razem...smażymy cienkie naleśniki... z podanych wartości wychodzi 5 naleśników... Ser i cukier mieszamy. W rondlu z dwoma łyżkami cukru wsypujemy cukier...gotujemy gdy już będzie miał barwę lekko żółto- brązową dodajemy masło i mieszamy tak długo aż masło całkowicie się rozpusci... Na koniec dodajemy pokrojone banany i chwile razem gotujemy... Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount
NaKońcuJęzykapszennego czy żytniego chleba na zakwasie. Mąka gryczana , otrzymywana jest z nasion gryki, uprawianej jako roślina zbożowa, pochodzi z Azji. Szaro - brązowa mąka ma charakterystyczny smak, z lekką goryczką i używana jest głównie do ciasta na bliny i naleśniki, przy czym z reguły miesza się ją z mąką pszenną. Niewielka domieszka mąki gryczanej w cieście chlebowym nadaje pieczywu
NaKońcuJęzykaMoja ulubiona sałatka lekko zmieniona ponieważ zazwyczaj makaron dodaje do sałatki, ale dziś w związku ze świąteczną atmosferą odwróciłam zasady... Składniki: 3 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki groszku konserwowego 2 łyżki selera sałatkowego 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 szt. ogórka zielonego 1 cebula 3 łyżki majonezu sól, pieprz, chili 20 dag. startego sera żółtego 1 marchewka
NaKońcuJęzykaKochani zapraszam na bardzo lekki deser...Pianka jest bardzo delikatna, leciutka i bardzo puszysta.. Składniki: 4 białka 1 łyżka żelatyny 0,5 szklanki soku z malin 1 opak ŚmietanFixu Maliny swieże lub konfitura Białka ubiajmy na sztywna pianę dodajemy stopniowo sok z malin i miksujemy jeszcze około 3 min. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach ciepłej wody i miksujemy
NaKońcuJęzykałyżka płaska chili 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka curry 1 łyżka bazylii Podudzia myjemy wkładamy do rękawa do pieczenia wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy...Ząbek czosnku lekko zgniatamy i dodajemy do środka...Ja dodałam kilka pieczarek ale....zjadłam haha ;) więc nie doczekały się zdjęcia... Pieczemy około 40 min. w tem. 160-180 st po tym czasie rozcinamy
NaKońcuJęzykasię nie poddawać...taki nasz mały Klub wsparcia... Mierzcie się warzcie się i zachęcam do dzielenia się waszymi emocjami podczas naszej przygody możecie dodawać wasze propozycje na lekkie śniadania, obiady i kolację, przekąski i umieszczajcie je na mojej stronie na fb https://www.facebook.com/pages/Na-Ko%C5%84cu-J%C4%99zyka/579577018749023?ref=hl Dziewczynki wiosna blisko, musimy sie razem wspierać i działać
NaKońcuJęzykaciężko sprawić, by cokolwiek można byłoby zobaczyć, ale jeden kilogram w dół ;) chociaż moim celem nie jest utrata kilogramów co wyrzeźbienie ciała przede wszystkim brzucha i ud, a wiadomo lekki spadek masy będzie na pewno...Ale jedno wam mogę powiedzieć na pewno mam duuuuużo więcej energii, nie mam problemów ze snem, a to w ostatnim czasie był mój wielki problem
NaKońcuJęzykazdrowym dobrze funkcjonującym organizmie powinna być zachowana równowaga kwasowo- zasadowa "...Równowaga kwasowo-zasadowa Odpowiednie pH krwi to 7,35- 7,45 oznacza, że krew ma odczyn obojętny, a właściwie lekko zasadowy. Zasadowa jest większość tkanek, natomiast żołądek, skóra i pochwa mają pH kwaśne. Aby w organizmie utrzymała się równowaga kwasowo-zasadowa, musi on sprawnie korzystać z mechanizmów regulacyjnych, do których
NaKońcuJęzykaCoś na pyszne lekkie śniadanko...Zwłaszcza dla takich jak ja, którzy co 5 min. przesuwają drzemkę ustawioną w budziku...i koniec końców zamiast wstać godzinkę wcześniej by przerzedzić śniadanie do pracy musza stołować się na mieście...ale jak wiadomo Polak zawsze znajdzie obejście dla systemu...i ja się wycwaniłam i robię sobie śniadanko do pracy wieczorkiem po kolacji...i godzinkę
NaKońcuJęzykaprzypaliły. Gotujemy okolo 10 min. Po tym czasie powinniście poczuć migdałowo- kokosowy zapach...;) W pozostawionej szklance mleka mieszamy budyń. I dodajemy do gotującego się mleka... Mieszamy energicznie aż masa lekko stężeje...Odstawiamy do ostudzenia Masło ucieramy na jednolity krem, dodajemy stopniowo krem ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pozostałe migdały. i delikatnie mieszamy. Schładzamy!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount
NaKońcuJęzykazakłócenia równowagi mineralnej, powodując znaczne niedobory żelaza i zwiększając wchłanianie metali ciężkich. Ponadto, wykazano niekorzystny wpływ tego związku na układ rozrodczy. ZALETY: Subiektywnie smakuje bardzo dobrze, majonez jest gęsty, lekko kwaśny, dużym plusem jest fakt,że mogą spożywać go osoby będące uczulone na gluten. Natomiast wadą jest fakt że niestety nie jest pozbawiony chemicznych składników uznawanych za niezbyt zdrowe
NaKońcuJęzykarozgrzaną patelnie dodaję rozdrobniony czosnek oraz chilli, pokrojoną w paseczki cukinię oraz masło i posiekane w kostkę mięso...Podsmażam około 5 min. na średnim ogniu Gdy już mięso się lekko zarumieni dodaje przecier pomidorowy, przyprawy, pokrojone w plasterki pieczarki oraz ogórka kiszonego, wszystko duszę pod przykryciem około 10 min. następnie zwiększamy ogień i już bez pokrywki smażę około
NaKońcuJęzykamasa zrobi sie bardzo gęsta. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło ucieram z naszą ostudzoną masą dodając ją stopniowo, jeśli widzimy ze masa jest zbyt gęsta dolewamy troszeczkę mleka, by lekko ją rozcieńczyć. Herbatniki nasączam mlekiem i na drewnianej desce do krojenia układam 9 krakersów po 3 w każdym rządku formując prostokąt. Następnie smarujemy herbatniki dżemem porzeczkowym, wykładamy część masy
NaKońcuJęzykaszklanki cukru ( użyłam szklanki pojemności 250 ml,) 15 gram proszku do pieczenia Wykonanie: Masło wraz z cukrem ucieramy dodajemy żółtka i miksujemy aż do konsystencji " puchu" lekko płynna ale puszysta.. Mąki oraz proszek do pieczenia mieszamy razem i dodajemy do utartego masła. Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do naszego ciasta delikatnie mieszamy (nie miksujemy) Piekarnik
NaKońcuJęzykaczasie dodajemy ser feta oraz twarożek mieszamy i wtedy opcjonalnie możemy dodać sól, oraz swoje ulubione przyprawy. ja dodałam duże ilości pieprzu i dodatkowo ząbek czosnku. Bulion lekko podgrzewamy dodajemy śmietanę, ser topiony i energicznie mieszamy by rozpuścić serek. Pod koniec dodajemy ser żółty oraz cukinię i mieszamy ciągle aż do rozpuszczenia sera
NaKońcuJęzyka