łosoś - 8862 przepisów (strona:143/591)

Łosoś smażony z warzywami podany 58

ŁOSOŚ SMAŻONY Z WARZYWAMI SKŁADNIKI dzwonko z łososia o wadze 200 gramów garść drobnej białej fasolki garść mrożonego groszku mała czerwona papryka kawałek cukinii 1 czerwona cebula kilka czarnych oliwek świeży koperek oliwa extra vergine sól, pieprz przepis na łososia smażonego Artykuł Łosoś smażony z warzywami podany pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Czarny makaron z łososiem i cukinią 49

CZARNY MAKARON Z ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 200 gramów makaronu barwionego sepią; 200 gramów łososia wędzonego na zimno; 1 zielona cukinia; żółta cukinia; pęczek koperku; oliwa; sól, pieprz; przepis na czarny makaron z łososiem i cukinią Artykuł Czarny makaron z łososiem i cukinią pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pasta z łososia wędzonego do chleba 52

PASTA Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO SKŁADNIKI 100 gramów plastrów łososia wędzonego na zimno; 150 gramów puszystego, naturalnego serka typu „łaciaty” lub Almette; gęsta, kwaśna 18% śmietana; pęczek świeżego koperku; sól, pieprz; przepis na pastę z łososia wędzonego do chleba Artykuł Pasta z łososia wędzonego do chleba pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Burger z łososia z krewetkami po tajsku 57

BURGER Z ŁOSOSIA Z KREWETKAMI SKŁADNIKI 300 gramów łososia bez skóry; 10 surowych krewetek; 2 łyżki kaparów; kawałek świeżego imbiru; czerwona papryczka chilli; pęczek świeżej kolendry; suszone liście kaffir; mąka kukurydziana; sos sojowy; sos rybny; przepis na burgera z łososia z krewetkami po tajsku Artykuł Burger z łososia z krewetkami po tajsku pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Makaron z porem i łososiem wędzonym 43

MAKARON Z POREM I ŁOSOSIEM WĘDZONYM SKŁADNIKI 160 gramów makaronu penne pełnoziarnistego 4 nieduże pory 100 ml słodkiej śmietanki 200 gramów łososia wędzonego na zimno świeży koperek 2 łyżki kaparów sól, pieprz przepis na makaron z porem i łososiem wędzonym Artykuł Makaron z porem i łososiem wędzonym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Łosoś zapiekany z koperkiem 52

ŁOSOŚ ZAPIEKANY z koperkiem SKŁADNIKI filet z łososia o wadze 300 gramów (na 2 osoby); pęczek świeżego koperku; limonka lub cytryna; oliwa z oliwek extra vergine; sól, pieprz; przepis na łosoś zapiekany z koperkiem Artykuł Łosoś zapiekany z koperkiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Omlet z łososiem wędzonym z warzywami 48

OMLET Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM SKŁADNIKI 100 gramów łososia wędzonego na zimno; 2 wiejskie jajka; kawałek czerwonej papryki; garstka czarnych oliwek; natka pietruszki; parmezan lub grana padano; masło; pieprz; przepis na omlet z łososiem wędzonym Artykuł Omlet z łososiem wędzonym z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 57

JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 5 dużych, wiejskich jajek; 200 gramów wędzonego na zimno łososia; Twoja ulubiona musztarda; majonez; pęczek koperku; pieprz; przepis na jajka faszerowane łososiem wędzonym Artykuł Jajka faszerowane łososiem wędzonym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Omlet ze szpinakiem i łososiem 47

OMLET ZE SZPINAKIEM I ŁOSOSIEM SKŁADNIKI 2 duże wiejskie jajka duża garść liści szpinaku 50 gramów łososia wędzonego na zimno pół miękkiego awokado kilka czarnych oliwek bez pestek łyżeczka kaparów z zalewy łyżka świeżego koperku limonka masło pieprz (proporcje na jedną porcję) przepis na omlet ze szpinakiem i łososiem wędzonym Artykuł Omlet ze szpinakiem i łososiem pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Tomka
Medaliony z łososia szybkim sposobem 43

