łosoś z szpinakiem - 500 przepisów (strona:22/34)

Pstrąg na cieście filo ze szpinakiem 196

Szukasz prostego dania, które wygląda i smakuje wykwintnie? Nic prostszego! Ciasto filo Pstrąg Szpinak Czosnek Masło Cytryna Sól Pieprz Szpinak podsmażamy na patelni na maśle razem

MarcinChef
Rybne burrito 200

Pomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka

czarrna od kuchni
Tosty a'la francuskie, zapiekane z wiórkami kokosowymi i konfiturami 148

tosta polać np. miodem, syropem klonowym czy obsypać cukrem. Jeżeli lubicie kanapki podawane na gorąco to spróbujcie także grillowanej kanapki z kurczakiem , kanapki z grillowanym łososiem lub niepozornych ale jakże pysznych grzanek ze szpinakiem i serkiem topionym  (albo z czosnkowym szpinakiem i jajkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Papardele ze szpinakiem plus olej kokosowy zdrowy-olej.pl 141

ciast. Składniki :* ugotowana porcja makaronu* łyżka oleju kokosowego* mrożony szpinak* 3 łyżki serka śmietankowego* sól, pieprz, gałka muszkatołowa * ewentualnie wędzony łosośPrzygotowanie : Rozpuścić olej, wrzucić szpinak i poddusić razem z przyprawami. Dodać serek, łososia i wymieszać. Wyłożyć na makaron. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem. Zapraszam Was do sklepu ze zdrowymi olejami oraz FB sklepu

Magiczne Życie Marty
Dziki łosoś z dodatkami i pianą z piwa AIPA 199

porcję witamin i białka. Zapraszam! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 4 ziemniaczki z wody ostudzone Porcja 150-200g dzikiego łososia Kiełki  Młoda rzodkiewka Kulka mozzarelli Garstka obranych pistacji Świeże listki szpinaku Sos maślano-cytrynowy: masło+ kawałek cytryny umytej i nieobranej, sól, ksylitol Dressing mojito: Olej rzepakowy mały kawałek limonki, mięta suszona Piwo w stylu american(...)pale ale (najlepiej o słodkim profilu i umiarkowanej goryczce) Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Ziemniaczki obsypane ulubionymi przyprawami i nakropione olejem wrzucamy wraz z posolonym i natartym cytryną łososiem do piekarnika (w osobnych pojemnikach) i pieczemy w 180stopniach ok 12 minut 2/ Układamy kiełki i przepołowione rzodkiewki na talerzu, z kulki mozzarelli obcinamy górę i dół tak by leżała płasko. Pistacje

Kuchnia PROzdrowotna
Szybka jednoosobowa frittata śniadaniowa. Zrób taką, jaką lubisz! 140

mrożony na patelnię) z parmezanem. Ale ogranicza nas tylko wyobraźnia . Skłaniam się jednak w kierunku składników, których nie trzeba wcześniej gotować czy smażyć. Polecam świeże zioła, pomidorki koktajlowe, wędzonego łososia, a już niedługo szparagi. Kolejną zaletą tych maleństw jest to, że nie trzeba dopiekać ich w piekarniku, a więc nie musicie posiadać patelni żeliwnej . Rozgrzewam moją małą patelenkę (taką teflonową(...)dodatków, ja lubię dodawać pokrojone w paseczki czerwone chilli i parmezan, lub mrożony zielony groszek z parmezanem, ale pasują również świeże zioła (szczypiorek, bazylia), kiełki, szpinak, jarmuż czy inna zielenina, pomidorki koktajlowe, szparagi, wędzony łosoś; groszku nie trzeba wcześniej rozmrażać, większe produkty trzeba pokroić na małe kawałki Przygotowanie: Rozgrzej małą patelnię i dodaj do niej masło oraz oliwę.  Jajka

Chilli Czosnek i Oliwa
Imprezowe kanapeczki - krakersy z serkiem i łososiem 556

Chciałabym zaproponować Wam dzisiaj małą, ale za to pyszną przekąskę, która doskonale sprawdzi się jako przystawka na eleganckim przyjęciu, jak i na zwykłej domowej imprezie. Jest

Kuchnia Pełna Pasji
Menu sylwestrowe - propozycje 290

kilka przepisów wśród którym może znajdziecie coś dla siebie: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką Pieczone pierożki z wytrawnym farszem  Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem  Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną   Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów

Pasja Smaku
Obiad w 15 minut, makaron ze szpinakiem, orzeszkami i parmezanem 192

macie czasu na robienie obiadu, a w domu wszyscy głodni! MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM składniki: - 500 g makaronu kokardki - paczka szpinaku świeżego - 4 ząbki czosnku - 150 ml śmietany 18% - 4 łyżki serka śmietankowego o smaku łososia - sól, pieprz - 10 łyżek startego parmezanu - oliwa z oliwek Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmaż posiekany czosnek, dodaj orzechy i zrumień

SMYKWKUCHNI
ROLADA SZPINAKOWA Z SERKIEM 415

Taka rolada jest świetnym pomysłem dla tych, których liczą kalorie i są na diecie odchudzającej. Świetnym dodatkiem do środka może być jeszcze wędzony łosoś – rolada szpinakowa zyska wtedy iście królewski charakter. Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * szpinak mrożony, rozdrobniony – 450 g * czosnek – 3 ząbki * masło – 1 łyżeczka * mąka pszenna – 1 łyżka * jajko – 4 szt * sól

Ostra na Słodko
GRILLOWANY ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM NA CHIPSACH Z TOPINAMBURU 131

