łosoś filet - 1020 przepisów (strona:22/68)

Roladki z łososia na parze 133

naszych polskich jezior. Była mrożona, ale i tak smakuje o niebo lepiej niż „marketowa”. Lekko, smacznie, szybko i zdrowo Roladki z łososia na parze 500 g filetów z łososia bez skóry 2 marchewki 1 por (zielona część) sól, pieprz, tymianek przyprawa do ziemniaków ziemniaki Łososia pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Marchewkę pokroić w równe

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka z łososia wędzonego i roszponki 190

diabetyków . Liście roszponki mają łagodny smak z subtelną nutą orzechowego aromatu, stanowią bazę do sałatek. Im mniejsze listki, tym bardziej aromatyczne. Sałatka z łososia wędzonego i roszponki. Składniki: - filet z łososia wędzonego ok. 800 g (bez skóry) - 2 średnie cebule czerwone - 1 cebula biała - kilka korniszonów - garść kaparów - 3 łyżki oliwy cytrynowej ( domowa ) - różowa sól himalajska - pieprz grubo mielony

mojewypiekiinietylko
Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych? 223

patelnia jest duża ). Pomarańcza świetnie pasuje do kopru włoskiego – uspokaja jego mocno anyżowy smak i łagodzi tłustość łososia. Nic więcej nie potrzeba. Łosoś smażony z fenkułem: 2 filety z łososia bez skóry 1 duży koper włoski (fenkuł) sok wyciśnięty z połowy pomarańczy 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7

Poezja smaku
Łosoś z ziemniakami hasselback i duszonym jarmużem 210

coraz popularniejsza kapusta o orzechowym posmaku jest wyjątkowo zdrowa i na dodatek bardzo smaczna – u mnie tym razem w formie duszonej. Łosoś z ziemniakami hasselback: 4 filety z łososia kilkanaście małych ziemniaków (długości ok. 5-6 cm) – 3-5 na osobę sok z cytryny rozmaryn (1 łyżeczka suszonego lub dwie świeżego) 2-3 łyżki klarowanego masła

Poezja smaku
Łosoś pieczony z czosnkiem i rozmarynem 204

zupełnie wywindowała... Tą rybkę robiłam już bardzo dawno i wygrzebałam to zdjęcie z mojego archiwum. Możemy użyć różnych gatunków ryb, choć przyznam, że łosoś smakował super! Składniki: 2 filety z łososia 2 gałązki świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz olej Sposób wykonania: 1. Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. 2. Naczynie żaroodporne natrzeć olejem

Kuchnia domowa Ani
Łosoś na parze 198

jest nie tylko zdrowy, ale także niskokaloryczny. To alternatywa dla ciężkich, smażonych mięs oraz dla osób na dicie lub szczególnie dbających o linię. Łosoś na parze - przepis: Składniki: filet z łososia (u mnie 30 g, po podzieleniu wystarczył na 2 porcje) 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sok z 1/2 cytryny sól morska świeżo mielony kolorowy pieprz

Moje Qulinaria
Tatar z Łososia na Styl Japoński 233

wymyśliłam sobie pomidory, a kawior pominęłam. Wyszło pysznie dla podniebienia i przyjemnie dla oka :) Składniki na 2 duże tatary: 200 g tatar z łososia Suempol lub 200 g fileta z łososia, który musimy samodzielnie posiekać 50 ml oliwy z oliwek kawałek cukinii 1 pomidor kiełki rzeżuchy do przybrania 1 łyżka wasabi 50 ml sosu sojowego 4 łyżki soku

Blondynka Gotuje
Pieczony łosoś z sosem musztardowym na cydrze 237

rezultat. Ryby uwielbiam, więc jak tylko mam dostęp do świeżych i dobrych produktów kuszę się i je przyrządzam. Zapraszam na łososia pieczonego. Proporcje dla dwóch osób. . Składniki: 2 filety z łososia 1 łyżka oliwy  sól morska  biały pieprz  1 cytryna Sos musztardowy: 2 szalotki 2 ząbki czosnku   1 łyżka gorczycy   2 łyżeczki musztardy dijon(...)dodać sok z cytryny, musztardę oraz jeden plaster masła. Na koniec czerwony pieprz. Łososia przełożyć na papier do pieczenia, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Oprószyć białym pieprzem. Piec w 200 stopniach około 20 minut bez przykrycia. Faza końcowa, czyli przed podaniem. Ułożyć na talerzach po jednym filecie, oprószyć je solą morską, polać sosem musztardowym, do tego skropione liście ulubionej