MEDALIONY Z ŁOSOSIA SKŁADNIKI 250 gramów „brzuszków” z łososia; pęczek świeżej kolendry; czerwona pasta curry; suszone liście limonki kaffir; 1-2 limonki; sos sojowy; sos rybny; przepis na medaliony z łososia Artykuł Medaliony z łososia szybkim sposobem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Grillowany łosoś z masłem szałwiowo-czosnkowym 60

dobrze. Grillowanie ma niezaprzeczalne zalety - potrawy zyskują niepowtarzalny smak i zapach. Są też dobrą alternatywą dla smażenia, produkty nie wchłaniają dodatkowego tłuszczu, a wprost przeciwnie, wytapia się on. Grillowany łosoś z masłem szałwiowo-czosnkowym  - przepis na 4 porcje Do przygotowania łososia będą CI potrzebne: 4 kawałki łososia, sok z połowy cytryny, 2 łyżki miękkiego masła, 2 ząbki czosnku, pół(...)pęczka szałwii, sól i pieprz do smaku. 1. Czosnek obierz i posiekaj. Warto zrobić to chwilę wcześniej, aby móc w pełni wykorzystać jego właściwości . 2. Łososia oczyść i osusz, zdejmij skórę, po czym skrop mięso sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. 3. Na rozgrzany ruszt grilla elektrycznego lub patelnię grillową (warto lekko spryskać olejem, żeby ryba nie przywierała) połóż

Z notatnika dietetyka
Gravlax, marynowany łosoś z kaparami i sałatą z ogórka i rukoli. 70

Gravlax, czyli łosoś marynowany w soli to niezwykle pyszny sposób przygotowania ryby. Tym razem słony smak ryby złamałam kwaśnymi kaparami i mieszanką soku z cytryny z oliwą. Bardzo dobrze smakował w towarzystwie świeżego, aromatycznego ogórka i wyrazistej orzechowej rukoli. Tak przygotowaną rybą można przechowywać dzień, max dwa w lodówce.  Składniki: 300 g świeżego łososia ze skórą sucha marynata(...)łyżki erytrytolu (składniki mieszamy w proporcjach 4:1 - sól:słodzik) 1/4 szkl. siekanego koperku 1-2 łyżki marynowanych kaparów ogórek szklarniowy garść rukoli 1/2 cytryny oliwa z oliwek Przygotowanie: Łososia oczyścić i usunąć ości.  Zamrozić łososia na min 1 godzinę w zamrażalniku, to służy pozbyciu się z ryby, tego co może nam zaszkodzić, czyli bakterii i pasożytów. Rozmrozić rybę

Codziennik Kuchenny
Roladki naleśnikowe z łososiem i szpinakiem 71

Roladki naleśnikowe z łososiem i szpinakiem to ekspresowa i prosta w przygotowaniu przekąską, którą zrobisz w zaledwie 15 minut! Jest to przekąska typu finger food czyli na tzw. kęsa, idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezach! Super smakuje i ładnie prezentuje się na stole:) Z pewnością będzie hitem nadchodzącej imprezy sylwestrowej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki naleśnikowe z łososiem i szpinakiem(...)gazowanej 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki szpinaku ( ilość po rozmrożeniu) 1 szklanka mąki tortowej szczypta soli 2 łyżki oleju 150 g serka chrzanowego typu Almette 100 g łososia wędzonego na zimno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Szpinak przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Czekamy, aż woda odparuje całkowicie i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. W międzyczasie do miski wlewamy wodę

Gotuj z Prezesem
Imprezowe przekąski w dwóch smakach 107

Imprezowe przekąski w dwóch smakach Pyszne i szybkie w przygotowaniu tortilki, idealne na każde przyjęcie. Do wyboru z kurczakiem lub wędzonym łososiem, czyli dla każdego coś dobrego. Zawsze znikają ze stołu w mgnieniu oka. Polecam!       Składniki: I smak: 2-3 placki tortilli 2-3 łyżki serka śmietankowego typu Almette, Turek itp 1 filet z kurczaka 1 łyżka(...)boczku wędzonego 3 garści świeżego szpinaku pół czerwonej papryki olej do smażenia II smak: 2-3 placki tortilli 2-3 łyżki serka chrzanowego typu Almette kilka plastrów wędzonego łososia 2-3 garście mieszanki sałat       *** Mięso z kurczaka kroimy w paski *** *** Pokrojonego fileta obtaczamy w przyprawie *** *** Mięso obsmażamy z dwóch stron na złoty kolor *** *** Boczek kroimy w kostkę

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania