lukier do ciastek - 919 przepisów (strona:16/62)

Ciasteczka waniliowe kurczaczki 127

mogło ich u mnie zabraknąć. Tak naprawdę są to pyszne, kruche, waniliowe ciasteczka z dekoracją wykonaną z lukru królewskiego. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu. W późniejszym terminie, najlepiej przechowywać je w metalowej puszce, gdzie fajnie kruszeją. Składniki na ciastka: 250 g mąki 2 żółtka 125 g schłodzonego masła 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1/3 łyżeczki esencji(...)waniliowej lub ziarenka z 2 świeżych lasek wanilii Składniki na lukier: 1 białko jajka „L” (około 33 g) około 200 g cukru pudru 1/4 łyżeczki soku z cytryny barwniki spożywcze (żółty, pomarańczowy i czarny) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia przez sitko, dodać schłodzone masło i posiekać wszystko nożem. Dodać żółtka, cukier oraz wanilię. Szybko zagnieść ciasto.  Tak przygotowane

Świat Ciasta
Serduszkowe ciastka - lizaki 203

Możecie udekorować je dowolnie – bakaliami, cukiereczkami czy żelkami, ja zdecydowałam się na sam lukier, żeby nie przypominały za bardzo świątecznych pierników. Składniki: 1,5 szklanki mąki0,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki cukru waniliowego2 jajka100 g masła1 łyżeczka śmietany Składniki na lukier Masło wyciągamy wcześniej z lodówki i kroimy na kawałki, żeby zmiękło. Suche(...)ciasteczka nabijamy na patyczek do szaszłyków (powinien być wbity przynajmniej do połowy ciastka). Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Ciastka-lizaki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 5-10 min, aż się zarumienią.Lukier z białek (inaczej lukier królewski) przygotowujemy według przepisu. Na podaną ilość ciasteczek wystarczy połowa lukru podana w przepisie - a więc

Ciastkozercy
Walentynkowe naleśniki serduszka 146

Naleśniki lubi chyba każdy. U mnie dzisiaj propozycja w kształcie serduszek z polewą czekoladową i czerwonym lukrem. Są proste i szybkie w przygotowaniu, a jakie smaczne!  Składniki :* 1,5 szklanki mąki pszennej* pół szklanki mleka* 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej* szczypta soli* łyżeczka oleju rzepakowego   Przygotowanie :Wszystkie składniki miksujemy do gładkiej(...)konsystencji. Ja smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Ciasto ma być troszkę gęstsze niż na tradycyjne naleśniki. Z naleśników wykroić foremkami do ciastek, serduszka. Przygotować czekoladę , rozpuścić mleczna tabliczkę czekolady z łyżką masła. Przygotować lukier z dużą ilością soku z cytryny bądź pomarańczy. Wtedy naleśniki nie będą bardzo słodkie. Udekorować według własnego uznania, u mnie Walentynkowe serduszka

Magiczne Życie Marty
Wiosenne ciasteczka 251

Bardzo smaczne ciasteczka bez dodatku jajek. Są trochę pracochłonne ale efektowne. Składniki ciastka 3 szkl mąki 1,5 szkl cukru pudru 3/4 kostki stopionego masła ekstrakt waniliowy lukier 1 białko ok. 1 szkl cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny barwniki: … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 181

ułatwiłam wam sprawę. Sernik Wiedeński Sernik Kawowy z trzema warstwami Sernik Izaura Sernik Królewski Sernik "Celinka" - pod kokosową chmurką Świąteczne Pierniki Miękkie Pierniki świąteczne Ciastka kruche - przez maszynkę Ciasteczka Korzenne Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem Piernikowy keks na konfiturze Ciasto z makiem i serem na kruchym cieście Kakaowy jabłecznik z budyniem Szarlotka Ciasto z makiem na maślance Sałatka jarzynowa

W Moim Magicznym Domu
Nawiedzone ciasto 155

cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki wody Bezowe duszki: 2 białka (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru Dodatkowo: 4-5 okrągłych, dowolnych ciastek z czekoladową polewą 1 czubata łyżeczka cukru pudru (na lukier) kilka kropli wody (do lukru) Wykonanie: Bezowe duszki: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując (na wolnych obrotach) dodajemy łyżka po łyżce

MyCookBook.pl
Ciasteczka pomarańczowe 167

kształty za pomocą foremek. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180°C , ok. 15 min. Upieczone ciastka chłodzić na kratce, po wystudzeniu można udekorować czekoladą lub lukrem

Mix smaku
TARTA CZEKOLADOWA „LOTTO” Z FERRERO ROCHER 147

łyżki * masło – 40 g * laska wanilii – 1 szt DODATKOWO: * Ferrero Rocher – 6 szt * lukier plastyczny żółty i czarny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Formę smarujemy odrobina masła, wkładamy do lodówki. Kruche ciasteczka miksujemy, dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Ciastkami wyklejamy formę i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. KREM: Do garnka wlewamy śmietanę, podgrzewamy do momentu pojawienia(...)się bombelków, zdejmujemy z ognia. Dodajemy posiekaną czekoladę, masło, cukier i ziarenka wanilii – dokładnie mieszamy. Wylewamy na schodzone kruche ciasto, wstawiamy do lodówki. KULE: Lukier plastyczny rozwałkowujemy na podsypanej cukrem pudrem stolnicy, wycinamy kwadraty. Każde Ferrero Rocher obklejamy masą cukrową,dokładnie wygładzamy i sklejamy. Tak przygotowane kule dekorujemy wyciętymi z czarnego lukru liczbami i wkładamy do schłodzonego czekoladowego ciasta

Ostra na Słodko
Jogurtowe babeczki do koszyczka. 113

rozpuszczonego masła 2 duże jajka 150 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 110 g cukru 1 -1,5 łyżki  domowego cukru waniliowego lukier      Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wbijamy jajka, dodajemy jogurt, przestudzone masło i mieszamy. Do drugiej przesiewamy mąkę z sodą, dodajemy sól, cukier i cukier waniliowy, mieszamy. Następnie suche składniki(...)stopni C piekarnika i pieczemy 20 minut, po tym czasie sprawdzamy patyczkiem, czy już się upiekły. Należy uważać, by nie piec ciastek zbyt długo, gdyż mogą się zrobić suche. Po wystudzeniu udekorować babeczki lukrem i gotowe

Rozpustne gotowanie
CHRUPIĄCE JOGURTOWE OPONKI 141

Oponki, pączki i faworki to słodkie wypieki, które najbardziej kojarzą nam się z Tłustym Czwartek. A przecież tak wcale być nie musi! Zainspirowana konkursem śniadaniowym z

Ostra na Słodko
DOMOWE ROGALIKI Z NADZIENIEM 135

Ochota na rogalika polanego lukrem, lub słodkim nadzieniem z tona cukru? 🤔  Oczywiście przekąsek sobie nie odmawiamy ALE wybieramy zdrowszą wersję  😊 Wiadomo najpierw trzeba zrobić

Zdrowie i pysznie na talerzu
Walentynki – serduszkowe ciasteczka 150

miłością dla miłości sami coś przygotujecie, zawsze to będzie najpiękniejszy prezent na świecie  J   Składniki: na ciastka: 100 g masła 2 żółtka, 200 g maki pszennej, 100 g cukru białego na lukier: 1 białko, cukier puder, opcjonalnie: soku z cytryny, ponadto: cukrowe dekoracje, czerwony barwnik. Przygotowanie: Mąkę przesypujemy na stolnicę, dodajemy pokrojone masło i z pomocą dużego

Moniki Smakołyki
Muffiny marchewkowo-pomarańczowe z naturalnie kolorowym lukrem 199

Do muffinek z marchewką zabierałam się jak pies do jeża. ;-) Zupełnie nie wiem dlaczego, bo smakują lepiej niż tego oczekiwałam i teraz zamierzam je powtórzyć - jak

Szefowa kuchni
WALENTYNKOWE SERCA Z POSYPKĄ CUKROWĄ 235

masła, w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej czerwony barwnik spożywczy Lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 – 3 łyżki wrzącej wody lub soku z cytryny posypka cukrowa   Przepis: Masło i cukier umieścić w misie miksera. Utrzeć, do otrzymania bardzo puszystej, jasnej(...)łyżki) do gładkości. Jeśli będzie zbyt gęsty – dodać więcej wody. Jeśli zbyt rzadki – dosypać cukru pudru. Ciasteczka maczać w lukrze, odkładać na kratkę, posypać cukrowymi kuleczkami. Przechowywać do 7 dni w szczelnym pojemniku. Ps. Ciastka trzeba od razu upiec ponieważ barwnik się utlenia :). Smacznego Artykuł WALENTYNKOWE SERCA Z POSYPKĄ CUKROWĄ pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Pyszne pierniczki 182

. Hmmm… Nie ma to jak zimową porą pyszny, domowy pierniczek, do kawy. Zapraszam również na przepis na świetny lukier królewski. Gęsty lukier, idealny do zdobienia pierniczków. Możesz dodać sok z buraka czy sok ze szpinaku, żeby uzyskać lukier kolorowy. Nie potrzebujecie specjalnych narzędzi do wyczarowania własnych pięknych pierniczkowych ludzików. Wystarczy torebka foliowa i Wasza wyobraźnia oraz troszkę wprawy(...)będzie dość lepkie. Zagniatamy je, starając się nie dodawać już mąki. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Ciasto wyjmujemy. Ciasto jeszcze chwilkę zagniatamy i wałkujemy. Wycinamy foremką ciastka i układamy je na papierze do pieczenia na blasze. Piecz w 170 stopniach ok 15-20 min. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/pyszne-pierniczki/ MieszamWGarnku   Artykuł Pyszne pierniczki pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania