać płynne składniki, następnie sypkie
Moje domowe kucharzeniełyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 120 g zimnego masła/ margaryny 1 żółtko 5 łyżek złotego syropu (Golden Syrup) 200 ml ulubionego dżemu cukier puder Kupiec do posypania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodać pokrojone w kostkę masło, żółtko i golden syrop, zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie części. Blaszkę (20 x 15 cm) wyłożyć
Moje domowe kucharzeniemigdały...wystarczy otworzyć paczuszkę..i gotowe....Orzechy nadały babce smaku i wyglądu oczywiście też..Ciasto można dowolnie udekorować..u mnie z braku czasu...tylko posypane cukrem pudrem .. 25 dkg mąki 25 dkg cukru pudru Kupiec 25 dkg masła 4 jajka 10 dkg mielonych orzechów włoskich BackMit 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło utrzeć na puszystą masę
Moje domowe kucharzenieLubicie mak... lekko zgrzytający między zębami?...ja nie za bardzo..ale takie pancakes to smaczne urozmaicenie śniadania...polane syropem klonowym..pycha... 2 jajka 2 szkl. mąki 1,5 szkl.mleka 80 g roztopionego masła 1/4 szkl. cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki maku Kresto Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć nieduże placuszki na lekko naoliwionej patelni
Moje domowe kucharzeniecóż pozostało..tylko robić gofry z wodą gazowaną...podałam córce przepis...ale ona i tak zrobiła prawie wszystko na "oko"..a gofry...były pyszne...chrupiące.. 450 g mąki 1/2 l mleka lub wody wody gazowanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g cukru pudru 100 g margaryny 2 jaja Wszystkie składniki sypkie wymieszać, dodać tłuszcz i jaja, wymieszać
Moje domowe kucharzeniewyjmujemy z marynaty i smażymy w dowolnej chwili bez dodatkowej pracy przy panierce itp. 1,20 kg schabu sól i pieprz Marynata: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 ząbki czosnku 2 łyżki ketchupu 1 łyżka płaska musztardy 2 łyżki majonezu 5 łyżek oleju COSTA D’ ORO OLISANA OMEGA 3 Schab pokroić
Moje domowe kucharzenierodzaje..z twarogiem, dżemem i pasztetem...Ja do ciasta dodaję trochę oleju [ dałam olej Rapso] i smażę na suchej patelni.. 2 szkl. mleka 1 szkl.wody mineralnej 3 szkl. mąki 2 jaja 1-2 łyżki oleju Rapso szczypta soli Wszystkie składniki dokładnie wymieszać albo zmiksować.Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć
Moje domowe kucharzenieciasto było ciut za mało słodkie..Czekoladę lepiej zetrzeć na tarce...bo u mnie jak widać na zdjęciu pozostały takie małe kawałeczki pokrojonej czekolady.. 30 dkg mąki 25 dkg cukru 15 dkg mielonych orzechów lub migdałów [10 dkg tartych orzechów i 5 dkg tartych migdałów BackMit] 10 dkg posypki czekoladowej [dałam drobno pokrojoną czekoladę
Moje domowe kucharzeniezagniata ciasto..a ja w między czasie szykuję parówki...Ciasta nie musimy zostawiać do wyrastania..i tak pięknie wyrośnie podczas pieczenia.. 3 dkg świeżych drożdży 40 dkg mąki 1 łyżka cukru 2 żółtka 1/2 szkl. mleka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 1/2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli parówki białko
Moje domowe kucharzeniepieczenia krem do torów +mleko dżem mandarynki Białka z odrobiną soli ubić na sztywną pianę ,następnie dodawać cukier,dalej po jednym żółtku.Gdy jajka będą puszyste powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.Po wystudzeniu przekroić na trzy części.Przełożyć kremem , dżemem i dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzeniepachnące... 1,5 szkl.mąki 12 dkg smalczyku Smakowita Pajda 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany sól sos curry dowolne dodatki kiełbasa cebula ogórek korniszon papryka pomidor ser żółty Mąkę posiekać ze smalczykiem , śmietaną , jakiem i solą.Zagnieść ciasto .Płaską formę na tartę wysmarować masłem , wylepić ciastem, nakłuć widelcem.Zrumienić w gorącym piekarniku.Posmarować sosem curry, wyłożyć dodatki [ kiełbasę podsmażyć
Moje domowe kucharzeniewykonania można wyczarować różne "stworki" itp..Następnym razem wypróbuję używając innej butelki...z mniejszym otworkiem.Moje stworki były smażone na nalesnikarce ..polecam.. 1 szkl. mleka 1 szkl. mąki 1 jajko 1 łyżka oleju szczypta soli 1 łyżka cukru Wszystkie składniki zmiksować i o dstawić na 30 minut, wtedy bardziej zgęstnieje. Przelać do wąskiej buteleczki z małą dziurką
Moje domowe kucharzenieMiały być róże karnawałowe wg tego pomysłu, ale zrobiłam faworki..bardzo smaczne...polecam. 200 g mąki pszennej 4 łyżki kwaśnej śmietany 18 % 3 żółtka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia ok. 500 ml oleju lub smalcu cukier puder do posypania Do maki dodać śmietanę, żółtka, sól i proszek do pieczenia. Wyrobić jednolite ciasto. Wstawić na ok. 30 minut do lodówki
Moje domowe kucharzenieszklanki wody 10 dg masła 1 kg kiwi 20 dkg cukru 1 opakowanie żelfixu Margarynę rozpuścić i ostudzić.Jajka ubić z cukrem na puch.Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.Do ciasta wlać rozpuszczoną margarynę i wymieszać łyżką.Ciasto przelać do tortownicy .Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Upieczone ciasto zostawić
Moje domowe kucharzeniepokojowej 1/2 szkl. maku Kresto 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubić ze szczyptą soli, na sztywno. Masło/margarynę utrzeć z cukrem, dodaj przesianą z proszkiem mąkę. Wymieszać, dodać mak i znów wymieszać. Stopniowo dodawać pianę z białek, na 3-4 razy. Pierwszą można wymieszać z ciastem mikserem, pozostałe wymieszać delikatnie szpatułką. Piec 40 minut w temperaturze
Moje domowe kucharzenie