Wino Francja Kuchnia
Łosoś gotowany na parze z warzywami 313

Gorąco polecam pyszny i zdrowy posiłek. Łosoś jest bardzo smaczny i delikatny, bez zbędnego dodatkowego tłuszczu. Składniki: filet z łososia sól i świeżo zmielony pieprz kostka rosołowa lub vegeta warzywa (ja użyłam mrożonych) Wykonanie: Do naczynia do gotowania na parze wlać wodę i dodać kostkę rosołową lub vegetę. Na wierzchu ułożyć filet posypany pieprzem i solą oraz warzywa(...)Gotować pod przykryciem ok 15-20 minut. Polecam skropić gotowego łososia cytryną i posypać świeżym koperkiem

The Sweet Damsel
39. Łosoś z nutą cytryny zapiekany ze śmietaną i migdałami 164

spróbujecie zrobić rybkę na obiad, ale jestem pewna, że wyjdzie Wam w 100%. Jest to bardzo prostu przepis, a w smaku jak z najlepszej knajpy! :) Składniki: - 1 duży filet z łososia - 40g płatków migdałów - 3 łyżki kwaśnej śmietany 12% - 1/2 cytryny (sok) - oliwa z oliwek - sól, pieprz Filet pozbawiamy skóry (ale możemy również zostawić), myjemy, osuszamy i oprószamy(...)obracamy filety ze 3-4 razy. Małe naczynie żaroodporne lub inne nadające się do zapiekania wykładamy folią aluminiową i nakładamy na nią filety, które przykrywamy kwaśną śmietaną i obsypujemy migdałami. Całość zapiekamy 20minut. Łososia podałam z ugotowaną kaszą owsianą, ogóreczkami konserwowymi i wiosennymi warzywkami z masłem. Smacznego

Be Fit Be Strong
ŁOSOŚ W SOSIE SOJOWYM Z SEZAMEM 116

Delikatny pieczony łosoś w przepysznej marynacie.  Składniki: 2 filety z łososia  4 łyżki sosu sojowego ciemnego  1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego  łyżeczka soku z cytryny  sezam do posypania szczypiorek Przygotowanie:  Przygotuj marynatę: sos sojowy połącz z miodem i cytryną. Łososia włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 4-5 minut

Kukuleczki
Łosoś.Wino. Cytryna. 186

czosnku będzie na liście moich ulubionych, dziś zaliczam go do jednych z fajniejszych w kuchni. A Wy macie swoje ulubione aromaty kuchenne? Łosoś w sosie cytrynowym składniki 4 filety z łososia (około 200 g każdy) sok z 1 cytryny starta skórka z połowy cytryny 100 ml białego wina wytrawnego 200 ml śmietany 2 szalotki 4 gałązki szczypiorku

Przysmaki Karolki
Łosoś po grecku (w warzywach) 199

przedstawiam dziś przepis na jej lżejszą wersję, bo ryba jest pieczona a jest nią mój ulubiony łosoś. Wyszło bardzo podobnie a z całą pewnością zdrowiej. :-) 2 duże filety z łososia 1 por 6 marchewek 3 pietruszki  3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cytryna sól, pieprz olej 1. Filety kroimy na preferowanej wielkości kawałki. Posypujemy solą, pieprzem, skrapiamy obficie(...)doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy wodą, dusimy aż warzywa zmiękną. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i dusimy jeszcze chwilę. 3. W misce układamy warstwę warzyw, na to warstwę łososia, znowu warzywa i tak do wyczerpania składników

Szefowa kuchni
Szybka zupa z łososiem i szpinakiem / Easy salmon and spinach soup 354

Companion i tradycyjną dla osób, które takowego cuda nie posiadają. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Szybka zupa z łososiem i szpinakiem (4 porcje) Składniki: 400 g fileta z łososia bez skóry, pokrojonego w grubszą kostkę 4 łyżki masła 1 duży por, posiekany na plasterki 750 ml bulionu rybnego lub warzywnego 400 g ziemniaków, obranych i pokrojonych(...)Gotuj przez 15 minut, lub do miękkości ziemniaków. Dodaj łososia, śmietankę i szpinak, i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Dodaj resztę koperku i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z chrupiącym chlebem. Smacznego! English version Easy salmon and spinach soup (4 servings) Ingredients: 400 g salmon filet, skinned and cut into chunks 4 tablespoons of butter

karmelowy
Łosoś w pomarańczach 166

Składniki: * filet z łososia (400g) * 1 pomarańcza * pół limonki * sól * pieprz cytrynowy * 2 łyżeczki tymianku (u mnie suszony) Sposób przygotowania:  Filet oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na dwie porcje. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obkładamy plastrami pomarańczy. Pieczemy w temperaturze

Pobite gary Barbary
Łosoś z kalafiorowym puree i szpinakiem 213

szpinak…zapamiętajcie to danie, bo warto je przyrządzić na obiad dla rodziny czy znajomych. Obiad z łososia, kalafiora i szpinaku Składniki: na 4 porcje 600 g fileta z łososia sól, pieprz do smaku 4 grube plastry cytryny 1 kalafior 2 łyżki masła 200 g szpinaku, świeżego 1 pęczek rzodkiewek Zacznij przyrządzanie obiadu od kalafiora. Kalafior podziel na różyczki(...)drugą stronę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Czas jest przybliżony i zależy od grubości filetów. Na patelni rozpuść łyżkę masła Wrzuć pokrojone w plasterki rzodkiewki i opłukany szpinak smaż przez 2 minuty. Szpinak ma tylko zwiędnąć. Na talerzu ułóż porcję łososia, obok kalafiorowe puree i szpinak z rzodkiewką. Smacznego!   The post Łosoś z kalafiorowym puree i szpinakiem appeared

codojedzenia
Łosoś smażony na maśle 204

osób - 2-3 filety z łososia - 4 łyżki masła klarowanego - 1 ząbek czosnku - szczypta soli i pieprzu - sok z połowy cytryny Filety umyj o dokładnie osusz.  Natrzyj solą, pieprzem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Skrop wszystko sokiem z cytryny. Zostaw na min. 20 minut pod przykryciem. Rozgrzej porządnie masło klarowane, połóż łososia skórą do dołu i smaż

Pasje Jolki
Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym 317

pyszny. Dodatki stanowią dla niego tylko tło. W tym przypadku tło jest jak najbardziej trafione, ale ja obiektywna nie jestem, bo łososia uwielbiam pod każdą postacią. 800 g filetów z łososia 1 cytryna pęczek koperku pęczek natki pietruszki 4 łyżki oleju 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 200 g kwaśnej śmietany 1 żółtko sól, pieprz Umytego łososia dzielimy na porcje podobnej wielkości

Smaki Na Talerzu
PIECZONY ŁOSOŚ 167

Dzisiaj łosoś z zieloną  fasolką. Poproszę dokładkę!! ;) Potrzebujemy filet z łososia zieloną fasolkę (wg uznania) pieprz cytrynowy sól Łososia doprawiamy solą oraz pieprzem cytrynowym. Dla mnie to połączenie idealna :) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na 20 minut. Fasolkę gotujemy do miękkości.  Ot, tyle ;)) SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Jak przygotować zdrowego łososia w parowarze 229

ęso oraz deser. Czas przygotowania posiłków w parowarze jest bardzo krótki, zobaczcie w jaki sposób przygotować łososia w 15 minut . Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki filet z łososia łyżeczka oregano łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) sos chrzanowy -> przepis znajdziecie TUTAJ Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś pod kołderką ze szpinaku 260

pomysłu na pierwsze danie. Każdy wie jakim maniakiem  tej zupy!  jestem   A teraz coś z ostatnich dni: Łosoś pod kołderką ze szpinaku ok 400g filet z łososia (ja kupiłam gotowy, wystarczyło oczyścić go ze skóry) sól, kolorowy pieprz 1 cytryna, 2 łyżki oliwy, odrobina masła 3 ząbki czosnku, cebula mrożony szpinak  Z aczynamy od piekarnika

Kuchnia moimi oczami
Łosoś w cieście francuskim 150

Czasami szukamy jakiegoś dania, którym chcemy zaskoczyć podniebienia naszych bliskich lub gości. Takim daniem, niewątpliwie, może być łosoś w cieście francuskim.     Składniki: - 400g świeżego fileta z łososia, bez skóry- 1 opakowanie ciasta francuskiego- 250g serka mascarpone- 3 białe części pora- 2 łyżki masła- 1 cytryna- świeża bazylia- sól, pieprz- 1 jajko do posmarowania ciasta- płatki migdałowe Łososia opłukać

mojewypiekiinietylko