Dodatkowo fajne jest to, że przygotowanie dania z ryb nie wymaga zbyt dużo czasu. Wystarczy pół godziny i gotowe. SKŁADNIKI: 1 filet z łososia sól morska ziołowa pieprz cytrynowy oliwa sok z cytryny 3 garści świeżego szpinaku 1 łyżeczka masła sól morska pieprz 1 ząbek czosnku kilka bulw topinamburu olej 1 łyżka posiekanych, uprażonych orzechów nerkowca A jak to zrobić(...)wymieszać. Plasterki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (po upływie połowy czasu, plasterki topinamburu odwrócić na drugą stronę). Łososia pokroić na mniejsze porcje, oprószyć solą morską ziołową i pieprzem cytrynowym, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Wszystkie przyprawy wmasować w rybę. Rybę grillować na dobrze rozgrzanej patelni grillowej

Kuchnia w opałach
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą. 454

Jeśli lubicie ryby z odrobiną finezji to danie dla Was. Dorsz to ulubiona ryba w naszym domu, no może jeszcze łosoś w niektórych odsłonach, ale o tym innym razem! SKŁADNIKI: filet z dorsza około 600gr. szpinak mrożony lub świeży 4-5 ząbków czosnku sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej,  vegeta, inne ulubione przyprawy lub zioła 1-2 łyżki masła klarowanego

Kuchnia Beaty
Jaki był ten rok? 229

kanapkę caprese. Troszkę piekłam zrobiła cudowną ciabattę, która zniknęła w 30 minut, chlebek bananowy, który smakował jak ciasto, chleb w 10 minut, a także 2 tarty: brokułową oraz ze szpinakiem i serem pleśniowym. Mllllaaasssskkkk! We wrześniu byłam w Chorwacji, a tam spróbowałam mule prosto z morza (o jejku jak one śmierdziały!), kalmary zapiekane z bobem (oj tak to było pyszne(...)które podbiło serce M. Oraz kilka innych: duszone maślaki, fetuccine Alfredo bez fetuccine, a z linguine które było odkryciem roku, pastę z gorgonzolą i łososiem, sałatkę z kurczakiem, serem pleśniowym i orzechami pinii na szpinaku oraz kiełbaski musztardowo miodowe, które przygotowałam na mecz jednak gdy stadion zamienił się w Basen Narodowy musiały być zjedzone bez okazji

Brzuszki Łakomczuszki
Sałatka z wędzonym łososiem i rukolą 297

Dzisiaj po raz pierwszy chciałam Wam zaproponować danie rybne. Sama nie jestem wielką miłośniczką ryb, jednak łososia wędzonego baaardzo lubię. Powinniśmy go jeść jak najczęściej, nie

Kuchnia Pełna Pasji
Zestawienie - zimna płyta na świąteczny lub sylwestrowy stół (12 propozycji) 809

tylko prosto, ale także pięknie i smacznie! Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć w jego tytuł lub zdjęcie :) 1. Pasztet warstwowy 2. Tymbaliki z łososiem 3. Pieczeń na bogato 4. Pierś z indyka ze szpinakiem w cieście francuskim 5. Kiełbaski cielęco-szpinakowe 6. Schab ze śliwką i glazurą z nutą kawy 7. Boczek pieczony 8. Pierś z indyka w lubczyku

Kolorowy Przepisownik
Pstrąg łososiowy ze szpinakiem w cieście francuskim 230

Zaczynamy od przygotowania szpinakowego farszu. Szpinak mrożony trzeba rozmrozić i odsączyć z namiaru wody. Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oliwie. Gdy czosnek się zarumieni, dodajemy szpinak i na niedużym ogniu dusimy odparowując nadmiar wody. Dodajemy musztardę i miód. Musztarda, jeśli jest ostra, można dodać jej mniej. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy farsz zgęstnieje, wyłączamy kuchenkę i studzimy(...)Taka ilość wystarczy na ok. 5 porcji ryb. Umytą i osuszoną rybę kroimy w trójkąty. Tak będzie łatwiej uzyskać pożądany kształt. Ja użyłem pstrąga łososiowego. Jest tańszy niż łosoś, a smakuje równie dobrze. Można oczywiście użyć innej ryby. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy kawałek ciasta francuskiego, na którym układamy naszą rybę nadając odpowiedni kształt. Następnie nakładamy ostudzony farsz

MarcinChef
Łosoś w sosie z różowych grejpfrutów 242

zapiekanymi ziemniakami i sałatką ze szpargów na sałacie rzymskiejDESER:Miniserniczki na kruchym cieście z musem rabarbarowym i truskawkami klikKOLACJA:Pomidory faszerowane ryżem, szpinakiem i serem feta podane z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym klikPoniżej przepis na łososia. Inspiracją był przepis Gordona Ramsaya, po którego przepisy chętnie i często sięgam.Składniki:Filet z łososiaŚwierzy tymianekŚwierza miętaŚwierza pietruszkaLiść laurowy CytrynaSól

Magiczna kuchnia Darii
Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) 203

których chodzę ostatnio tego sera nie ma. Polecam moje przepisy z ricottą: ricottę do kanapek. Mini vol-au-vent z serem ricotta i łososiem Naleśnikowe roladki z truskawkami i serem ricotta Naleśnik ze szpinakiem i serem ricotta Świeża, domowa ricotta jest smaczna, delikatna w smaku. Przygotowywanie ricottty jest bardzo proste. Aby przygotować Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) oprócz serwatki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię