przepis . Przepis również w formie filmiku : 4. Roladki z tortilli Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku: 5. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 6 . Frykasy Klik po przepis . Przepis również(...)suszonymi pomidorami Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku: 8. Ślimaczki ze szpinakiem w cieście francuskim Klik po przepis 9. Czosnkowa sałatka z serem żółtym Klik po przepis
W kuchni u Monikimuslieliśmy. Bardzo miła atmosfera, personel również. Zapraszam! Cena umiarkowana 4/6SandaczŁosoś grillowannyDorszSolaPosiłek IVZostaliśmy z eM. sami, nasi towarzysze powrócili najedzeni do Warszawy. I żeby tradycji stało się zadość, nowa knajpa. U Kojota - jejku jak tam było smacznie! Morszczuk z warzywami z wody i frytkami i Sola na szpinaku w tym samym zestawie. Nie no, nic dodawać chyba nie muszę, poza
Słodkie Przyjemnościziemniakami hasselback: 4 filety z łososia kilkanaście małych ziemniaków (długości ok. 5-6 cm) – 3-5 na osobę sok z cytryny rozmaryn (1 łyżeczka suszonego lub dwie świeżego) 2-3 łyżki klarowanego masła lub kaczego/gęsiego smalcu sól morska, świeżo mielony pieprz Duszony jarmuż: 200 g jarmużu (można zastąpić świeżym szpinakiem) 1 cebula lub 3 szalotki 2 ząbki czosnku(...)aluminiowej. Dusimy tak ok. 2 minuty (w międzyczasie możemy dodać jarmuż, który się nie zmieścił). Odkrywamy i dusimy, aż cała woda wyparuje,a jarmuż zmięknie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łosoś: Łososia skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy z obu stron solą oraz pieprzem. Zostawiamy na 10-15 minut. Na patelni grillowej (może być też zwykła) rozsmarowujemy obrobinę oleju lub oliwy
Poezja smakurodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą
Codzienne Gotowanieprowitamina A, czyli prekursor witaminy A) – marchew, pomidor, dynia, szpinak, bataty, natka pietruszki. Witamina D – przyczynia się do wchłaniania wapnia i fosforu, minerałów podstawowych dla zdrowia kości i zębów, zapobiegających krzywicy u dzieci. Głównym jej źródłem są promienie słoneczne, ale można ją znaleźć także w pożywieniu (głównie ryby – sardynka, śledź, łosoś, tuńczyk, a także tran). Witamina E – przeciwutleniacz, broni organizm
Kuchenne innowacjepowidłach tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami tu Sałatki : Sałatka a'la caprese po polsku TU Przepyszna sałatka z selerem naciowym TU Sałatka śmieciuga z tuńczykiem TU Sałatka jarzynowa z oliwkami TU Sałatka 3 - składnikowa z roszponką TU Sałatka pieczarkowa TU Sałatka ze szpinakiem TU Przekąski na zimno
pieprzny smaczeksałatka (mix sałatk, roszpunka, szpinak, lodowa) z fetą i truskawkami ziemniaki, fasolka, zielony groszek curry z mleczkiem kokosowym ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle Makaron tagliatelle z kurczakiem curry, w mleczku kokosowym i płatkami migdałowymi, z brokułem i kalafiorem Makaron ryżowy z wędzonym łososiem i fasolką w mleczku kokosowym
More food, love and dreamsoleju z pieczonymi burakamiMarynowany surowy łosoś w przyprawachŚledź w sosie czosnkowymŚledź w oleju z cebuląŚledź w buraczkowej pierzynceWarzywne chiliChili con carne w wersji lightBigosKrokiety z pieczarkamiPatatas alioliPieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiemMini pizze na zaczynie poolishPissaladiereRoladki z francuskiego ciasta z łososiemDrożdżowe bułeczki z pieczarkamiDrożdżowe bułeczki z rzodkiewkąSzybka tarta z warzywamiTarta ze szpinakiem i serem pleśniowymFocaccia z oliwkamiPate z wątróbki
Kulinarne przygody Gatitymięsnych potraw, które Wam podsuwam również można chwycić w garść, nie przestając się bawić np. szaszłyki czy tureckie pizze - lahmacun. Rybne potrawy na jeden kęs to kuleczki z tuńczyka, łososia lub sushi. Poza tym wiele innych. Zapraszam! Mam nadzieję, że z tego zestawienia wybierzecie coś dla siebie :) Życzę Wam wspanialej zabawy sylwestrowej oraz wszystkiego co najlepsze w nowym(...)mleku kokosowym Tartaletki z pieczarkami i jajkiem przepiórczym Tartletki z pomidorami i mozzarellą Tarta z pieczarkami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Pikantny dip marchewkowy Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą Zapiekane tortille z mozzarellą, pomidorami i pesto Zapiekany camembert Mozzarella z kiwi Skandynawska sałatka z buraczków i jabłka Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne
Codzienne Gotowanieżaroodpornym na plasterku cytryny. Posypujemy łososia koprem i przykrywamy drugim plasterkiem cytryny. Na koniec obkładamy masłem: Pieczemy pod przykryciem (ja używam w tym celu foli aluminiowej) przez ok. 20 min w temperaturze 170-180 stopni wykorzystując pieczenie tradycyjne z termoobiegiem. Tak przyrządzoną rybkę serwuję dziecku z różnymi dodatkami, np. puree ziemniaczano - pietruszkowym ze szpinakiem. Dziś były to leniwe Babci Hani
Kuchnia po mojemujest to dorsz lub łosoś, ponieważ zawierają zdrowe tłuszcze i kwasy, których brakuje nam w organizmie. Przy tym dbam o to, by danie było podane estetycznie i z dbałością, co jeszcze bardziej zachęca do ich kosztowania. Kto powiedział że ryba musi być nudna? :) Przepis zainspirowany odcinkiem Doradca Smaku. SKŁADNIKI: dorsz bez skóry 2 filety szpinak baby świeży
Kuchnia Pauletteskozi! Niektórzy nie lubią takich połączeń. Ale warto spróbować! Polecam np. sałatkę z truskawkami: Sałatka z truskawkami, kurczakiem i sosem balsamico , albo sałatkę z winogronami Sałatka z wędzonym łososiem i przepiórczymi jajkami. Do sałatek pasują też świeże figi. Świeże figi ostatnio pojawiły się w wielu sklepach, są bardzo tanie w zależności od sklepu od 1-2 zł za sztukę. Figi(...)które apetycznie prezentują się na talerzu, najlepiej gdy plasterki szynki są cieniutka jak mgiełka. Ja bardzo lubię szynkę westfalską. Świeże figi z szynką westfalską wystarczy ułożyć na świeżych liściach szpinaku i skropić jakimś dressingiem. Dressing przygotowałam z syropu cukrowego, który trzymam w słoiczku, a który mi pozostał z przetworu od ETERNO: kiwi w syropie, można wykorzystać sok z limonki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczosnek. Przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą gałki oraz ziołami. Nie żałujmy przypraw;) 3. Następnie pomidory i szynkę kroimy w duże plastry i wrzucamy do szpinaku. 4. Całość zalewamy śmietanką. Dodajemy 3 łyżki wody. Mieszamy do połączenia składników. Próbujemy i jeszcze doprawiamy wedle uznania(...)Danie wykładamy na talerz i dekorujemy 1 plastrem szynki. Ta wersja dania jest z szynką prosciutto, ale robiłam identyczne danie z wędzonym łososiem czy kurczakiem. Można wybrać dowolny dodatek, a gwarantuje, że smak wciąż będzie bajeczny
Mój Smak na Życie