mnie do klopsów dodatki w postaci ziemniaków i kiszonej kapusty zasmażanej. Podany poniżej przepis jest autorstwa mojej mamy ;-) SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka (350 g) 350 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 jajko 1 mała cebula 1/2 czerstwej bułki lub garść tartej bułki (u mnie tarta bułka) sól, pieprz dodatkowo: tarta bułka do obtoczenia klopsów, olej lub margaryna do pieczenia
Passions hobbies lifebyło mięska na kanapki z szynkowaru..tym razem zrobiłam mieszankę mięs -wieprzowe i drobiowe...no i jak to u mnie bywa ilość przypraw na oko.. mięso wieprzowe np.łopatka mięso drobiowe żelatyna dowolne przyprawy np. obsypka bosforska Skworcu Oba rodzaje mięsa pokroić w kawałki,przełożyć do miski, dodać przyprawy i żelatynę,dokładnie wymieszać.Do szynkowaru wyłożyć
Moje domowe kucharzenieSkładniki: ciasto: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 2 jajka odrobina soli 1 łyżka oleju farsz: ok. 500g mięsa wieprzowego np. łopatka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 serek topiony gouda sól pieprz bazylia oregano przyprawa do mięsa mielonego olej ponadto: SOS BOLOŃSKI firmy JAMAR 150g sera żółtego Sposób przygotowania: ciasto: Mleko wlać do wysokiej miski, wsypać
Prosto i Smacznie z Anetąuwielbiam takie proste rozwiązania :D Składniki: 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana sól 500 g mięsa wieprzowego (np. łopatka) ulubione przyprawy (u mnie: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, goźdźiki, rozmaryn, kolędra, jałowiec) 1 jajko sól pieprz Przygotowanie: Mięso ugotować do miękkości z przyprawami, następnie wystudzić i zmielić w maszynce do mielenia. Farsz doprawić solą, pieprzem i wbić 1 jajko. Dokładnie
Malinowo w kuchnisosie pomidorowym , klopsiki w pikantnym sosie lutenica , klopsiki z ryżem i klopsiki z ryżem i natką , Przepis na idealne klopsiki w sosie koperkowym : Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego z łopatki, którą sama zmieliłam 1 mała cebula 1 łyżka koperku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej lub kaszki manny sól i pieprz do smaku bulion lub rosół ok. 350 ml Przygotowanie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGołąbki Składniki: 500 g mięsa wieprzowego ( zmieliłam łopatkę) 1 duża kapusta 1 duża cebula 3/4 szklanki ryżu naturalny, domowy przecier pomidorowy, 2 szklanki sól pieprz 2 liście laurowe kminek estragon Kapustę zalałam wodą i gotowałam na wolnym ogniu łącznie ok 1 h. Ważne jest aby liście zmiękły i dobrze się odrywały. Liście odrywałam etapowo. To raczej proces parzenia i czas
nietadietawieprzowym, pomidorami, kukurydzą i czerwoną fasolą a także dodatkiem świeżej papryki i sałaty. Taki danie można przygotować w zaledwie 20-25 minut. Składniki: 8 placków tortilla 500g mięsa wieprzowego z łopatki 2 duże ząbki czosnku kawałek imbiry wielkości kciuka oliwa do smażenia puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów sól czarny pieprz papryka chili strąk czerwonej papryki czerwona cebula
Pyry na Gazwychodzi spory garnek, więc spokojnie można go podzielić na dwa obiady. Warto pozwolić całości się przegryźć - na następny dzień danie jest jeszcze pyszniejsze! Składniki: 70 dag mięsa mielonego wieprzowego z łopatki pół główki włoskiej kapusty (można dać białą, będzie bardziej wyczuwalna) pół korzenia świeżego selera korzeń pietruszki (1 większy lub dwa mniejsze) 3 świeże marchewki (około 25 dag) puszka pomidorów
Poezja Smaków - blog kulinarnySkładniki: KLIUSKI ZIEMNIACZANE: ziemniaki 1 kg sól morska 1 łyżka płaska mąka pszenna 120 gram jajka 1 sztuka KOTLETY MIELONE I SOS: mięso mielone wieprzowe z łopatki 60 dag, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki, olej rzepakowy 8 łyżek, sok pomidorowy 1 litr/gęsty, cebula
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej lub łopatki ok. 1kg białej kapusty 100g ryżu (1 torebka) 1/2 szklanki kaszy manny 3 jajka 2 cebule sól, pieprz sos: 1l bulionu 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 szklanki wody 2 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany 18% Sposób wykonania: Ryż podgotować, odsączyć, wsypać do wysokiej miski
Prosto i Smacznie z AnetąRolada z mięsa mielonego i jajek nosi nazwę pieczeń rzymska to danie obiadowe, ale i również kanapkowe. Ciekawy przepis na świąteczny stół. Składniki: pół kilograma mięsa wieprzowego (np. karczek, łopatka ) lub mieszanego wołowego lub drobiowo – wieprzowego 1 jajko mała kajzerka sól pieprz łyżka lodowatej wody 2 ząbki czosnku 4 ugotowane jajka na twardo Trochę oleju bądź margaryny Przygotowanie: Zmielone
Smaczne Potrawykilkoma łyżkami oliwy, mieszamy go aby cały się pokrył delikatnie tłuszczem i nie sklejał się ze sobą. Podstawa farszu w tym przypadku to 1 kg świeżego mięsa mielonego wieprzowego z łopatki, które podsmażyłem z odrobiną soli na teflonowej patelni (bez żadnej oliwy, tylko gorąca patelnia). Kto smażył mięso mielone, ten wie, że trzeba tylko troszkę poświęcić czasu na rozdrobnienie mięsa
Right Behind The Kitchenkojarzą się Wam najczęściej z dziecięcym jadłospisem;-) Te małe mielone kuleczki można podawać z przeróżnymi sosami. Ja proponuję dziś z sosem chrzanowo -koperkowym. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego z łopatki/indyka 1 szt. cebuli 5 ząbków czosnku 1 szt. jajka 2-3 łyżki tartej bułki ok.5 łyżek mleka sól,pieprz ok.2-3 łyżek chrzanu sporo świeżego koperku
potrawyregionalneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pulled porkt czyli rwana, grillowana wieprzowina długo pieczona. Podana w brioszce z dodatkiem sosu barbecue z surówką z
Marta Gotuje