Sałatka idealna jako dodatek do obiadu - sałata masłowa z dodatkiem rzodkiewki, czerwonej cebuli, świeżego ogórka oraz koperku. Całość otulona słodko-kwaśnym sosem jogurtowym. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Najlepiej smakuje podana lekko schłodzona. Składniki na porcję dla 2 osób: 1/2 główki sałaty masłowej 6 małych rzodkiewek 2 małe ogórki gruntowe 1 mała czerwona cebula sól, pieprz sos jogurtowy(...)oraz pieprzem. Do miseczki przełożyć składniki na sos. Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny do własnego smaku. Gotowy sos powinien być słodko-kwaśny w smaku. Na sam koniec, sałatkę zalać sosem i całość wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Składniki sałatki przed wymieszaniem z sosem
Ugotowaćłyżki oleju Mięso podsmażyć z przyprawami, lekko posolić. Cebulę posiekać. Pieczarki podsmażyć z odrobiną soli. Jogurt wymieszać z majonezem. Sałatę lodową posiekać. Kukurydzę i fasolę przepłukać. Z pomidorów usunąć miękki środek, resztę pokroić w dużą kostkę. Na dnie miski ułożyć pomidory, następnie cebulę, sałatę, pieczarki, mięso, kukurydzę, fasolę i sos majonezowy. Na wierzchu sałatki ułożyć pionowo nachosy obkładając nimi miskę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasposobie jego prowadzenia? Czego Wam brakuje? Jakich przepisów jest Waszym zdaniem za mało? Śmiało możecie wyrazić swoją opinię :) Sałatka nie jest może zbyt wymyślna, lecz bardzo smaczna (jak na sałatkę przygotowaną z resztek zalegających w lodówce:)). A przy tym cieszy oko bo nie brakuje jej koloru :) Jeśli wolicie wersję bez parówek to śmiało możecie z nich zrezygnować :) Lub zgarnąć(...)dzielimy na różyczki i gotujemy al dente (aby był lekko chrupiący a nie "rozciapkany") i kroimy na mniejsze kawałki . Jajka gotujemy na twardo. Paprykę kroimy w kosteczkę a parówki w plasterki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Wierzch sałatki posypujemy pestkami dyni
My simple kitchenmiski, lekko posolić i popieprzyć, aby zmiękły. Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę, przełożyć do miski z porem. Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na około 10 minut, aby zmiękły, następnie odcedzić i dodać do jajek i porów. Do porów, jajek i rodzynek dodać majonez i dokładnie wymieszać. Sałatkę porową odstawić na kilka
Codzienne GotowanieMłode ziemniaki w sosie jogurtowo ziołowym Pyszna sałatka , a w zasadzie po prostu ziemniaczki w genialnym sosie jogurtowo ziołowym z ekstra dawką czosnku . Nie ma nic
Ogrodnik w podróżyostudzić ciasteczka na kratce. Smacznego! Czym są nasiona amarantusa ekspandowanego? Amarantus ekspandowany ma łagodny smak i lekko orzechowy zapach, dzięki czemu sprawdza się idealnie w daniach zarówno na słodko, jak i na słono. Można go dodawać do jogurtów, deserów, placków, a nawet sałatek i zup krem. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ciasteczek. Ziarna amarantusa mają wysoką zawartość błonnika
Kulinarne Przebojepieczonym burakiem - PRZEPIS 👉 szybkie leczo - PRZEPIS 👉 kanapki z ogórka - PRZEPIS 👉 szybka sałatka - PRZEPIS 👉 puszysta jajecznica - PRZEPIS 👉 sałatka z tuńczykiem i jajem - PRZEPIS 👉 zupa krem z dyni - PRZEPIS Mam nadzieję, że moje propozycje na kolacje się podobają - zachęcam do spróbowania! Dobrym rozwiązaniem na lekką kolację jest zjedzenie np. miseczki surowych warzyw z jogurtem naturalnym - o ile przepadacie za produktami mlecznymi. Jako
MintTastewłoskie smaki dojrzałych pomidorów, pysznego pesto bazyliowego i słonego parmezanu. Danie do podania na zimno jako sałatka lub na ciepło jako drugie danie – polecam wszystkie wymieszane w misce składniki wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć nawet do chwili gdy makaron i bób lekko się zrumieni – bomba smakowa! Składniki (na 2-3 porcje): 250g makaronu kokardki 1,5 szklanki
Smaczna Stronawyrobić, aby składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę. Masę mięsną nakładać do pieczarek, lekko ugnieść, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut lub do czasu aż mięso będzie upieczone. Pieczarki natychmiast podawać z sałatką jako przystawkę. Smacznego
Codzienne GotowanieLubię połączenie winogron z wytrawnymi składnikami. Przełamują smak i nadają lekkości posiłkowi. Banalnie prosta sałatka na bazie pomidorków koktajlowych, szpinaku, czerwonej cebuli z winogronami, mozzarellą oraz pestkami dyni oraz delikatnym, cytrynowym dressingiem to idealny pomysł na lunch do pracy lub lekką kolację. Składniki: garść szpinaku 100 gram różowych winogron kilka kulek mini mozzarelli pomidorki koktajlowe
Mango Papajakoniec sezonu szparagowego i truskawkowego mam dla Was pyszną sałatkę, taką rozczochraną he :-). Oprócz szparag i truskawek znajdziemy w niej prażony słonecznik i ser camembert z chilli, oraz roszponka i odrobina oliwy extra virgin. Taka lekka i smaczna letnia propozycja :-). Udanej niedzieli Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie roszponki 1 wiązka szparag truskawki słonecznik ser camembert z chilli oliwa
kruche babeczkishoarma wołowa na hummusie z buraczkami , która jest serwowana z sałatką tabbouleh. Mogliśmy też skosztować m.in. shish taouk, czyli grillowane kawałki kurczaka marynowane w jogurcie, doprawione mieszanką 7 libańskich przypraw, podawane z grillowanymi warzywami, bardzo fajne lekkie danie idealne na wypad do restauracji z dziećmi! Libańskie smaki , które znajdziecie
SMYKWKUCHNIsosu. Możemy także zagęścić sos dodając łyżeczkę mąki rozpuszczonej w ok. 1/5 szklanki wody. Po lekkim przestudzeniu sosu możemy dodać śmietanę w celu "zabielenia" sosu i otrzymania delikatniejszego smaku. Gotowy gulasz podajemy np. z kopytkami, kluskami śląskimi lub gnocchi oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka StronaCebule kroimy w średniej wielkości kostkę (nie za dużą, ale nie tak drobną jak np do sałatek). Por kroimy na półplasterki. Cukinię kroimy w słupki (lub na ćwiartki, jak kto lubi). Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i wrzucamy cebulkę. Gdy lekko się podsmaży dodajemy pora i smażymy chwilę wszystko razem. Następnie wrzucamy pokrojone w paseczki kawałki kurczaka, doprawiamy
Smaki Na Talerzusię zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego też proponuję karnawałowe krewetki podane w minikieliszkach. Wyglądają obłędnie, tak też smakują, a to za sprawą musu z mango o lekko żywicznym posmaku, i limonkowego awokado. Kropka nad „i” to anielskie
To co kocham